Къде да купя Тезос (XTZ) ?

Стъпка по стъпка ръководство за покупка 2021


Как да купя Tezos- Anleitung

Цена в момента:

Loading

В тази статия ви показваме как успешно да купите Tezos.

За да инвестирате в криптовалутата Tezos, имате няколко възможности:

Да търгувате Tezos при брокер или купувате XTZ токени, наречени Tezzies на борса.

По какво се различават двата метода – и кой вариант е подходящ за вас – ще разберете сега!Отиди към борсата

Изследване

Tezos Icon

Въведение

Какво е Tezos / XTZ?

Брокер-или-борса?

Глава 1

Брокер или борса да избера?

Крипто CFD купуване

Глава 2

Тезос купуване от брокер

купуване на реално крипто

Глава 3

XTZ купуване

Технологията-в-детайли

Глава 4

Технологията Tezos в детайли

Пазете-монетите-в-безопасност

Глава 5

Съхранявайте своите XTZ токени безопасно

Tezos Logo

Предговор

Какво представлява Tezos / XTZ?


Tezos (XTZ) е децентрализирана блокчейна платформа за интелигентни договори, чийто протокол позволява на всички заинтересовани страни да гласуват промени. Blockchain на криптовалутата е уникален и е разработен от екипа на Tezos от самото начало.

Целта е да се изгради платформа, която да работи по-добре от Bitcoin и Ethereum. Например блокчейнът на Tezos изразходва по-малко енергия при добив на XTZ, докато има надежден делегиран механизъм за консенсус на доказателство за участие.

XTZ е вътрешният токен, който ви позволява да стартирате интелигентни договори. Също така, той служи като награда за разработчиците, работещи над ъпгрейдите на блокчейните на Tezos.

Както позиционната, така и бялата книга бяха публикувани през 2014 г. от „L.M. Goodman“. Основателят Arthur Breitman използва този псевдоним въз основа на журналиста, който веднъж обяви, че знае кой е Сатоши Накамото.

ICO Tezos стартира на 1 юли 2017 г., приключи на 13 юли 2017 г. и даде 361,122 етери и 65 073 биткойни на фондацията Tezos. По времето на ICO цената му възлезе на 232 000 000 долара, най-голямото ICO до момента. Сред инвеститорите се срещат и видни имена. Например, рисков капиталист Тим ​​Дрейпър инвестира в проекта 150 000 долара.

Това беше сензационен успех за Артър Брейтман (изпълнителен директор на Dynamic Ledger Solutions, основател на Tezos), който преди това напразно се опитваше да търси пари от инвеститори, като напр. от по-големи банки.

Общата доставка е 795,283,255 XTZ, от които вече има в обръщение 661 790 768 токена. При цена на $5.41 USD това съответства на пазарна капитализация на $4,696,963,328

Глава 1

Къде мога да купя Tezos?


Препоръчителни места за търговия с Tezos (XTZ)eToro

eToro

200€

Минимален депозит

България
посещение »

Предупреждение за риск 67% от частните инвеститорски сметки губят пари при търговия с CFD от този доставчик.От къде да купя (XTZ)? (Кратко ръководство)

 1. Изберете надеждна платформа за търговия, която предлага вашия метод на депозит
 2. Отворете акаунт и се потвърдете
 3. Депозиране в сметката на платформата за търговия
 4. Търгувайте с валута (USD, EUR и др.) за Тезос (XTZ)
 5. Платете за токените и ги пазете в сигурен портфейл

Стъпка 1

Кипто брокер срещу крипто борса


Когато инвестирате в криптовалути, имате избор между следните опции:

 • Търгувате с криптовалути чрез онлайн брокер
 • Купувате физически монети на криптовалута

Трейдинга при CFD брокерите е с основна цел – да печелите от повишаване или спадане на цените (дълги или къси позиции) на криптовалутите. При този тип търговия можете да се възползвате от колебанията на цените, без да се налага да се занимавате по-отблизо с технологията зад криптовалутите и без да ги притежавате реално.

Но ако решите да купувате реални единици на криптовалутите, трябва да знаете точно какво правите.
Предимството на този метод е, че вие сте единственият собственик на вашите лични ключове (private keys) и следователно 100% отговорни за парите си.

