Top 10 биткойн & крипто книги

Представяме ви най-добрите крипто книги, които да задоволят жаждата ви за знания и ентусиазъм. Всички книги вече са прочетени от нас и са записани в независима класация на топ 10 биткойн и крипто книги.

Поради международния характер на крипто индустрията, повечето книги са достъпни само на английски. Независимо от това, за нас акцентът беше върху качеството, а не върху езика.

 

1. “The Internet of Money” – Част I – една от най-завладяващите биткойн книги

Автор: Andreas M. Antonopoulos

Език: английски

Амазон линк: https://amzn.to/2ICEtMs

The Internet of Money Bitcoin Buch Krypto Buch

Част I „Интернет на парите“ е задължително четиво в крипто пространството. Световноизвестният канадско-гръцки автор Андреас Антонопулос не обяснява как работи биткойн, а защо. Андреас, който също е експерт по информационна сигурност и основен лектор на конференции, използва серия от кратки истории, за да обясни как се е развила технологията около Bitcoin. Биткойн не само направи технологичен пробив през 2008 г., но и предизвика революция в отдавна установените отрасли и даде възможност за финансова независимост на много хора по света. В книгата Андреас обяснява защо биткойн е финансово и технологично развитие и че потенциалът на биткойн мрежата надхвърля термина „цифрова валута“. Изтъкват се не само техническите подробности, но също така и историческите, философските и социалните последици на Bitcoin. Тъй като интернет оказва трайно влияние върху това как хората по света си взаимодействат помежду си, както никога не бихме могли да си представим, „Интернет на парите“ променя начина, по който гледаме на решаването на социални, политически и икономически проблеми с помощта на децентрализираната технология. Амазонски бестселър в крипто сектора.

 

2. “The Bitcoin Standard”

Автор: Saifedean Ammous

Език: английски

Амазон линк: https://amzn.to/2VorBzy

The Bitcoin Standard Bitcoin Buch Krypto Buch

Книгата „Биткойн стандартът“ е разработена от академик и биткойн икономист Dr. Saifedean Ammous, който преподава в Ливанския американски университет в Бейрут и Колумбийския университет в Ню Йорк. Това е сложна крипто книга, която се фокусира по-малко върху биткойн, а по-скоро отчита основната икономика и паричната политика във връзка с криптовалутите. Авторът възпроизвежда мисленето си много ясно и структурирано и може да ви убеди, че Bitcoin е по-добра инвестиция от златото. Въпреки това обясненията, специфични за биткойн, не остават твърде кратки. От тази много четена книга можете да научите много за криптовалутите, които са подкрепени от множество установени, икономически подходи.

 

3. “Mastering Bitcoin” – една от тези крипто книги, които трябва да прочетете

Автор: Andreas M. Antonopoulos

Език: английски

Амазон линк: https://amzn.to/2Vj1eLw

Mastering Bitcoin Bitcoin Buch Krypto Buch

Друга творба в нашия списък от Андреас Антонопулос е „Овладяване на биткойн“. Книгата ви пренася през привидно сложния свят на биткойн. Предава много специфични знания, така че да можете да разберете Bitcoin във всеки детайл. Независимо дали искате да разработите следващото приложение, да направите инвестиция за стартиране или просто сте любопитни за технологията, книгата предлага основни подробности за захващане за работа. Andreas представя въведение в технологиите, криптографията, архитектурата, най-новите разработки, случаите на използване и често обгръща цялото нещо в запомнящи се истории и аналогии. Аргументите му са подкрепени от графика и откъси от кода на биткойн. Книгата за биткойни на Андреас е едно от най-добрите произведения по рода си и вероятно ще остане такава дълго време.

 

4. “Digital Gold”

Автор: Nathaniel Popper

Език: английски

Амазон линк: https://amzn.to/2PmOjmr

Digital Gold Bitcoin Buch Krypto Buch

Крипто книгата „Дигитално злато” на американския журналист Натаниел Попър описва драматичния подем в биткойн и лицата зад него. Историята на децентрализираната мрежа се обработва с помощта на много хора от първите дни. Попадате на известни криптовалути като Чарли Шрем, Ерик Ворхиес или Гавин Андресен, както и на истории за връх Гокс или Пътят на коприната. Описани са и събития, които са оказали значително влияние върху курса. В допълнение, технологията около биткойн мрежата разбира се също е обяснена. „Digital Gold“ е препоръка за покупка за тези, които искат да се задълбочат малко по-дълбоко в историята, развитието и технологиите зад Bitcoin.

 

5. “Cryptoassets”

Автор: Chris Burniske

Език: английски

Amazon Link: https://amzn.to/2KVcOs9

Cryptoassets Bitcoin Buch Krypto Buch

 

Книгата на Крис Бърниск „Криптовалути“ дава широк преглед на много различни и вече установени криптовалути. Крис нарича тази книга „криптовалути“, технически термин, който става все по-популярен сред крипто експертите в наши дни. Книгата съдържа по-малко теоретични конструкции, отколкото практически специализирани знания. Той обяснява как да инвестирате успешно в класа на активите на криптовалутата в дългосрочен план, какво да внимавате и какво в крайна сметка прави успешен един крипто инвеститор. Неговите фундаментални анализи са идеални за прилагането им към вашето собствено инвестиционно поведение. Книгата на Крис е ясна препоръка за купуване за читатели, които търсят директни отговори и описания във крипто-инвестиционната вселена.

