Twitter добавя индекси на цените на BTC и ETH към функцията за търсене

Време за четене 2 мин

Обновено на 09/03/2023

Twitter добави нова функция за криптовалути, която позволява на потребителите на Twitter да търсят цената на Bitcoin (BTC) и Ether (ETH), като просто напишат “Bitcoin” или “Ethereum” в раздела за търсене.

Ръководената от Елон Мъск социална медийна платформа не е обявила публично новата функция. Въпреки това акаунтът Documenting Bitcoin беше един от първите, които обърнаха внимание на актуализацията, и на 21 декември сподели скрийншот на новата функция за ценови индекс пред своите 853 700 последователи в Twitter.

туитър цена биткойн

При търсене на имената на криптовалутни токени в Twitter се появява и цената на Ether, но се оказва, че BTC и ETH са единствените две ценови графики, които се появяват в раздела за търсене в Twitter. Други водещи криптовалути, включително любимият на Мъск Dogecoin (DOGE), засега не са попаднали в списъка.

Установихме също така, че въвеждането на “$Ethereum”, “Ethereum price” и “ETH price” също изкарва ценова графика, като еквивалентните търсения работят и за Bitcoin.

Ценовите графики включват и връзка “View on Robinhood”, която може да бъде кликната в долния ляв ъгъл, което предполага, че платформата за търговия на дребно си партнира с Twitter за тази интеграция.

Там потребителите се насочват към ценовата графика на Robinhood за ETH, която предоставя допълнителна връзка по-долу, гласяща “Регистрирайте се, за да купите Ethereum” Същите връзки са предоставени и за Bitcoin.

Все още обаче не са разкрити подробности за партньорството между Twitter и Robinhood.

Интегрирането на ценовата графика на Twitter вероятно ще доведе до увеличаване на трафика на Robinhood, тъй като само #Bitcoin се туитва около 120 000 пъти дневно.

Тази цифра вероятно щеше да бъде много по-висока, ако в броя бяха включени алтернативни тагове на туитове като Bitcoin, $Bitcoin, BTC и $BTC.

от друга страна, #Ethereum е туитван около 25 000 пъти.

По-рано този месец, на 4 декември, започнаха да се разпространяват слухове, че Twitter може да създаде своя собствена криптовалута “Twitter Coin”, която да се използва за плащания в платформата, което се случи около седмица, след като Мъск сподели на 27 ноември представа за това как би могъл да изглежда “Twitter 2.0”, която включваше възможна интеграция на плащания с криптовалута в Twitter.

Но бъдещето на Мъск в Twitter изглежда е на кръстопът, след като една противоречива фигура попита Twitter дали той трябва да “се оттегли като шеф на Twitter?” в анкета в Twitter от 19 декември – с 57,5 от 17.5 милиона са гласували с “Yes”.

По-късно Мъск добави, че “ще се оттегли от поста главен изпълнителен директор веднага щом намеря някой достатъчно глупав, за да поеме тази работа!”.

Автор: Калоян Тодоров

Калоян се потапя в света на криптовалутите през 2017 г. Той е по-известен в различни онлайн форуми като “Cryptosummer”. Понастоящем онлайн маркетологът се намира в София и е предприемач и автор в света на криптовалутите. Той също така предоставя маркетингови услуги за блокчейн проекти и пише за няколко уебсайта, свързани с крипто.

Leave a Comment