Libertex мнения, ревю, такси и работа с платформата за търговия

Константин КостовТекстът е актуализиран на 20 септември, 2022

В подробно ревю на платформи, споделяме нашия опит и впечатления и мнения за онлайн брокерът Libertex.

Libertex е онлайн брокер за търговия с акции и договори за разлика с дългогодишен опит на финансовия пазар и онлайн търговията. През 2021 г. брокерът е награден за най-надежден брокер и най-добра платформа за търговия. Едно от предимствата и отличителните характеристики на брокера е актуалната уеб платформа за търговия. Тя се характеризира с удобен за потребителя интерфейс, високо информационно съдържание, както и висококачествено техническо оборудване. Показател за надеждност е фактът, че част от Libertex Group, основана през 1997 г., марката Libertex има повече от 20 години опит на финансовите пазари и в онлайн търговията. В рамките на това време те са изградили репутацията си на честен брокер. Libertex е получила 40 международни награди от финансови списания и организации за качеството на обслужване на клиентите и иновативните технически решения.

Какво ни хареса в Libertex

 • Удобен интерфейс за онлайн търговия на компютър или лаптоп, или мобилно устройство;
 • Полезен курс по търговия за начинаещи търговци
 • Скорост и леснота, с която може да се закупят крипто активи
 • Малките спредове

Какво не ни хареса в Libertex

 • Липса на български език на платформата
 • Такса за неактивност
 • Не приема клиенти от някои държави, включително САЩ
Libertex лого
Брокер

Биткойн Капитал рейтинг:

9.2/10

Макс. ливъридж 2:1
Минимален депозит 100 EUR
Такси за търговия Само комисион
Регулация CySEC 164/12
Криптовалути BTCETHBCHXRPLTCETCADAXLMEOSNEOTRXQTUMXEMSTEEMDashIOTAZCashBinance CoinTezosMoneroChainlinkCosmosPolkadotVechainUniswap
Разплащателни методи SEPA банков превод, PayPal, Skrill, Neteller, Visa, Mastercard
Брой потребители 2.200.000+

Сигурност


Такси


Лесен за използване


Обслужване на клиенти


Посети сайта »
Съществува риск 75,3 % от частните сметки за CFD губят пари.

За кого е подходящ Libertex?

 • Както за начинаещи, така и за напреднали търговци с акции, криптовалути CFD и др.
 • Опитни търговци, които искат да печелят от уменията си, като набират последователи

Ако търсите платформа за търговия, която приема PayPal, като метод за депозит и теглене вижте eToro мнения и ревю.

Безопасен брокер ли е Libertex?

След проверка установихме, че Libertex се регулира и контролира от авторитетни организации, като CySEC. Регулацията ви дава възможност да се възползвате от някои средства за защита при потенциални проблеми с Libertex. Регулаторните органи защитават търговците със схеми за възстановяване на инвестицията на клиента в случай, че брокерът изпадне в несъстоятелност.

Брокерските фирми трябва да спазват различни правила и критерии, които се определят от регулаторните органи на съответната юрисдикция, за да останат лицензирани и да продължат дейността си в тези юрисдикции. Цялата идея на регулирането е да се защитят търговците на Libertex и да се осигури по-безопасна среда за търговия. Финансовата регулация и одобрението на лиценза са от съществено значение.

Когато избирате брокер като Libertex, административният орган и регулаторният статут на брокера са много важни.

За компанията

Libertex се радва на положителни отзиви от 2,5 милиона клиенти, които използват услугата. Освен това марката е спечелила над 40 различни награди за своите услуги за финансова търговия през годините.

Те включват отличия като “Най-добра платформа за търговия” и “Най-добър валутен брокер в Европа“. Освен това с високопрофилни спонсорски договори, като например, че е официален търговски партньор на топ европейския футболен клуб Байерн Мюнхен, както и на Тотнъм Хотспър.

Създадена през 1997 г. и работеща вече 25 години, Libertex има централен офис в Кипър.

Libertex е регулиран, което означава, че Libertex са под надзора на и се проверяват за поведение от регулаторните органи на Кипърската комисия за ценни книжа и борси (CySec) CIF лиценз номер 164/12.

