За нас

Тук сме поради две основни причини:

  • Вярваме, че всеки заслужава свобода на личните финанси и благодарение на биткойн и правилната информираност как се работи с него – това е постижимо.
  • Искаме биткойн и криптовалутите да бъдат оценявани като финансови технологии с блестящи характеристики, вместо като бърз начин за забогатяване.

Създадохме Биткойн Капитал за да дадем на начинаещите крачка напред в света на криптовалутите.

Предоставяме обучение и ресурси за това как работят тези цифрови валути и помагаме на хората да започнат да ги купуват, търгуват и използват. Вярваме, че всеки трябва да има достъп до финансова свобода, а благодарение на биткойн и стоящата в основата му технология – блокчейн – това е по-постижимо от всякога.

Изготвяме безпристрастни прегледи, ревюта и сравнения на най-добрите доставчици на търговия, крипто борси и портфейли за криптовалути, за да помогнем на начинаещите да започнат работа в това вълнуващо ново пространство. С повече от десетилетие опит във финансовата индустрия, ние сме добре подготвени да ви насочим през първите ви стъпки в криптовалутата. Така че заповядайте и се присъединете към общността на Биткойн Капитал! Цялостният процес на преглед на Биткойн Капитал оценява и класира платформите и компаниите, които позволяват на българските клиенти да купуват и/или продават криптовалута. Нашата цел е да предоставим независима оценка на доставчиците, за да ви помогнем да се снабдите с информация, за да направите разумна и информирана преценка кои от тях ще отговорят най-добре на вашите нужди. Събираме данни директно от доставчиците чрез подробни въпросници и провеждаме тестове и наблюдения от първа ръка на доставчиците. Отговорите на въпросниците, съчетани с интервютата с персонала на доставчиците и практическите проучвания на нашите специалисти, подхранват нашия патентован процес на оценка, който оценява представянето на всеки доставчик по повече от 20 фактора. Крайният резултат дава звездни оценки от слаб 1 до отличен 10.

Оценките са закръглени до най-близката десетица на цяло число. Ние сме горди партньори на някои от тези инструменти, което означава, че ако кликнете върху връзка за инструмент и направите покупка, ние печелим малка комисионна без допълнителни разходи за вас. Препоръките ни се основават на опит и познания за тези компании и техните продукти и ги препоръчваме, само когато са наистина полезни, а не заради комисионите, които можем да получим. Не харчете пари за тези продукти, освен ако не вярвате, че те ще ви помогнат за постигането на вашите цели.

Нашият екип

Редакция

Константин Костов

Константин е главен редактор на Биткойн Капитал. Един от водещите български източници на информация за блокчейн и цялостната биткойн икономика. Той е създал най-ценните статии на този уебсайт. Константин научава за биткойн и блокчейн за първи път през 2016 г. Обича да чете книги за финанси и бъдещи технологии, особено такива, които изследват въздействието на новите технологии върху обществото като цяло.

Калоян Тодоров

Калоян се потапя в света на криптовалутите през 2017 г. Той е по-известен в различни онлайн форуми като “Cryptosummer”. Понастоящем онлайн маркетологът се намира в София, и е предприемач и автор в света на криптовалутите.

Той също така предоставя маркетингови услуги за блокчейн проекти и пише за няколко уебсайта, свързани с крипто.

Петър Красимиров

Петър е маниак по душа. След като е завършва техническото си образование, той се превръща в задълбочен специалист в областта на блокчейн инженерството. Това го превръща в един от най-търсените професионалисти в неговата област на компетентност. Обича да работи по нови предизвикателства и да споделя знанията си с другите. В свободното си време Петър обича да играе шах и да прекарва време със семейството си.

Основатели на медията

Деан Дечев

Започва да научава за криптовалутите в началото на 2017 г. и оттогава е очарован от технологията и глобалните финансови проблеми, които тя може да реши. С математическо и бизнес образование, революционният потенциал на блокчейн технологията бързо го развълнува и допринася за професионалното му съсредоточаване в сферата.

Флориан Дохнерт-Брайер

Флориан е истински крипто ветеран и неразделна част от германската крипто сцена. След като завършва магистърска степен по финанси в университета Хумболт в Берлин, Флориан ръководи няколко проекта в областта на криптовалутите. Освен това той се изявява като лектор на конференции.

 

Кристиан Мусанке

По време на обучението си по математика Кристиан съвсем естествено се сблъсква с темата за криптографията и криптовалутите. Освен техническите теми Кристиан се интересува от токенизацията на активи и възможните случаи на използване на Технология на разпределената счетоводна книга (DLT) в интернет на нещата (IoT).