От брокерПредимства
+ Търговия в сигурна платформа
+ Инструменти за управление на риска
+ Възможно е ливъридж търгуване
+ Участвате в повишаването и намаляването на цените
+ Не е необходимо сами да управлявате портфейлите си


Недостатъци
– Те не дават “истински” монети
– На разположение са само 20-30- от големите криптовалути


Физически криптовалути


Предимства

+ Вие сте единственият собственик на вашите монети
+ Международни парични преводи с ниски такси
+ Участвате активно във финансовата революция
+ Огромен избор на крипто монети

Недостатъци

– Вие носите отговорност за сигурността
– Необходимо е техническо ноу-хау
– Ограничени възможнности за търговия (без ливъридж не са възможни къси позиции)
– Понастоящем ограничени възможности за изплащане


Независимо коя възможност изберете и при двете опции можете да се възползвате от предстоящ крипто бум.

Крипто брокерите в нашия списък са под надзора на финансов надзор на ЕС и предоставят допълнително обезпечение като гаранция за депозит до 20 000 евро за всички инвеститори.

Избирам следния вариант…

Глава 2

Тезос от брокер


Искате ли да закупите своя Tezos от крипто брокер?

В следващия раздел ще разберете как можете да закупите Tezos от брокер безопасно и бързо. За нашия пример сме избрали брокера Libertex.

В допълнение към Tezos можете да търгувате и много други криптовалути в Libertex. В допълнение към най-големия набор от монети при този крипто брокер, вие също се възползвате от ниски такси за търговия.

В допълнение към криптовалути като Tezos, Ethereum и Кардано, на тази платформа можете също да търгувате с акции, ETF, стоки, благородни метали и опции.

Libertex има сертификат CySEC и следователно е регулиран в Европейския съюз. Това означава, че се възползвате от държавната застраховка на влоговете до 100 000 евро. Съответно Libertex е и една от най-безопасните платформи за закупуване на криптовалути.

Освен това платформата впечатлява с голям брой поддържани методи за плащане. За пример тук можете да закупите Tezos с PayPal. Но Skrill, Neteller или популярният банков трансфер също са част от офертата.


Стъпка 2

Създайте сметка в Libertex


По-долу ще ви покажем стъпка по стъпка как да си отворите акаунт в Libertex.

Можете да избирате между депозит с реални пари и демо сметката. Не е необходимо да се регистрирате допълнително за демо сметка. Улеснението е, че можете само с два клика да превключвате между двата типа акаунти в таблото за управление.

Начален капитал от 50 000 евро ви чака във вашата демо сметката. Този капитал е пари за игра и се използва за опознаване на платформата. С него можете да рискувате и изпробвате всички функции на платформата, преди да инвестирате с реалните си пари.

Но преди това, нека се съсредоточим върху регистрацията. Този линк ви води директно към Libertex. Важно е да използвате вашите реални данни при регистрация, тъй като това е единственият начин да защитите парите си.

сметка за купуване Тезос

След това потвърдете условията и дайте съгласие за обработката на вашите данни. При завършване на регистрацията, ще бъдете отведени директно към таблото за трейдинг.

Веднага след като завършите регистрацията, потвърдете имейл адреса си. За целта цъкнете върху потребителското си име в горния десен ъгъл и после идете на „Profile management“.

verifiy-email

В настройките на вашия профил кликнете върху “verify email”, след което линка от получения автоматичен мейл. По този начин се уверявате, че никой няма да може да въведе нов имейл адрес за вашия акаунт и да променя паролата ви или начините на плащане. След като сте готови с това, акаунтът ви вече е по-добре защитен. Остава Libertex да провери вашите потребителски данни след първия депозит.

Стъпка 3

Депозит на средства

След като вече сте се регистрирали успешно, следва да наредите средства в Libertex за първи път. За целта кликнете върху „Deposit“ в горния десен ъгъл.

методи-за-купуване-на-Тезос

Там веднага ще видите начина на плащане – ние най-често използваме PayPal за депозити. Но ако не разполагате с PayPal, имате богат избор от други разплащателни методи. След това въведете сумата, която искате да инвестирате, обръщайки внимание на четири различни нива свързани с размера на депозит:

 • Gold статус: С депозит от 500 евро, ще имате постоянна 3% отстъпка от комисионните, платени за търговия. Поддръжката на клиенти ви е достъпен чрез чат на живо.
 • Gold+ статус: Ако инвестирате 1450 евро, получавате постоянна отстъпка от 4% отстъпка от комисионните за търговия. Съпорта при тази опция е чрез чат на живо.
 • [НАЙ-ПОПУЛЯРНО] Platinum статус: При минимален депозит от 1500 евро ще получите постоянна 20% отстъпка от всички комисионни. Получавате директна поддръжка и преференциални изплащания.
 • VIP статус: Инвестирали сте общо 5000 евро. Получавайте 30% отстъпка от комисионни за търговия, заедно с първокласно обслужване на клиенти.