Поради наложените регулации е много малко вероятно регулираните брокери да манипулират пазарните цени. Когато изпратите искане за теглене на средства до Libertex, то ще бъде уважено. Ако Libertex нарушат някое от регулаторните правила, регулираният им статут може да бъде отнет.

Всички плащания, финансирани по сметките на Libertex от търговци, се съхраняват в отделна банкова сметка.

Социална търговия

Както подсказва името, търговията с копия ви позволява да копирате всяко движение, направено от друг търговец. Това се случва, след като свържете част от своето портфолио с тяхното. Тази връзка позволява на вашата търговска сметка да прави същите финансови движения като другия социален търговец, копирайки неговите сделки, печалби и загуби.

Налични трейдинг активи на платформата

Libertex предлага седем начина за търговия: Forex търговия, търговия с криптовалути, търговия с индекси, търговия с акции, търговия със суровини, търговия с ETF-и, търговия със CFD-та. Активите и продуктите, които са на разположение в платформата за търговия на Libertex, зависят от региона на света, в който се намирате, и от това в коя структура имате сметка.

Имайте предвид, че различните структури под марката Libertex предлагат различни инструменти за търговия поради регулаторни ограничения. Предлаганите инструменти за търговия могат да се различават в зависимост от държавата на пребиваване на клиента и субекта, който държи клиентската сметка. Освен това инструментите за търговия, предлагани от Либертекс, може да се различават в зависимост от платформата за търговия, с която сте избрали да търгувате.

Можете да търгувате с голямо разнообразие от инструменти с Libertex над 200 инструмента в действителност.

Ако търсите Форекс брокери за търговия с валутни двойки на световните валутни пазари, Libertex предлага над 177 валутни двойки.

Криптовалути (CFD) 50+
Акции 300+
ETF 250+
Индекси CFD 25+
Форекс двойки 177

Либертекс такси и комисионни

Платформата начислява комисиона от 0,1% до 1% за търговия с криптовалути CFD. Тя също така начислява такса от 1% при теглене от Neteller и 0,5% при теглене с банков превод. Няма такси за извършване на депозити и месечна абонаментна такса за използване на брокерската услуга.

Съществува обаче т.нар. такса за неактивност, която се начислява, ако сметката на клиента е неактивна в продължение на 180 календарни дни (т.е. няма търговия, няма отворени позиции, няма тегления или депозити). Компанията си запазва правото да начислява такса за поддръжка на сметката в размер на 10 евро на месец.

Разплащателни методи в Libertex

Когато избирате брокер за търговия, е важно да разгледате различните възможности за депозиране и теглене. В това ревю на Libertex ще откриете, че едно от основните предимства на тази платформа е, че тя не начислява такси за извършване на депозити. Няма значение какъв метод на плащане ще изберете.

Libertex не начислява такси за депозит, но има разходи за теглене при няколко платежни процесора, а търговците трябва да вземат предвид и всички приложими такси от трети страни. Минималният депозит, необходим за откриване на сметка, е 100 евро. Времето за обработка варира от моментално до пет работни дни, в зависимост от избрания платежен метод.

Само верифицирани сметки могат да поискат теглене, като те трябва да се върнат към същия метод на депозит. Не всички опции са достъпни за всеки търговец, в зависимост от географското му местоположение.

 • дебитна и кредитна карта от Visa или MasterCard
 • банков трансфер
 • Paypal
 • Skrill
 • Neteller
 • Trustly
 • Sofort
 • iDEAL
 • GiroPay
 • P24

VISA MasterCard  PayPalSkrill Netellertrustly payment method

Tеглене от Либертекс: време и такси

Докато депозитите обикновено се обработват незабавно, тегленето от електронния портфейл може да отнеме 24 часа, а банковите преводи – до 5 работни дни.

 • Към банкова сметка: отнема 2-5 работни дни.
 • За MasterCard и VISA: от 2 минути до 5 дни.
 • Към популярните портфейли Neteller и Skrill парите се придвижват мигновено

Как се прави регистрация в Libertex – стъпка по стъпка?


