Polygon (MATIC) цена в реално време и графика

Константин КостовТекстът е актуализиран на 16 май, 2022

Цена в реално време:

Polygon
$ 1.17
3.54%

Какво е Polygon (MATIC)? В тази подробна статия ще разгледаме криптовалутата Полигон и нейните характеристики. Тук можете да следите актуалната Polygon (MATIC) цена в реално време. Заедно графика на цената.

Polygon е решение за вторично мащабиране за блокчейна на Етериум. Тези видове решения работят върху съществуваща блокчейн мрежа, а не използват собствена блокчейн. В този случай Polygon работи върху Ethereum, която е станала бавна и скъпа за използване, тъй като става все по-популярна.

Цената на MATIC на живо днес е $ 1.17, а 24-часовият обем на търговия е $ 597,143,703.

Ние актуализираме нашата цена на MATIC към USD в реално време.

MATIC цената се промени с 3.54% през последните 24 часа.

Текущата позиция по капитализация в крипто пазара е №9, като пазарната капитализация в реално време е $ 10,600,425,993.

Ако искате да разберете къде да купите криптовалута, като MATIC по текущия курс, най-добрите крипто платформи за търговия със Polygon (MATIC) в момента са eToro, и Binance. Можете да намерите и други, изброени на нашата страница с крипто борси.

Какво представлява Polygon (MATIC)?

полигон лого на смартфон екран

Polygon, известен преди като Matic Network, е решение за мащабиране, което има за цел да предостави множество инструменти за подобряване на скоростта и намаляване на разходите и сложността на трансакциите в блокчейн мрежите.

В центъра на визията на Polygon е Ethereum – платформа, която е дом на редица децентрализирани приложения, такива, в които можете да се присъединявате към виртуални светове, да играете игри, да купувате произведения на изкуството и да участвате в редица финансови услуги. Тази голяма активност на неговата блокчейн верига обаче е направила Ethereum почти неизползваема, тъй като разходите за пренос се увеличават и трафикът се задръства.

Накратко, Polygon се обявява за мрежа от второ ниво, което означава, че действа като допълнителен слой към Ethereum, който не се стреми да променя оригиналния слой на блокчейна. Подобно на своя геометричен съименник, Polygon има много страни, форми и приложения и обещава по-проста рамка за изграждане на взаимосвързани мрежи.

Polygon иска да помогне на Ethereum да се разшири по отношение на размер, сигурност, ефективност и полезност и се стреми да подтикне разработчиците към все по-бързо пускане на пазара на примамливи продукти.

Мрежата на Polygon

Мрежата Polygon е съгласувана за оперативна съвместимост с всички съществуващи и дори бъдещи инфраструктури на Етериум, като същевременно предлага рамка за оперативна съвместимост с други решения на ниво 2, странични вериги и суверенни блокчейн.

По този начин мрежата Polygon се категоризира и като агрегатор на слой 2, като има за цел да създаде многоверижна екосистема от съвместими с Етериум блокчейн системи с превъзходна оперативна съвместимост.

Решение от слой 2 се отнася до рамка, изградена върху базовата верига, за да се снеме от нея част от напрежението и да се допълнят основните ѝ болки. Polygon е агрегатор, базиран на Plasma, който е решение от слой 2 за Ethereum, осигуряващо рамка за изграждане на децентрализирани приложения (dApps) извън веригата, които имат подсилена сигурност, мащабируемост и скорост. Рамката Plasma е една от движещите сили, които стоят зад масовото приемане на блокчейн технологията.

Polygon има своя собствена реализация на Plasma в така наречените Polygon Plasma Chains. Освен че представляват рамка за dApps, Polygon Plasma Chains също така позволяват транзакциите да бъдат разтоварвани от основната блокчейн верига във вторични вериги, за по-евтини и по-бързи транзакции.

Какво е MATIC?

През 2021 г. може да сте виждали блокчейн проекта Polygon, използван във връзка с мрежата Matic. Това е така, защото Matic Network е първоначалното име на Polygon, преди проектът да бъде ребрандиран през февруари 2021 г. Matic Network първоначално стартира през 2019 г.

Основният източник на объркване идва от факта, че Polygon реши да запази тикера MATIC за своя роден крипто токен за комунални услуги след ребрандирането. Това означава, че двете думи са взаимозаменяеми. Полигон е за МАТИК, както Етериум е за ETH.

