Как да купя Monero (XMR)

Стъпка по стъпка ръководство как да се купи Monero 2022


Купи Monero анимация

Цена в момента:

Loading

В тази статия ви показваме как успешно да купите Монеро.

Инвестирането в криптовалутата на банките може да работи по различни начини:

Можете да търгувате активно XMR при брокер или като за запознаете как да се купи Monero от борса.

По какво се различават двата метода – и коя опция да изберете, ще разберете сега!Изследване

Monero лого

Въведение

Monero – анонимното злато

брокер или борса?

Глава 1

Брокер или борса да избера?

Monero CFD от брокер

Глава 2

Купи Monero CFD

Monero купи от борса

Глава 3

Купи Monero физическа криптовалута

Генерална информация

Глава 4

Какво е Monero?

Monero информация икона

Глава 5

Съхранявайте Monero безопасно

Предговор

Какво представлява XMR (Monero)?


Monero XMR Logo

XMR е една от най-известните и в същото време една от най-големите криптовалути по отношение на пазарната капитализация.

Първоначално монетата е кръстена „Bit Monero“ след пускането си през 2014 г., но това не среща много одобрение от общността, поради което „Bit“ просто беше премахнато.

Името “Monero” идва от езика “есперанто” и означава нещо като “валута” / “монета” и следователно не е неологизъм, както мнозина приемат първоначално.

Най-голямата уникална точка на продажба на XMR е фактът, че всъщност можете да правите напълно анонимни транзакции с тази криптовалута.

Днес (21 декември 2019 г., 0952 CET) пазарната капитализация на Monero е около 808 милиона долара (15-то място), при цена от около 47 долара / монета и 24-часов обем на търговия от около 100 милиона долара.

Най-високото ниво за януари 2018 г. е малко под $ 500; резкият спад на цената се дължи на общите пазарни условия.

Можете да намерите подробна информация за технологията Monero по-надолу в статията.

Глава 1

Къде може да се купи Monero?


Препоръчителни места за търговия с МонероeToro

eToro

200€

Минимален депозит

България
посещение »

Предупреждение за риск 67% от частните инвеститорски сметки губят пари при търговия с CFD от този доставчик.


Plus500

100€

Минимален

България
посещение »

Предупреждение за риск - 76.4% от сметките на частните инвеститори губят пари при търговия с CFD от този доставчик.От къде да купя Monero (XMR)?

 1. Изберете надеждна платформа за търговия, която предлага вашия метод на депозит
 2. Отворете акаунт и се потвърдете
 3. Депозиране в сметката на платформата за търговия
 4. Търгувайте с валута (USD, EUR и др.) за Monero (XMR)
 5. Платете за токените и ги пазете в сигурен портфейл

Стъпка 1

Вземете решение между брокер и борса


Когато инвестирате в криптовалути, имате избор между следните опции:

 • Търгувате с криптовалути чрез онлайн брокер
 • Те купуват физически монети на криптовалута

Трейдинга при CFD брокерите или договори за разлика е с основна цел – да спекулирате с повишаване или спадане на цените (дълги или къси позиции) на криптовалутите. При този тип търговия можете да се възползвате от колебанията на цените, без да се налага да се занимавате по-отблизо с технологията зад криптовалутите и без да ги притежавате реално.

Но ако решите да купувате реални единици на криптовалутите, трябва да знаете точно какво правите.
Предимството на този метод е, че вие сте единственият собственик на вашите лични ключове (private keys) и следователно 100% отговорни за парите си.

CFD криптовалути от брокерПредимства
+ Восока сигурност
+ Лесно влизане
+ Действието е възможно с множител
+ Участвате в повишаването и намаляването на цените
+ Не е необходимо сами да се грижите за сигурността на активите си


Недостатъци
– Те не дават “истински” монети
– На разположение са само 20-30 от големите криптовалути


Физически криптовалутиПредимства
+ Вие сте единственият собственик на вашите монети
+ Международни парични преводи с ниски такси
+ Участвате активно във финансовата революция
+ Огромен избор на крипто монети


Недостатъци
– Вие носите отговорност за сигурността
– Необходимо е техническо ноу-хау
– Ограничени възможнности за търговия (без ливъридж – не са възможни къси позиции)
– Понастоящем ограничени възможности за изплащанеНезависимо коя възможност изберете и при двете опции можете да се възползвате от предстоящ крипто бум.

Крипто брокерите в нашия списък са под надзора на финансов надзор на ЕС и предоставят допълнително обезпечение като гаранция за депозит до 20 000 евро за всички инвеститори.

