Как се печели от криптовалута? 4 начина за печелене на биткойн

Време за четене 7 мин

Чувате и четете за това как хората с биткойни печелят пари, плащат и инвестират в биткойн и други криптовалути.

За по-голямата част от населението обаче криптовалутите все още са абстрактни, а не реални.

Влагането на вашите собствени, спестени пари за криптовалути, особено по-големи парични суми е психологически дързък ход за новодошлите в сектора.

Ето защо в тази статия показваме – как се печели от криптовалута или как се генерира биткойн дори и с малка или никаква инвестиция.

Разглеждаме сайтовете за биткойн, които заслужават внимание.

Ето!

1. Как да печеля биткойн и етериум с лихви върху депозити?

coinloan печелене на биткойн лихва
Знаем го от нашата банка. Оставяте парите си в банковата сметка и получавате лихва. Колкото по-дълъг е хоризонтът на инвестициите, толкова повече лихва получаваме.

В момента в България сме във фаза на много ниски банкови лихви, което се отразява и на дневните ни лихвени доходи на спестявания. Лихвените проценти на банките на годишна база в момента са в диапазона под 1%, а на места в Европа достигат до -0.5% негативен интерес.

В крипто сектора също има компании, където можете да депозирате криптовалутите си като Bitcoin или Ethereum, така че банката или компанията да могат да дават заем с тях. Този, който изпраща средства към институцията, т.е. кредиторът, получава лихва за това. Лихвите в крипто сектора са изключеително атрактивни.

Такава компания е CoinLoan, например получавате възвръщаемост от 7.2% върху Биткойн и 12.3% върху евро или стейбъл койни в момента на писане на тази статия.

  • CoinLoan е европейска платформа за P2P крипто кредитиране
  • Печелите дневна сложна лихва до 12,3% върху осемнадесет поддържани криптовалути, стабилни монети и ФИАТ
  • Заеми от криптовалута към фиат, от криптовалута към криптовалута и от фиат към криптовалута без проверки на кредитната история
  • Можете да купувате, продавате и разменяте активи. Прддържка на ФИАТ преводи чрез SWIFT, SEPA, Visa, MasterCard, банкови преводи и AdvCash.
  • Те предлагат удобна за ползване платформа, която поддържа Android и iOS.
  • Различни техники за защита на платформата си и са напълно прозрачни по отношение на своите практики за сигурност.

CoinLoan позволява на инвеститорите да отпускат заеми на кредитополучатели, които имат потвърдено крипто обезпечение. Срокът на заема е от седем дни до три години без санкции за предсрочно погасяване. Тя предлага 7,2% APY както за BTC, така и за ETH, което е повече от това на BlockFi, като по този начин я прави добра алтернатива.

Освен това тя предлага до 12,3% APY за стабилни монети. Въпреки това ставките на APY включват възнаграждението за залагане на CLT от 2%. Така че CoinLoan дава най-добрите лихвени проценти на тези, които притежават токени и са готови да ги залагат за лихва.

CoinLoan предлага заеми срещу криптовалути, стабилни монети и фиат. Заемите се одобряват незабавно. Не се изискват никакви документи или проверки на кредитната история, тъй като единственото, което има значение, са активите за обезпечение. Преди да кандидатствате за заеми, задължително трябва да извършите проверка на KYC.

Съотношението LTV може да бъде 20% ,35%, 50% и 70%. Колкото по-ниско е LTV, толкова по-голяма е степента на колебание на обезпечението. Размерът на обезпечението може да бъде увеличен и по време на активния заем, като се намалява LTV.

Вашето обезпечение се съхранява на сигурно място при попечителя. Лихвените проценти варират от 4,95% до 11,95% в зависимост от съотношението LTV.

Минималният срок на заема е един месец, а максималният – три години. Минималният размер на кредита е различен за всички активи. Можете да вземете неограничен брой заеми. Цялата информация за вашите заеми ще се намира в раздела “Моите заеми”.

Можете да погасите заема си по-бързо, като плащате само лихва за използваното време. Не е задължително да погасите заема в същата криптовалута, в която сте го получили. Няма глоби или блокиране на средства.

Ще получавате известия и имейли в съответствие с графика за плащане. CoinLoan ще се опита да направи автоматично погасяване, ако не можете да изплатите заема, ако имате средства в портфейла си CoinLoan. Ако няма средства, те ще ликвидират част от вашето обезпечение, за да завършат погасяването.