Как да създадете акаунт в Libertex.

Използвайте бутона „Регистрация“, за да започнете регистрацията. Всичко, от което се нуждаете, е email и сигурна парола. За да защитите собствения си капитал, трябва също да използвате малки и главни букви, цифри и специални символи в паролата си.

изглед за регистрация

В Libertex ще бъдете отведени директно до таблото след завършване на регистрацията. Не се изисква потвърждение на имейл.
Акаунтът вече е отворен и можете да влезете с вашия имейл и парола.

В сметката можете да избирате между депозит с реални пари и виртуален депозит. Във виртуалната сметка ще получите сума от 50 000 щатски долара като пари за игра. Използвайте тези пари за игра и се запознайте с различните функции. В края на краищата искате да инвестирате истински пари по-късно и по този начин може да се избегнат потенциални грешки.

След като се почувствате комфортно, използвайки платформата, можете вече да закупите Polkadot с реални пари. За целта преминете към реалнатата си сметка, за да купите DOT.

Преди да предприемете каквото и да е действие тук, трябва да потвърдите акаунта си. За да направите това, кликнете върху името си в горния десен ъгъл и след това върху „Profile management“. Тук можете също да потвърдите своя имейл адрес за ваша собствена сигурност. Докато той не е потвърден, нападатели имат възможност да го променят и да откраднат вашите активи!

verifiy-email

Трябва също да потвърдите основните си данни и да въведете телефонен номер. Това е единственият начин да гарантирате, че парите ви са наистина в безопасност.


Сега вече можете да депозирате средства в сметката си, за да започнете да търгувате. При някои начини на плащане можете да задействате депозита в рамките на няколко секунди.

Намерете бутона за депозиране на пари директно горе в навигацията.

Компанията трябва да потвърди вашата самоличност в рамките на 15 дни от първия депозит. За това се изисква копие на паспорта или личната ви карта. Освен това Libertex изисква фактура от доставчик на комунални услуги или телекомуникации, за да гарантира автентичността на вашите документи за самоличност. От една страна, разбира се, това е усилие, но инвестирането на парите трябва да е усилие.

Кликнете върху синия бутон в горната част на таблото за управление на BitPanda с „Депозит“ и изберете Фитнес портфейли и предпочитания от вас начин на депозит.

Libertex съхранява най-популярните размери на депозитите директно като пакети. Всеки, който вкара 500 евро, получава златен статус и спестява 3% при търговия. Пакетът Gold + се предлага от депозит от 1450 евро – което включва и отстъпка от 4% при комисионни за търговия. Статусът на платина от 1500 евро е особено вълнуващ. С този пакет търговците могат да спестят до 20% от търговията.

libertex-screenshot

Всички индивидуални суми, които са в съответния диапазон, също отговарят на условията за съответния пакет.

Условията за депозит в Libertex са много променливи. Когато депозирате пари чрез банков превод, също не се изискват минимални инвестиции. При всички други начини на плащане трябва да депозирате поне 100 евро.

Депозирането чрез PayPal, Skrill и кредитна карта е особено бързо. Парите са ви на разположение тук веднага след приключване на процеса на плащане. При другите начини на плащане времето за изчакване е до 48 часа. Трансферите могат да отнемат дори 2 до 5 дни.

Веднага след като изберете желаната сума и начин на плащане, можете да завършите процеса чрез “Deposit“. Средствата ще Ви бъдат кредитирани въз основа на използвания начин на плащане.

Най-сигурният начин за депозиране е чрез PayPal. Просто въведете сумата и вашия имейл адрес тук. След това ще бъдете пренасочени към PayPal, където можете да продължите обичайния процес.


В кои страни оперира брокера?

Libertex обслужва клиенти от повече от 110 държави, една от които България.

Списък със страните, от които не се приемат клиенти в Libertex:

САЩ, Япония, Афганистан, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Бразилия, Гвиана, Ирак, Лаоската народнодемократична република, Йемен, Вануату, Уганда, Сирия, Етиопия, Шри Ланка, Тринидад и Тобаго, Тунис, Иран, Северна Корея, Бурунди, Куба, Конго, Либия, Мали, Никарагуа, Сомалия, Судан, Зимбабве, Венецуела.

