Монеро прогнози 2021 – 2026: Заслужава ли си инвестицията?

Време за четене 3 мин

Обновено на 13/10/2022

Какви Монеро прогнози са налични за идните години 2021 до 2026? Понастоящем мнозина се чудят дали една дългосрочна инвестиция си струва и колко време ще трябва да чака тя за добра възвръщаемост. Дали Monero (XMR) ще стигне до стария си максимум или може би дори ще го надмине?

Основи на Монеро (XMR)

За да разберете прогнозата на Monero и да можете да получите изчерпателна картина на първоначалната ситуация, е важно да се справите с подробностите и най-важното за тази криптовалута. Произходът на Monero датира от 2014 година. Произхожда от вилица на Bytecoin и първоначално се нарича Bitmonero, а по-късно Monero. Платформата е с отворен код и се управлява от 7 разработчици. 5 от разработчиците предпочитат да останат анонимни. Другите двама са Дейвид Латапи и Рикардо Спани.

Целта на Monero е да създаде най-анонимната криптовалута в света. Блокчейнът има механизми и функции, които могат напълно да скрият сумата на транзакциите, както и подателя и получателя, от външни страни. По този начин опитът за проследяване на транзакция в блокчейна е почти невъзможен.

Основните характеристики на Монеро включват:

  • Напълно децентрализиран
  • Устойчив на ASIC
  • Динамична мащабируемост
  • Анонимни транзакции чрез ринг подписи, скрити адреси и ринг поверителни транзакции

Монеро прогнози: най-важните фактори

Има много фактори, които трябва да се вземат предвид при оценка на развитието на цените на криптовалутите.

Положителни XMR прогнозни фактори

Следните точки предполагат, че Monero може да увеличи стойността си в дългосрочен план или поне да остане стабилен:

Monero е една от по-старите криптовалути на пазара и винаги е била в топ 20 по пазарна капитализация. Следователно има някои доказателства, че Monero ще продължи да заема позицията си в горните ешелони.
През годините Monero си създаде име и се утвърди стабилно на крипто сцената.
Платформата Monero е една от най-активните в бранша и има добра активност на потребителите.
Докато повечето блокчейни разчитат на прозрачност и публични транзакции, Monero се откроява от тълпата. Освен Litecoin, Monero е една от най-популярните криптовалути за потребителите на Dark Web. Но не само те искат анонимни транзакции. Търсенето само ще се увеличи, тъй като блокчейн като Биткойн стават по-прозрачни.
През октомври 2018 г. Monero извърши хард форк и добави защитния протокол, който допълнително насърчава мащабируемостта и анонимността на платформата.
Изследователската лаборатория Monero работи по подобрения и не е посветена само на проблемите с мащабирането. Екипът за разработки се занимава, наред с други неща, с темите за платежните канали и кръстосаните блокчейн Atom Swaps.

Отрицателни XMR прогнозни фактори

Някои от точките, които правят Monero толкова силен, също така могат да имат отрицателно въздействие върху цената на Monero:

Правителствата са много критични към такава анонимност, тъй като тя може да се използва за престъпни дейности и никой никога не би разбрал за нея. Така че е много вероятно криптопроекти като Monero, които позволяват анонимни транзакции, да бъдат забранени в много страни. Потребителската база ще пострада, както и обемът на търговията. Тъй като търсенето на монетата ще намалее, цената ще падне. Тук са прогнозите криптовалутите, освен Монеро които си заслужава да следим.

Дълго време след основаването си Monero почти не е увеличил стойността си. Докато криптовалутата спонтанно направи два големи скока през 2017 г. В началото на 2018 г. XMR достигна рекордното си ниво от около 418 щатски долара. Това беше преди повече от година и Monero не се е доближил до тази стойност оттогава. Не е сигурно дали подобен скок може да успее отново.

Монеро прогнози 2021 – 2026:

Въз основа на горните аргументи следва прогнозата на Monero за следващите години от някои уебсайтове за прогнози:

    • Longforecast.com: XMR ще загуби стойност през 2020 г., затваряйки на около 65 щатски долара до края на годината. Но от 2021 г., с изключение на няколко малки колебания, разпространени през годината, криптовалутата ще се увеличи значително до края на годината. За декември 2021 г. те очакват цена от 143,7 щатски долара. Възходящата тенденция ще продължи. Прогнозата за юни 2023 г. е около 370 щатски долара за 1 XMR.
    • Digitalcoinprice.com: Общата тенденция за Monero изглежда много подобна тук. Декември 2020 Monero затваря на 123,77 щатски долара. Този уебсайт за прогнози предоставя особено дългосрочна прогноза на Monero. Очаква се 1 XMR да се търгува на около 416 щатски долара до 2026 г., според прогнозата.

Ако искате да започнете да търгувате или купувате Монеро или други криптоваути, вие сте на правилното място в нашия преглед на най-добрите борси за биткойн.

eToro (брокер) и Binance (фондова борса) са предпочитаните ни места за търговия.

Автор: Константин Костов

Константин е главен редактор на Биткойн Капитал. Един от водещите български източници на информация за блокчейн и цялостната биткойн икономика. Той е създал най-ценните статии на този уебсайт. Константин научава за биткойн и блокчейн за първи път през 2016 г. Обича да чете книги за финанси и бъдещи технологии, особено такива, които изследват въздействието на новите технологии върху обществото като цяло.

Leave a Comment