След това щракнете върху „Deposit” и според предпочитания от вас метод отивате до съответната страница. За кредитни карти Visa и Mastercard се въвежда код за сигурност, който вашата банка ще ви осигури. С PayPal ще бъдете пренасочени директно към техния уебсайт, където да завършите транзакцията. Имайте предвид, че минималният депозит в Libertex е 100 EUR.

Добре! Вече сте депозирали средства в Libertex. Можете да проверявате наличността по сметката си по всяко време от менюто. Ако следвате различни стратегии за търговия, ще се спрете на такава подходяща за вашия вкус.

Обърнете внимание, че Libertex трябва да потвърди вашата самоличност в рамките на 14 работни дни. За да стане това, трябва да подадете някои данни като лична карта. Тези стъпки са необходими за противодействие на незаконното пране на пари.


Стъпка 4

Купи Тезос CFD


Вече сте напълно подготвени за вашата покупка на Tezos. Най-лесният начин да намерите XTZ е да използвате функцията за търсене. Просто въведете там „Tezos“ или „XTZ“. При което Libertex ще ви покаже сертификата XTZUSD.

търсене XTZ

Кликнете върху „Crypto“ в списъка, така че да се показват само криптовалути и изберете Tezos (XTZ).

В следващата стъпка можете да видите най-важните факти за търговията с един поглед. Можете също така да отворите търговска позиция директно. Преди да започнете да търгувате обаче, трябва да сте решили дали спекулирате с нарастващи или спадащи цени. С продажба на Tezos залагате на падащи цени, докато покупката означава растящи цени.

купуване XTZ

Можете също да избирате между market поръчка и limitпоръчка. Винаги избирайте limit поръчки, когато искате да получите желана от вас цена. Пазарната поръчка ви дава най-добрата цена, която пазара предлага в момента. За да направите това, просто кликнете върху „At the price“. После определете покупната си цена, сумата на търговията и множителя. Като кликнете върху „Buy“или „Sell“, за да отворите вашата позиция. Това е.

Стъпка 5

Купете или продайте Тезос


Поздравления, успешно сте закупили или продали Tezos. Сега можете да управлявате позициите си за търговия по всяко време от менюто с активни сделки. По тозин начин можете да увеличавате размера на трейда или да затваряте позицията си, когато мислите, че предстои спад.

След като научихте как се търгува Tezos в Libertex, ви пожелаваме успех в търговията.

Глава 3

Tezos (XTZ) от крипто борса


Ако искате да закупите физически XTZ монети чрез борса, в момента препоръчваме доставчика Bitpanda. Освен Bitcoin и Ethereum, можете да използвате и други криптовалути, като например – купете IOTA.

BitPanda е стартъп от Австрия, където можете да закупите други криптовалути с ниски такси и след това да ги прехвърлите във вашия портфейл.

Стъпка 2

Създакте сметка BitPanda


Първо, трябва да създадете акаунт с Bitpanda.

За да направите това, кликнете върху „Get started“ в горния десен ъгъл и попълнете вашите данни:


Стъпка 3

BitPanda депозит


Ако успешно сте отворили сметката си, вече можете да внесете депозит в евро.

От горната част на вашето BitPanda табло, кликнете върху синия бутон „Deposit“ и изберете Fiat Wallets и предпочитания от вас начин на депозит.


Стъпка 4

Tezos купуване!


След депозита можете да инвестирате официално в Tezos.

В таблото за управление ще намерите „Слайдшоу“ с всички криптовалути, които могат да бъдат закупени от BitPanda.

Превъртете надясно, докато намерите XTZ / Tezos.:

Tezos купи Bitpanda

Синият бутон по-долу ви отвежда в менюто за покупки.

Въведете тук колко единици на Tezos искате да закупите и потвърдете влизането си.

Честито! Успешно закупихте първите си монети XTZ и инвестирахте в Tezos!