За повече информация относно заемите, които платформата предлага вижте нашите подробно мнение и ревю за CoanLoan.

2. Как се печели от криптовалута с търговия?

Има различни стратегии за търговия, които могат да бъдат прехвърлени от традиционните финансови пазари към крипто пазара. Разгледахме три от тези стратегии за търговия с биткойн в отделна статия.

Вместо тихо да оставите криптовалутите си на студено съхранение, можете активно да търгувате с тях.
Ако например постигнете средна печалба от портфолиото си само 1% на ден, тогава умножете дела на портфолиото по 37,78 за една година!

Доколкото става дума за крипто борси като eToro, или binance , станаха победители в нашия тест. Там човек може да действа с ливъридж (от англ. leverage), който надвишава използвания капитал с множител.

Така теоретично с депозит от 250 евро и ливъридж от 10 например може да търгувате с капитал от 2500 €. Трябва да се отбележи обаче, че при екстремни колебания на цените праговете могат да бъдат достигани и с това позицията ви да бъде ликвидирана и соътветно можете бързо да загубите пари. Подобни стратегии за търговия с криптовалути са в интерес за хората, които искат бързо да умножат капитала си, поемайки съответния риск.


eToro-Icon
Хибрид

Биткойн Капитал рейтинг:

9.5/10

Макс. ливъридж 2:1
Такси за депозит Няма; минимален депозит 50 долара
Такси 1% Spread
Регулация FCA 7973792 + AFSL #491139 + CySEC 109/10,
Криптовалути 79+ BTC-Coin-IconETH-Coin-IconMIOTA-IconBCH-IconRipple-IconDASH-IconADA-Coin-IconEOS-IconLTC-IconNEO-IconXLM-IconZEC-IconEthereum-Classic-IconBNB-Icon
Разплащателни методи PayPal, дебитна/кредитна карта, Skrill, Neteller, SEPA банков трансфер, UnionPay, Yandex, WebMoney
Брой потребители 25.000.000+

Сигурност


Такси


Лесен за използване


Обслужване на клиенти


Посети сайта »

Крипто инвестирането се предлага от eToro (Europe) Ltd., а попечителството се осигурява от eToro Germany GmbH. Капиталът ви е изложен на риск.Binance лого
Борса

Биткойн Капитал рейтинг:

9.1/10

Маржин до 20:1
Такси за депозит С карта 1.8%; минимален депозит 15 EUR
Такси 0.10%
Регулация
Криптовалути 650+ BTC криптовалута логоETH криптовалута логоIOTA криптовалута логоBCH криптовалута логоRipple криптовалута логоDASH криптовалута логоADA криптовалута логоEOS криптовалута логоLTC криптовалута логоTezos криптовалута логоNEO криптовалута логоXLM криптовалута логоZEC криптовалута логоETC криптовалута логоOmise-Go криптовалута лого
Разплащателни методи Криптовалути, Visa, MasterCard
Брой потребители 30.000.000+

Сигурност


Такси


Лесен за използване


Обслужване на клиенти


Посети сайта »

bybit logo
Борса

Биткойн Капитал рейтинг:

9.0/10

Маржин до 100:1
Централа Дубай
Такси за депозит с карта до 2%
Такси 0,075%
Криптовалути 15 BTC логоETH криптовалута логоBCH криптовалута логоRipple криптовалута логоADA криптовалута логоLTC криптовалута логоTezos криптовалута лого
Разплащателни методи Криптовалути, Visa, MasterCard
Брой потребители 3.000.000+

Сигурност


Такси


Лесен за използване


Обслужване на клиенти


Посети сайта »

3. Как да печеля биткойн, с копаене

Консервативният начин да печелите биткойни е чрез копаене. Подробна статия за Bitcoin Mining можете да намерите под линка. Майнингът създава криптовалути като биткойни. Процесът се нарича Proof-of-Work (PoW).

Предпоставка за възможността да участвате в добив е изчислителната мощност. В миналото все още можеше да печелите биткойни с вашия настолен компютър, тъй като едва ли имаше конкуренция. Днес добивът на биткойн блок е много по-интензивен и вероятността за миниране на блок с PC е доста ниска.

Поради това е препоръчително да се присъедините към миньорски пул, като свържете вашата изчислителна мощност към голям пул.

Вероятността точно този пул да намери блок и да получи наградата за блок (в момента е 12,5 Bitcoin) е много по-голяма, отколкото, ако пробвате сами. Разбира се, ще бъдете възнаградени само в размер на вашия дял в пула.