Поддръжка на клиенти в Libertex

Поддръжката на клиенти е достъпна по имейл и телефон. Разделът с често задавани въпроси дава отговори на редица въпроси, а Libertex посочва, че времето за отговор на запитвания по електронна поща е един работен ден. Съществува отделен раздел за помощ и поддръжка, но отделянето му от раздела с често задавани въпроси не е идеално. Директна линия към финансовия отдел би била хубаво подобрение.

Налични канали за обслужване

 • тел: +35722 025100
 • email: help@libertex.com
 • facebook: facebook.com/libertex
 • twitter: twitter.com/libertex europe

Libertex регулации и лицензи

В ЕС Libertex се регулира и контролира от Кипърската комисия за ценни книжа и борси (CySEC) с лиценз CIF № 164/12.

Libertex мнения – правилен избор ли е?

Нашият преглед на Libertex 2022 откри, че тази марка предлага висококачествена услуга за търговия с крипто CFD-та. Тя покрива похвално количество CFD-та върху криптовалути, а нейната платформа за търговия означава, че дори не е необходимо да имате крипто портфейл, за да се включите. Единственият недостатък на Libertex е фактът, че тя не е налична за много държави.

Като цяло, Libertex е отлична опция за търговци, които търсят достъпна платформа с бърз, удобен и рентабилен процес на регистрация. С около 50 налични CFD-та върху криптовалути, тя трябва да е в полезрението ви, особено ако искате да започнете да търгувате с криптовалути. Това е платформа, която е изпитана и тествана – и има отзиви от клиенти, които го доказват.

В края на краищата, марката е създала всичко останало перфектно. От нейната платформа за търговия до услужливата поддръжка на клиенти и удобните методи за плащане, ние харесахме това, което намерихме при тях. Така че, ако живеете в една от страните, които отговарят на условията, тогава не забравяйте да се регистрирате в Libertex.

Libertex лого
Брокер

Биткойн Капитал рейтинг:

9.2/10

Макс. ливъридж 2:1
Минимален депозит 100 EUR
Такси за търговия Само комисион
Регулация CySEC 164/12
Криптовалути BTCETHBCHXRPLTCETCADAXLMEOSNEOTRXQTUMXEMSTEEMDashIOTAZCashBinance CoinTezosMoneroChainlinkCosmosPolkadotVechainUniswap
Разплащателни методи SEPA банков превод, PayPal, Skrill, Neteller, Visa, Mastercard
Брой потребители 2.200.000+

Сигурност


Такси


Лесен за използване


Обслужване на клиенти


Посети сайта »
Съществува риск 75,3 % от частните сметки за CFD губят пари.

Как правим преглед на платформите за търговия?

Цялостният процес на преглед на Биткойн Капитал оценява и класира платформите и компаниите, които позволяват на българските клиенти да купуват и/или продават криптовалута или акции. Нашата цел е да предоставим независима оценка на доставчиците, за да ви помогнем да се снабдите с информация, за да направите разумна и информирана преценка кои от тях ще отговорят най-добре на вашите нужди.

Събираме данни директно от доставчиците чрез подробни въпросници и провеждаме тестове и наблюдения от първа ръка на доставчиците. Отговорите на въпросниците, съчетани с интервютата с персонала на доставчиците и практическите проучвания на нашите специалисти, подхранват нашия патентован процес на оценка, който оценява представянето на всеки доставчик по повече от 20 фактора. Крайният резултат дава звездни оценки от слаб 1 до отличен 10.

Оценките са закръглени до най-близката десетица на цяло число.

Автор: Константин Костов

Константин е главен редактор на Биткойн Капитал. Един от водещите български източници на информация за блокчейн и цялостната биткойн икономика. Той е създал най-ценните статии на този уебсайт. Константин научава за биткойн и блокчейн за първи път през 2016 г. Обича да чете книги за финанси и бъдещи технологии, особено такива, които изследват въздействието на новите технологии върху обществото като цяло.