Избрахте ли опция? Много добре! Тогава да депозираме сега на борсата или при крипто брокер!


Тим-Кайзер-профилна-снимка
Тим Кайзер
Крипто-ветеран от 2013

Избирам следния вариант за мен…

Глава 2

Купи Monero от брокер


Решили сте да купите XMR от крипто брокер?

В следващия раздел искаме да ви покажем как можете лесно и сигурно да закупите EOS от брокер. В нашето сравнение ще намерите преглед на регулираните от ЕС крипто брокери.

За инструктажа нашият избран брокер е Libertex . В момента Libertex е крипто брокерът с най-голям избор от криптовалути. Това включва и монети за поверителност като Monero или Zcash.

В допълнение към криптовалути като EOS, Етериум и Кардано, вие също можете да търгувате с акции, ETF, ценни метали и опции на платформата Libertex.

Libertex има сертификат CySEC и следователно е регулиран в ЕС. Това води до редица предимства за инвеститорите, като защита на депозитите. Вашите депозити са защитени до стойност от 100 000 евро.

Също така бихме искали да похвалим многобройните методи за плащане, които платформата Libertex предлага на своите клиенти. Те включват PayPal, Skrill или Neteller.


Стъпка 2

Създайте сметка в Libertex


По-долу ще ви покажем как да създадете акаунт в Libertex.

По принцип можете да избирате между депозит с реални пари и демо сметка. След като се регистрирате, можете лесно да превключвате между акаунти в таблото си за управление.

В демо сметката ще получите начален капитал от 50 000 евро. Той се явява като пари за игра и ви помага да опознаете платформата. За това рискувайте и изпробвайте всички функции, преди да инвестирате реални пари.

Но преди да се потопим в подробностите за отделните видове акаунти, нека се съсредоточим върху регистрацията. Тази връзка ви отвежда директно до Libertex. За целта, използвайте вашите реални данни за това, тъй като това е единственият начин да защитите парите си.

сметка за купуване на EOS

Когато се регистрирате, трябва да потвърдите условията и да дадете съгласие за обработката на вашите данни. След като завършите регистрацията, ще отидете директно на таблото си за управление.

Веднага след като завършите регистрацията, трябва потвърдете имейл адреса си. За целта трябва да кликнете върху потребителското си име в горния десен ъгъл и да отидете на „Profile management“.

verifiy-email

В настройките на вашия профил можете директно да видите имейл адреса си и да го потвърдите. По този начин се уверявате, че никой няма да може да въведе нов имейл адрес за вашия акаунт и да променя паролата ви или начините на плащане. След като направите това, акаунтът ви е защитен. Libertex трябва само да провери вашите потребителски данни след първия депозит.

Стъпка 3

Kупи Monero – Депозит на средства

След като сте се регистрирали, вече можете да внесете пари в Libertex за първи път. Просто кликнете върху „Deposit“ в горния десен ъгъл.

методи-за-купуване-на-EOS

Ще видите методите за депозиране от падащото меню. Вземете решение за начин на плащане. След което въведете сумата, която искате да преведете. Libertex дава избор от четири различни нива за инвеститори, според големината на депозита:

 • Gold статус: Ако сте инвестирали поне 500 евро, ще имате постоянна 3% отстъпка от комисионните, платени за търговия. Поддръжката на клиенти ви е достъпен чрез чат на живо.
 • Gold+ статус: Инвестирали сте поне 1450 евро и получавате постоянна отстъпка от 4% отстъпка от комисионните за търговия. Съпорта при тази опция е чрез чат на живо.
 • [НАШИЯ ИЗБОР] Platinum статус: При минимален деозит от 1500 евро ще получите постоянна 20% отстъпка от всички комисионни. Получавате директна поддръжка и преференциални изплащания.
 • VIP статус: Инвестирали сте общо 5000 евро. Получавайте 30% отстъпка от комисионни за търговия, заедно с първокласно обслужване на клиенти.

Сега кликнете върху „Deposit” и в зависимост от избрания метод стигате до съответната страница. За кредитни карти Visa и Mastercard въведете код за сигурност, който вашата банка ще ви предостави. С PayPal ще бъдете пренасочени директно към обичайния уебсайт и можете да завършите всичко там. Имайте предвид, че минималният депозит в Libertex е 100 EUR.

Поздравления, вече сте депозирали средства в Libertex. Можете да проверите салдото по сметката си по всяко време от менюто. Там можете да видите текущото си салдо, състоянието на сметката си и можете да отворите друга сметка. Ако следвате различни стратегии за търговия, ще намерите различни практични варианти.

