Търсите Биткойн? Всичките нужни знания за купуване на биткойн!

Купувайте и продавайте Биткойн без нужда от собствен портфейл – как?

Големият скок на цената на биткойн накара много инвеститори да му обърнат внимание. Следователно търсенето за купуване на биткойн и други криптовалути се увеличава скоростно.

Все повече хора се интересуват от Биткойн, Етериум и др. и след малко проучвания всеки иска да бъде част от това и да инвестира в Bitcoin.

Отново и отново се появяват едни и същи въпроси. „Купуване на биткойн – къде и как?“ „Мога ли да купя биткойни с PayPal или кредитна карта?“ „Коя платформа е най-добрата за безопасна търговия с биткойни?“

Разясняваме и показваме какви са опциите!

Бързи инструкции – 5 стъпки за купуване на биткойн

1. Избор на реномиран биткойн брокер или биткойн борса. Нашата препоръка по-долу.
2. Регистрация на платформата за търговия с биткойн.
3. Верификация на акаунта.
4. Биткойн поръчка.
5. Изчакваме да си получим биткойн инвестицията и запазваме всички данни за биткойн платформата.Искаме да отбележим, че криптовалутите са обект на висока променливост.
В миналото 80.5% от сметките на дребно са загубили пари в търговията с криптовалути със CFD. Трябва да помислите дали можете да си позволите да поемете високия риск да загубите парите си.
Никога не рискувайте повече пари, отколкото сте в състояние да загубите.

 

Купуване на биткойн – за какво ми е?

Биткойн е не само първата криптовалута, но и най-известната до момента. В края на краищата купуването на биткойн може да се приеме като входна точка. Все пак, ако искате да купите други криптовалути, в повечето случаи се нуждаете от Bitcoin. За целта търговски двойки могат да бъдат напр. BTC / ETH (Bitcoin / Ethereum) или BTC / XTZ (Bitcoin / Tezos) и т.н.

Но има и други причини, поради които е добра идея да инвестирате в биткойн. По повод на това основна теза на много финансови икономисти е, че биткойнът има много ниска корелация с традиционния клас активи. Например с недвижими имоти или злато. В резултат на това можете да изградите портфолиото си по-добре, тъй като различните класове активи не се препокриват. Въпреки това можете да кажете, че добавянето на биткойн към вашата инвестиционна стратегия ще разнообрази по-добре портфолиото ви.

И накрая, често срещаният въпрос: “Все още ли си струва да инвестираме в биткойн?” Да! Bitcoin и технологията Blockchain все още са в началото си. Смята се, че blockchain технологията ще задвижва по-динамично големи части от нашето общество. По този начин ще направи процесите по-ефективни и ще спестява разходи. Също така за изкуствения интелект – нашумяла днес тема, Bitcoin е съществен градивен елемент. С инвестиция в Биткойн вие участвате в огромен потенциал, който не бива да се игнорира от разумния инвеститор.

Коя е най-добрата платформа за безопасна търговия и купуване на биткойн?

Междувременно има множество платформи, с помощта на които биткойните се купуват и продават. Освен това, трябва да обърнете внимание и на правната сигурност. Фондовата борса с лиценз на Каймановите острови или в Коста Рика, ще ви донесе несигурност и потенциални проблеми. Операторите спокойно биха могли да избягат с парите ви и ще е трудно е да се започне дело от страна на България. За това най-добре търгувайте само на препоръчани платформи с лиценз.

Освен това трябва да сте сигурни, че опциите за депозиране и теглене ви допадат. Малките борси за биткойни не се препоръчват, тъй като там има твърде малко ликвидност за бързо купуване или продажба на биткойни и се налага да чакате часове за изпълнение на поръчката.

Следващият списък ви дава преглед на реномирани брокери на биткойн и други криптовалути.

LibertexeToro
РегулиранДаДа
Разплащателни методиSEPA банков превод, PayPal, Skrill, Neteller, Visa, MastercardPayPal, кредитна карта, банков трансфер, Skrill
Криптовалути25+ Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, NEO, Ripple, IOTA20+ Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Ripple, Litecoin, Dash, Stellar Lumens, NEO, Tezos, Binance Coin, Cardano, Tron, ZCASH
Минимален депозит100 EUR50 USD
ЕкстриДемо сметкаДемо сметка, Социална търговия – Копиране на професионални трейдъри

Особеното при Crypto CFD брокерите е, че можете не само можете да отваряте своите заявки на повишаване на цените на биткойн, но също така и на намаляване на цената му. Това може да има смисъл, в случаите, когато криптовалутите са колебливи за кратки периоди. Трябва да знаем, че променливостта при криптовалутите е по-висока от повечето акции в DAX.

Биткойните се купуват от платформата eToro

С няколко стъпки можете да търгувате с Биткойн в eToro:

 1. Влезте на www.etoro.com
 2. Натиснете “Sign up” бутона и въведете данните си.
 3. Верифицирайте напълно акаунта си.
 4. Кликнете върху „Deposit Funds“, за да стигнете до формата за депозит.
 5. Изберете желаната сума и начин на плащане, например PayPal, дебитна карта, електронен портфейл или банка.
 6. Купете Bitcoin.

Положителен опит с eToro за търговия с криптовалути

Препоръчваме една от най-големите платформи за търговия в света, eToro. Освен Биткойн и Етериум, можете да я използвате и за други криптовалути, като например Лайткойн или Рипъл.

По този начин заедно с акции, златни и стокови сертификати, eToro предлага и платформа за социална търговия. Там можете да следите сделки от професионалните трейдъри и какво точно търгуват.

Така eToro присъства на финансовия пазар от 2007 г. и през сезон 2019/2020 е партньор на 7 отбора от Premier League.