4. Печелете биткойни, докато стейквате

masternodes online bitcoin налични
Печелене на биткойн от поставянето на залагащ мастернод.

Алтернативно на процесът за доказателство за работа е този за доказателство на залог (PoS). Но как да печеля биткойн от това? Вече е необходимо да притежавате криптовалути за да се включите в процеса. Списък на PoS монети и тяхнaтa възвръщаемост (като ROI = Възвръщаемост на инвестицията) може да се види на MasterNodes Online.

Заявяването е малко като заем, тъй като трябва да запазите определено количество монети на залагащ възел за определен период от време. В замяна получавате обратно интерес към същата монета. Възвръщаемостта има много широк диапазон. От 2 до 200% (а понякога и повече). Ние обаче не смятаме, че възвръщаемостта над 30% е възможна в средносрочен и дългосрочен план.

Колкото по-висока е пазарната капитализация на дадена монета, толкова по-ниска е възвръщаемостта. Като пример може да се вземе добре известната криптовалута Dash. Годишната възвращаемост е около 7%. Вашият Tezos можете да стейквате с подобна възвръщаемост от 6-7%.

Ако предпочитате да не поемате риск и да действате сами, алтернативна опция е стейкването на крипто борса. По този начин вие доверявате криптовалутите си на борсата, тя се грижи за тяхното съхранение и за процеса по организиране на стейкинга за вашия пасивен доход.

Изброихме няколко борси, с помощта, на които можете да стейквате криптовалути като Етериум.

Често задавани въпроси за това как се печели от криптовалута

Как мога да спечеля пари с криптовалута?

Има няколко начина за печелене на пари с криптовалута, включително търговия, инвестиране, добив, залагане и получаване на награди. Всеки метод има своите рискове и ползи, така че е важно да направите своето проучване и да изберете метода, който работи най-добре за вас.

Какво представлява търговията с криптовалута?

Търговията с криптовалути включва купуване и продаване на криптовалути на борса с цел реализиране на печалба. Търговците се опитват да предвидят посоката на пазара и сключват сделки въз основа на своите прогнози. Този метод изисква познания и опит в търговията, както и способност за управление на рисковете.

Какво представлява инвестирането в криптовалути?

Инвестирането в криптовалути включва закупуване и държане на криптовалути в дългосрочен план с очакването, че стойността им ще се увеличи с течение на времето. Този метод изисква търпение и способност да се издържа на пазарната волатилност.

Какво представлява добивът на криптовалута?

Добивът на криптовалути включва използването на специализиран компютърен хардуер за решаване на сложни математически задачи с цел потвърждаване на трансакциите и добавянето им в блокчейна. За работата си миньорите получават възнаграждение с новоизпечени криптовалути.

Какво е стейкинг?

Стейкингът на средства включва държане на определено количество криптовалута в портфейл и допринасяне за сигурността и поддръжката на мрежата. В замяна на стейкинга потребителите получават възнаграждение с нови криптовалутни монети или токени.

Как мога да получавам награди с криптовалута?

Много проекти за криптовалути предлагат награди на потребители, които допринасят за тяхната мрежа, като изпълняват определени задачи, например осигуряват ликвидност или участват в управлението. Тези награди могат да бъдат под формата на нови монети или токени или под други форми, като например отстъпки или достъп до ексклузивно съдържание.

Какви са рисковете при инвестиране в криптовалута?

Инвестициите в криптовалути са обект на пазарна волатилност, което означава, че стойността им може да се колебае значително и бързо. Освен това борсите и портфейлите за криптовалути могат да бъдат обект на хакерски атаки и други нарушения на сигурността, което може да доведе до загуба на средства. Важно е да направите собствено проучване и да инвестирате само това, което можете да си позволите да загубите.

Как мога да науча повече за криптовалутата?

Има много налични ресурси за изучаване на криптовалута, включително онлайн курсове, книги и уебсайтове. Важно е да направите собствено проучване и да сте наясно с рисковете и ползите от инвестирането в криптовалута, преди да вземете каквото и да е инвестиционно решение.

Автор: Калоян Тодоров

Калоян се потапя в света на криптовалутите през 2017 г. Той е по-известен в различни онлайн форуми като “Cryptosummer”. Понастоящем онлайн маркетологът се намира в София и е предприемач и автор в света на криптовалутите. Той също така предоставя маркетингови услуги за блокчейн проекти и пише за няколко уебсайта, свързани с крипто.

Leave a Comment