Съществуват общо 10 милиарда възможни криптовалути МАТИК, а към декември 2021 г. 7,16 милиарда от тях са в обращение. Останалите ще бъдат пуснати от стейкъри – потребители, които депозират своите крипто токени МАТИК в интелигентен договор за стейкване, за да станат валидатори.

MATIC се повиши от 0,018 долара и пазарна капитализация от 81 млн. долара в началото на 2021 г. до пазарна капитализация от 20 млрд. долара и исторически най-висока цена от 2,92 долара на 27 декември. Това беше допълнено и от новината, че водещата децентрализирана платформа за обмен Uniswap се подготвя да се разположи на Polygon.

Какво стои зад проекта Полигон?

Polygon е нова цифрова валута, която използва уникален алгоритъм, наречен NFT minting. Този алгоритъм позволява на потребителите да печелят награди за участие в мрежата. Ще обсъдим и екипа, който стои зад Polygon и неговата мисия да изгради по-добра блокчейн екосистема. Накрая ще разгледаме бъдещето на Polygon и потенциалното му въздействие върху индустрията на криптовалутите.

Polygon е създаден от екип от опитни разработчици на блокчейн. Екипът включва трима съоснователи: Сандип Наилвал, Амит Гупта и Матик Бера. Заедно те имат над 20 години опит в блокчейн индустрията. Polygon е техният последен проект, който има за цел да изгради по-добра блокчейн екосистема. Polygon е мащабируема, децентрализирана платформа, която позволява на потребителите да създават NFT токени. Платформата също така позволява на разработчиците да изграждат dapps върху нея. Polygon използва иновативен консенсусен алгоритъм Proof-of-Stake, който позволява на потребителите да печелят награди за участието си в мрежата.

Polygon вече е отбелязала известен успех. През февруари 2021 г. стартира успешна мейннет мрежа с над 20 000 потребители. Платформата е приета и от някои от най-големите компании в света, включително Binance. Понастоящем Polygon е в топ 10 на най-големите криптовалути по пазарна капитализация.

Бум на NFT на Полигон

Една от най-популярните функции на Polygon е поддръжката на токени NFT. NFT са цифрови активи, които могат да се търгуват в мрежата на Polygon. През март 2021 г. Polygon стартира пазар на NFT, наречен PolyNFT. Пазарът позволява на потребителите да купуват, продават и търгуват с NFT. Polygon също така си партнира с някои от най-големите компании в света, за да стартира техни собствени пазари на NFT. Сред тях са Binance, Coinbase и Huobi. Polygon е една от най-популярните платформи за търговия с НФТ.

Визията на Polygon за бъдещето на проекта

Polygon предвижда истински децентрализиран свят без цифрови граници, в който хората могат свободно да обменят стойност в глобален мащаб без посредници или пазачи от трети страни. За блокчейн индустрията това означава глобална екосистема без технологични или свързани с марките разделения, където всички блокчейн мрежи могат да обменят информация без триене.

На Polygon му предстои светло бъдеще. Екипът постоянно развива и разширява платформата. Популярността и употребата на Polygon ще продължат да се увеличават в бъдеще. Платформата има възможност да се превърне във водещата блокчейн екосистема в света. Polygon също така може да окаже значително въздействие върху растежа на индустрията на NFT. Polygon е добре позиционирана, за да успее в сектора на криптовалутите със своите авангардни технологии и силен екип.

Решенията, представени от Polygon, са отговори на някои от най-наболелите проблеми на Ethereum, като високите такси за газ, ниската пропускателна способност на транзакциите и съответно лошото потребителско изживяване. Механизмите за мащабиране на Polygon са създадени, за да решат тези предизвикателства и да превърнат Етериум в по-бърза и по-евтина многоверижна екосистема.

Работи се и върху увеличаването на броя на приложенията, които могат да бъдат представени чрез блокчейн технологията. Polygon има потенциала да направи революция в начина, по който използваме блокчейн технологията. Благодарим ви, че отделихте време да прочетете тази публикация. Надяваме се, че сте я намерили за информативна и полезна.

Автор: Константин Костов

Константин е главен редактор на Биткойн Капитал. Един от водещите български източници на информация за блокчейн и цялостната биткойн икономика. Той е създал най-ценните статии на този уебсайт. Константин научава за биткойн и блокчейн за първи път през 2016 г. Обича да чете книги за финанси и бъдещи технологии, особено такива, които изследват въздействието на новите технологии върху обществото като цяло.