Tezos Coins купи

Глава 4

Криптовалутата Tezos / Тезос / XTZ в детайли


Преглед на най-важните характеристики за Tezos & XTZ

Мрежата

Конвенционалният блокчейн протокол може да бъде разделен на три слоя:

 1. Мрежови протокол
 2. Протокол на транзакциите
 3. Консенсус протокол

При Tezos слоевете на протоколите за транзакция и консенсус се комбинират и представляват протокола blockchain:

Тезос блокчейн протокол

Протоколът може да се променя и е отговорен за извършване на транзакции и други административни задачи, като откриване на лоши блокове.

Liquid Proof-of-Stake (LPOS)

Liquid Proof-of-Stake е механизмът на консенсус на Tezos. Класическият механизъм за консенсус за доказателство за участие се характеризира с факта, че участниците в мрежата имат глас с по-голяма тежест, тъй като броят на притежаваните токени се увеличава.

Развитие, за което вече знаем от EOS, е механизмът Delegated Proof-of-Stake (dPoS). Тук притежателите на криптовалута избират конкретен и ограничен брой валидатори на блокове, така те “делегират” своите права на глас на някой друг. Често тези валидатори са големи организации и компании. Въпреки че процесът е много ефикасен, той не насърчава децентрализацията, тъй като в крайна сметка силата за вземане на решения пада до няколко. EOS има напр. 21 блок валидатори.

Tezos разработи свой собствен процес въз основа на делегираното доказателство за участие: Liquid Proof-of-Stake (LPOS). В резултат на това всеки инвеститор с поне 10 000 XTZ теоретично може да стане валидатор. Делегирането и прехвърлянето на правата за залагане на валидатор на маркери не е задължително. Разпределението на правата работи въз основа на дефинирани цикли. Цикълът винаги се състои от 4 096 блока.В началото на нов цикъл чрез моментна снап шот правата за залагане се записват, за да се определи кой може да произвежда или потвърждава блокове.

On-Chain Governance

Консенсусът не е само за състоянието на главната книга, но самият протокол може да бъде подобрен чрез управление на блокчейн, тъй като независимите разработчици могат да предлагат промени. Тези промени ще позволят на общността на инвеститорите в XTZ да гласуват. Това гарантира стабилно развитие на платформата.

XTZ Baking / печене

Процесът на създаване на нови маркери XTZ в Tezos не е “добив”, а “печене”. За да станете „Бейкър“ ви трябват поне 10 000 XTZ. На всеки 4 096 блока, което се равнява на около 3 дни, Бейкърите се избират на случаен принцип за всеки блок. Заплащането за “изпечен” блок е 16 XTZ. В допълнение, 32 потвърждения от други произволно избрани участници в мрежата са необходими за проверка на блока. Тези участници получават по 2 XTZ на блок.

Tezos умни договори

Интелигентните договори са самоизпълняващи се договори, въведени за първи път през 1993 г. от учения Ник Сабо и придобиващи широка известност чрез Ethereum. Чрез тези договори е възможно да се сключват споразумения между няколко страни, без те да бъдат договаряни от трета страна, напр. властта да трябва да потвърди.

Потребителите на платформата Tezos имат възможност да създават интелигентни договори и по този начин децентрализирани приложения, които се съхраняват и изпълняват в Blockchain. Чрез официален преглед има повишена сигурност. Умните договори на Tezos са написани на езика за програмиране „Michelson“. Допълнителни предимства от това са:

 • Колекция от инструменти за създаване на разпределени приложения
 • Лесен за анализ код на умния договор
 • Не са необходими съставители

Ако искате да научите повече в разработването на Tezos Blockchain, можете да намерите полезна информация в документацията от разработчици на Tezos.

Приложение на Tezos

Възможностите за използване на платформа като Tezos са многобройни и се простират в много различни области на приложение. Вече наличните Tezos dApps включват децентрализиран търговски център за застраховка или дори приложение, което превежда юридически документи в интелигентен договор:

Приложения и възможности на Tezos

Една от основните области за блокчейн приложения като цяло е децентрализираното финансиране. Чрез интелигентни договори теоретично е възможно да има всякакви финансови транзакции, напр. уреждане на заеми и доверителни услуги за извършване на покупка / продажба на недвижими имоти.

Историята на Тезос

Историята на Тезос започва през 2014 г., когато през август е публикуван първият документ за позициониране, а през септември 2014 г. е публикуван първият бял документ.

