Рипъл прогнози 2021 – 2023: Може ли XRP да задържи ниво?

Време за четене 4 мин

Обновено на 13/10/2022

Обявените Ripple прогнози за изминалата година не се сбъднаха според очакванията. И все пак компанията е достигнала някои етапи и остава в горните редове по пазарна капитализация.
Ако искате да разберете как се купува Рипъл, най-добрите крипто платформи за търговия с Рипъл в момента са eToro, Binance и Libertex. Можете да намерите и други, изброени на нашата страница с крипто борси.

Ще продължи ли XRP курсът да расте през 2021 г. и доколко реалистични са тези очаквания?

Фундаменти на Ripple (XRP)

Рипъл е основана през 2012 г. от Артър Брито, Дейвид Шварц и Райън Фугър. Първоначално те използваха C ++ и проектираха мрежа за таксуване в реално време и обмяна на валута.

През 2013 г. беше въведен Ripple Transaction Protocol (RTXP) – новият протокол за плащане позволи незабавен паричен превод между две страни.

Между 2014 и 2017 г. Ripple се фокусира върху банковия сектор. RippleLabs експериментира с приложение за iPhone, което позволява на потребителите да изпращат и получават преводи. От 2013 г. протоколът Ripple се прилага от множество финансови институции, за да предложи алтернативен метод за прехвърляне на пари.

Германската банка Fidor беше първата компания, която използва мрежата Ripple за трансгранични плащания през 2014 г. Известни банки като Cross River Bank, CBW Bank, Earthport, HSBC и Bank of America последваха примера им.

Сега Ripple има повече партньорства с финансови институции от всяка друга криптовалута.

Ripple прогнози: ключови фактори

В някои аспекти експертите и анализаторите са положителни и предполагат добро развитие на цените. Наред с други неща, тези аргументи говорят за повишаване на цената на XRP:

  • Търсене: Редица големи банки приемат Ripple, тъй като това ги прави по-конкурентоспособни. Благодарение на блокчейна, банките вече изостават по отношение на скорост на транзакциите, такси и сигурност. В момента Ripple има повече от 100 институции като партньори.
  • Ripple остаряла Visa: Доскоро Visa беше най-добра по отношение на мащабируемостта на транзакциите. След надстройките, Ripple вече може да обработва до 50 000 транзакции в секунда. За сравнение, Visa може да управлява само до 24 000 транзакции.
  • Нови партньорства: Ripple може да се върне към дълъг списък от настоящи и бъдещи партньори. Десетки финансови институции ще приемат токена XRP тази година. Това ще има положително въздействие върху курса.
  • XRapid: През октомври 2018 г. Ripple представи това ново решение. Още през януари 2019 г. поне 12 компании заявиха, че използват или планират да използват XRapid. Подобрява скоростта на транзакциите, сигурността и намалява таксите за международни транзакции и обмяна на валута.
  • Нови функционалности: Ripple представи Codius, за да даде възможност за интелигентни договори. Xpring е друга инициатива на Ripple, която позволява на компаниите да инвестират в стартъпи. Освен това надеждите за пускането на Кобалт алгоритъма също са големи. Това беше обявено в края на 2018 г. и може да окаже силно влияние върху прогнозата за пулсации и развитието на цените.

ripple partners logos

Рипъл прогнози 2020 – 2023:

В момента Ripple в топ 10 сред криптовалутите по пазарна капитализация.

Експертите и алгоритмите предполагат добра прогноза за Рипъл за следващите няколко години. От друга страна е сравнително малко вероятно Ripple да претърпи пълен срив, вече е твърде утвърден за това и е спечелил много големи и известни компании и институции като постоянни партньори. Има разногласия относно развитието на цените в детайли:

  • Coinswitch: Въз основа на гореспоменатите факти, експертите от Coinswitch изчисляват, че Ripple ще приключи 2020 г. с увеличение до 1,40 до 1,50 щатски долара. След 3 години, т.е. 2023 г., цената за 1 XRP може да бъде 4,52 щатски долара. Прогнозите се основават на алгоритмични анализи и възможни пазарни развития.
  • Smarteum: Анализът стига до заключението, че Ripple все още има потенциал за растеж. Но това няма да е с толкова голям успех като 2017 г. Smarteum също включва конкуренцията със Stellar Lumens в своята прогноза за Рипъл. Тъй като и двата проекта изпълняват много сходна роля, една победа на Stellar може да намали шансовете на Ripple. Те вярват, че Ripple може да достигне стойност от 3 до 5 долара до края на 2019 г.

Заключение – (XRP) Рипъл прогнози

XRP е поляризирана криптовалута. Това е така, тъй като едва ли има друга монета, в която мненията да се разминават толкова силно.

Трябва да се отбележи, че въпреки че Ripple е силно централизиран, той също се използва доста и технически функционира правилно. По-специално доставчиците на услуги от финансовия сектор активно използват Ripple. Броят на партньорствата с утвърдени банки е впечатляващ, което го прави център на внимание за всички във финансовия свят.

Колко ще се развие цената на Рипъл, зависи до голяма степен от това колко ще се приеме и използва криптовалутата. Търсенето на Ripple все още е голямо. В един нов крипто пазар има голяма вероятност Ripple да се вдигне също толкова силно и да запази челна позиция. Следователно прогнозата за Ripple е положителна.

Ако искате да започнете да търгувате или купувате Ripple (XRP), вие сте на правилното място в нашия обзор на 3-те най-добри борси за криптовалути.

А освен Рипъл, кои криптовалути да следим?

Автор: Константин Костов

Константин е главен редактор на Биткойн Капитал. Един от водещите български източници на информация за блокчейн и цялостната биткойн икономика. Той е създал най-ценните статии на този уебсайт. Константин научава за биткойн и блокчейн за първи път през 2016 г. Обича да чете книги за финанси и бъдещи технологии, особено такива, които изследват въздействието на новите технологии върху обществото като цяло.

Leave a Comment