 

6. “The Internet of Money” – Част II

Автор: Andreas M. Antonopoulos

Език: английски

Амазон линк: https://amzn.to/2VZnR4E

The Internet of Money Vol 2 Bitcoin Buch Krypto Buch

Друг шедьовър на Андреас Антонопулос в нашия списък с най-продавани книги за биткойн е втората част на „Интернет на парите“. Подобно на първата част, Андреас разказва кратки истории и анекдоти, които са свързани с биткойн и затова са много запомнящи се. Има и бонусна секция, в която най-често задаваните въпроси от публиката отговарят на множество събития. Разбира се, книгата е много специфична за биткойн. Възгледите и стилът на обяснение на Андреас са уникални. Той носи свойствата на биткойн мрежата както никой друг във връзка със социални, политически и икономически проблеми. Подобно на част I, част II е ясна препоръка за покупка.

 

7. Биткойн книги – “Blockchain Revolution”

Автор: Don Tapscott, Alex Tapscott

Език: английски

Амазон линк: https://amzn.to/2PqjcWQ

Blockchain Revolution Bitcoin Buch Krypto Buch

В своята книга за блокчейн канадците Дон Тапскот и синът му Алекс Тапскот описват трансформацията на обществото чрез сътрудничество и включване на всички хора, включително и на онези, които досега нямат достъп до капитал. Основното послание от книгата е, че хората трябва да са на първо място и технологията blockchain трябва да им служи. Работата не разкрива никакви технологични детайли относно blockchain технологията, но се фокусира върху това, какво технологията може да означава за човечеството. Спекулативно и идеалистично возене в бъдещето, но не бива да се очакват подробности от тази книга за отделните криптовалути или тяхната основна технология.

 

8. “Blockchain Basics”

Автор: Daniel Drescher

Език: английски

Амазон линк: https://amzn.to/2PmLXnB

Blockchain Basics Bitcoin Buch Krypto Buch

Както заглавието подсказва “Основи на блокчейн”, Даниел Дрешър описва основните концепции на блокчейн в 25 стъпки. Даниел навлиза в техническите основи и обяснява необходимостта от блокчейн. Освен това получавате подробна представа за това как работи технологията, какви ограничения съществуват и кои опции за приложение изглеждат разумни. Авторът предава знанията си без математически формули, програмен код или ИТ жаргон. Книгата на Даниел е обсипана с разбираеми специализирани знания и е много добра работа за рационалния читател, който иска да научи кратко и кратко за вселената на блокчейн.

 

9. “Mastering Ethereum”

Автор: Andreas M. Antonopoulos

Език: английски

Амазон линк: https://amzn.to/2Zs8rIw

Masterin Ethereum Bitcoin Buch Krypto Buch

„Mastering Ethereum“ е четвъртият шедьовър на Андреас Антонопулос е нашият списък с 10-те най-добри крипто книги. Въпреки че Андреас е биткойн максималист, в този брой той се е посветил на криптовалутата Ethereum. Заедно с Andreas, вие се гмурнете в техническите подробности на Ethereum Code, как работят интелигентните договори, какви са децентрализираните автономни организации (DAO) и как Ethereum би могъл да автоматизира бъдещите процеси за вземане на решения. Засегнат е и интересът на многомилиардни корпорации към технологията Ethereum, като например IBM или NASDAQ. Книгата е подходяща за техническа читателска аудитория и се препоръчва за напреднали крипто ентусиасти.

 

10. “Bitcoin and Cryptocurrency Technologies”

Автор: Arvind Narayanan и др.

Език: английски

Амазон линк: https://amzn.to/2VlxptG

Bitcoin and Cryptocurrency Technologies Bitcoin Buch Krypto Buch

Крипто книгата „Биткойн и криптовалутни технологии“ от Арвинд Нараянан и други дава на читателя много добър преглед на криптовалутата – с дълбочина. Първоначално авторите дават увод за криптовалутите, как са възникнали и какво биха могли да обещаят в бъдеще. Ясната линия на разсъжденията винаги се допълва от фона на това как стойностите могат да бъдат защитени и как могат да бъдат прехвърлени сигурно и публично в блокчейн едновременно.

Надяваме се, че бихме могли да ви препоръчаме някои блокчейн, криптовалути или биткойн книги. Чувствайте се свободни да кликнете върху нашите връзки в Амазон, които сме добавили към всяка книга. Ето как значително подкрепяте нас авторите.

Приятно четене!запиши се за нашите имейл новини:
запиши се за имейл новини и получавай всичката нова информация в крипто пространството на твоя мейл 100% и без спам!

.