След като Артур и Катлийн Брейтман набраха група амбициозни разработчици, след съвсем кратко време имаше работещ прототип на мрежата. Заедно Артур и Катлийн основават компанията Dynamic Ledger Solutions през лятото на 2015 г., чийто основен акцент беше по-нататъшното развитие на Tezos. Бета мрежата беше пусната през юни 2018 г., като рамката вече беше завършена предварително, а изходният код беше пуснат като Open Source през септември 2016 г. на Github.

Поради прогресивната правна ситуация в Швейцария, Фондация „Тезос“ е основана през април 2017 г., малко преди ICO. Фондацията Tezos заема голяма позиция (10% от общото предлагане) в XTZ. Общо ICO Tezos събра 361.122 етери и 65 073 биткойни, един от най-големите ICO на всички времена.

Артър е главен технологичен директор на Dynamic Ledger Solutions и ръководи екипа за разработка на Tezos. Историята му е математика, компютърни науки и икономика. Притежава диплома по приложна математика / компютърни науки от Френския университет за Политехника и магистърска степен по математика от Нюйоркския университет.

Преди основаването на Tezos той работи до 2016 г. в голямата банка Goldman Sachs, както и като вицепрезидент на Morgan Stanley. От 2014 г. работи интензивно върху криптовалутите и блокчейн платформите, по-специално уязвимостите на Bitcoin и Ethereum.

Катлийн е главен изпълнителен директор на Dynamic Ledger Solutions, има степен на IHA (Immaculate Heart Academy), посещава университета в Корнел и завършва през 2012 г. След това тя заема различни позиции с компании като Bridgewater Associates и Accenture.

В допълнение към Dynamic Ledger Solutions има фондация Trezor, която движи напред за по-нататъшното развитие на платформата. Начело са опитни професионалисти от различни области. Президент на фондацията „Тезос“ е Райън Джеспърсън, по-рано главен оперативен директор на финтех компания Divvy. Притежава бакалавърска степен от университета в Бригъм и MBA от училището за бизнес в Университета Дюк Фукуа.

Глава 5

Tezos портфейл – съхранете XTZ безопасно


Информация: Ако сте избрали инвестиция в CFD, можете да пропуснете този раздел, тъй като брокерът се грижи за сигурността на вашите депозити.
Частните ключове за криптовалутите винаги трябва да бъдат под контрола на инвеститора.

За да запазите токените XTZ, е добре да използвате портфейл като всяка друга криптовалута. Ето някои опции за хардуерни и софтуерни портфейли за XTZ.

XTZ хардуерен портфейл

Подходящ хардуерен портфейл на XTZ е Trezor, където също така можете да съхранявате различни други криптовалути. Trezor Model T, второто поколение, поддържа XTZ маркери. Той е удобен, предлага допълнителна ПИН защита в допълнение към 2-факторната автентификация.

Портфейл за настолния компютър

TezBox е първият GUI портфейл за XTZ токени и е разработен от член на общността по време на ICO. Той предлага много прост интерфейс и затова е подходящ и за начинаещи в крипто сферата. Поддържат се както Windows, така и Mac системи. Версия за Linux е в процес на разработка.

Мобилен портфейл

Мобилният портфейл за смартфона е Tezos.blue. Той е достъпен за потребители на Android и iOS, но последният е само в пробна версия. Многопластовото криптиране на частните ключове го прави допълнително защитен. За потребителите на iOS, които не искат да чакат пълната версия на tezos.blue, разгледайте “Wetez”, един от първите мобилни портфейли XTZ досега.

Заключение

Tezos е обещаващ проект, който вероятно ще се утвърди като една от ключовите блокчейн платформи през следващите няколко години.

Енергоспестяващ консенсус механизъм като LPOS (Liquid Proof of Stake), съчетан с управление на веригата, силен екип и високи финансови ресурси, са добра основа за дългосрочен успех.

Трябва да се очаква, че в допълнение към Фондацията на Тезос и Динамичните Ledger решения, общността на Тезос ще продължи да се разраства. Нищо не стои на пътя на непрекъснатото по-нататъшно развитие на проекта. С нарастващия интерес към blockchain приложенията сред населението, това може да се отрази и в цената на токена XTZ в средносрочен план.запиши се за нашите имейл новини:
запиши се за имейл новини и получавай всичката нова информация в крипто пространството на твоя мейл 100% и без спам!

.