В допълнение към обичайните методи за депозит като банков превод или кредитна карта, можете също да депозирате чрез PayPal или Skrill за да купите Тезос от eToro.

Какво е CFD при купуване на биткойн?

„Договори за разлики („ CFDs “) са разработени, за да ви позволят да се възползвате от всички предимства на притежаването на акции, индекс, ETF, Forex, опция или Commodity позиция, без да се налага физически да притежавате основния инструмент. Клиентът сключва CFD на котирана цена, разликата между тази цена и цената на CFD, когато позицията е затворена, се урежда в брой, оттук и терминът „Договор за разлика“ или CFD.“

Купете и продайте биткойн: опции за депозиране и теглене

Начините на плащане за прехвърляне на вашите пари на платформите за търговия с Bitcoin са еднакви за повечето доставчици. Най-често срещаните начини за закупуване на криптовалути са PayPal, кредитна карта, дебитна карта и стандартен банков превод. След като разполагате с биткойни, можете да обменяте не само евро за криптовалути, но и криптовалути срещу други криптовалути, като Bitcoin срещу Етериум ( BTC / ETH). Точно като депозирате, можете също така да плащате лесно.

Съхранение на монети в Биткойн портфейл

Ако купувате биткойни от CFD брокер (Plus500 или eToro), не е нужно да се притеснявате дали ще ги запазите. Купувате си монети и те остават в сметка ви толкова дълго, колкото искате. Ако обаче минавате през биткойн борса, често се случва да запазите своите биткойни на собствения си биткойн портфейл. Този портфейл или софтуер, може да бъде на компютъра, на телефона или на USB флашка. Специални USB стикове като така наречените Nano Ledger или Trezor са най-добрите начини за запазване на криптото с максимален контрол. Вие сте банката!

Ledger Nano S портфейл за съхраняване на биткойн
Ledger Wallet Nano S, най-известният хардуерен портфейл в света.

Купуване на Биткойн по алтернативен начин: Местен дилър на биткойни

В допълнение на биткойн брокерите и борсите, има и местни търговци на биткойн, с които човек може да се срещне на място и лично. Първо трябва да се уверите, че пред вас стои сериозен човек. Срещайте се на обществени места, кафенета или институции. Проверете за автентичност. Винаги изчаквайте, докато получите биткойна в портфейла ви. Това често може да отнеме няколко минути, защото blockchain извършва транзакции средно на всеки 10 минути.

Купуване на Биткойн по алтернативен начин: Bitcoin mining / копаене

Повечето хора са чували или чели за копаене на биткойни. Накратко, това е обмен на изчислителна мощност срещу биткойн. Така изчислителната сила се използва за решаване на сложен математически пъзел. По този начин, ако решите това с помоща на вашата техника, ще получите 6,25 биткойна и с това ще е открит новият биткойн блок. От своя страна той е закачен за предишния блок, а с тази структура на работа се създава така наречената блокчейн или блокова верига. Всъщност тя е съвкупност от всички генерирани блокове до момента.

Накратко – на всеки 10 минути такъв блок бива създаден в биткойн мрежата. Той помага да се защити мрежата, след като всички предишните блокове са потвърдени и са много трудни за подправяне, а също така помага за осъществяването на биткойн транзакциите. Тъй като домашния компютърът обикновено няма много компютърна мощ, Bitcoin миньорите купуват специален хардуер за целта.

Bitcoin-копаене
Биткойн майнинг ферма за облачен майнинг в Исландия.

Купуване на Биткойн по алтернативен начин: Bitcoin ATM / биткойн банкомати

ATM или Bitcoin банкомати почти не се срещат в България. По последна информация има само един такъв на разположение в сградата на търговския център Интерпред в София. За разлика в Швейцария, биткойните се предлагат на много гишета и дори на билетни машини. В Австрия можете да закупите биткойни в пощенската станция.

ATM за купуване на биткойн
Bitcoin банкомат

Заключение – заслужава ли си биткойн?

Биткойн си заслужава инвестицията. Биткойн е лидер на пазара на криптовалута. От своя страна технологията блокчейн вероятно ще продължи да бъде с нас в продължение на много десетилетия. По този начин решаващо ще оформя интернет и индустрията, като прави процесите по-ефективни и спестява разходи. Следователно ще ни прави все по-независими от банкирането, тъй като при биткойн вие сте собствената си банка.

В крайна сметка с решение да участвате в Биткойн вие получавате голяма доза потенциал. При условие, че сте умен инвеститор не трябва да пропуска тази възможност. Покупката и продажбата преминават изключително гладко с брокери като Libertex или eToro и са отличен старт. Така само със 50 USD можете да опитате и да търгувате с първите си криптовалути.

Често задавани въпроси


 • Ще има ли нов биткойн балон?

  Цената на биткойн е много нестабилна. По темата за балоните всъщност се пише всеки ден от 2018 г. насам. Екстремните ниски нива могат да бъдат последвани от невиждани върхове. Инвестирането в криптовалути е много рисковано, за това обаче може да бъде и много печелившо. Всички са чували за биткойн милионери в този ред на мисли. Както при всеки финансов продукт, рискувайте само толкова, колкото сте готови да загубите.


 • Къде да купя биткойни?

  Тук вече споменахме полезни опции по-горе. Важно е платформата да бъде регулирана и сериозна. Ако е необходимо, разгледайте нашите отзиви.


 • В какъв момент е най-добре да купя биткойни?

  Няма време, което е оптимално. Пазарът на биткойн е отворен 24 часа, 7 дни в седмицата.запиши се за нашите имейл новини:
запиши се за имейл новини и получавай всичката нова информация в крипто пространството на твоя мейл 100% и без спам!

.