Обърнете внимание, че Libertex трябва да потвърди вашата самоличност в рамките на 14 работни дни. За да стане това, трябва да подадете някои данни като лична карта. Тези стъпки са необходими за противодействие на незаконното пране на пари.


Стъпка 4

Купи Monero CFD


Сега стигнахме до може би най-важната стъпка, покупката на Monero. Най-лесният начин да намерите Monero е като използвате функцията за търсене. Просто въведете „Monero“ или „XMR“ в лентата за търсене. След това Libertex ще ви покаже няколко сертификата. Най-важното за вас като инвеститор е сертификатът XMRUSD. Това са Monero, които са в двойка с щатски долари.

търсене Monero

В следващата стъпка можете да видите най-важните факти за действието с един поглед. От тук също така можете директно да отворите търговска позиция. Преди да започнете да търгувате, трябва да помислите дали спекулирате с нарастващи или спадащи цени. С продажба на Монеро залагате на падащи цени, докато покупка означава, че разчитате на растящи цени. Така с помоща на CFD можете да се възползвате от двете фази на пазара – бичи и мечи.

купи Monero

Можете също да избирате между пазарна поръчка и лимитирана поръчка. Винаги избирайте лимитните поръчки, когато искате да получите желана от вас цена. За да направите това, просто кликнете върху „At the price“. След това определяте покупната си цена, сумата на търговията и множителя. По-специално начинаещите, които все още нямат правилно усещане за нестабилността на пазара, е обмислимо да се въздържат от използване на голям множител.

Стъпка 5

Купете или продайте Monero


Поздравления, успешно сте закупили или продали Monero – всичко зависи от вашата търговска стратегия.

Вече можете да управлявате позициите си за търговия по всяко време от елемента на менюто с активни сделки. Така можете или да увеличавате размера на трейда – това е добре, ако продължавате да вярвате в текущата тенденция. А също можете да затваряте позицията си.

След като научихте как може да се купи Monero в Libertex, ви пожелаваме успех в търговията със закупения от вас Monero.

Глава 2

Купи Monero от борса


Бихте искали да разгледате по-отблизо анонимната технология на Monero, а също и да изпращате монети Monero към вашия портфейл?

Тогава за съжаление имаме лоши новини, защото: Директната покупка на Monero с евро или щатски долари в момента не се поддържа от голяма борса.

Това се дължи преди всичко на анонимната технологията, стояща зад Monero – и свързаните с това законови разпоредби.

Съществува обаче все пак възможности за купуване на Monero с евро, ето вариантите:

За да е възможно това, трябва да създадете акаунт в Bitpanda.

Тук можете да закупите биткойни с валути на FIAT само в няколко стъпки.

След това ще трябва да прехвърлите тези биткойни в акаунта си на (за съжаление нерегламентирана) крипто борса, като например Binance.

След това можете да създадете приложение за покупка на Monero монети в книгата за поръчки BTC / XMR.

След успешно изпълнение веднъж успеете ли да изпратите монетите си в личния си портфейл Monero или още по-добре – хардуерен портфейл вече сами владеете сигурността над монетите си.

Защото, особено при нерегламентирани борси, никога не трябва да оставяте монетите си по-дълго, отколкото е необходимо.

Ако искате по-лесна алтернатива ви съветваме да инвестирате в Monero CFD крипто.

Ако пък смятате, че е добра идея да погледнете в посока алтернативни критповалути, сериозен инвеститорски интерес привличат прокети като Етериум или Тезос.

Глава 4

Какво представлява технологията Monero?


Monero XMR Logo

Децентрализирана: Няма разлика в класификацията на възлите, т.е. че всеки възел има един и същ приоритет в мрежата.

Възможно: Един проблем при Bitcoin е, че историите на транзакциите са видими и следователно има „мръсни“ биткойни, за които е доказано, че са обект на незаконни транзакции. Тази история не е ясна при XMR, поради което не съществува “мръсен” XMR.

Защитени: Използвайки P2P мрежа, криптиране на портфейла, както и транзакцията, XMR е една от най-сигурните криптовалути.

Анонимно: Никой не може да докаже XMR транзакция или да се докаже, чрез blockchain анализ, че някой притежава XMR и / или колко. Поради тази причина няма „богат списък“ за Monero, който обикновено е открито достъпен с други криптовалути.

Блокове – интервали и трудност

Блокът на блокчейн Monero има интервал от две минути. Това беше променено през пролетта на 2016 г., дотогава интервалът беше само една минута; за сравнение, Bitcoin отнема десет минути. Друга разлика с Bitcoin е, че нивото на трудност при добив се променя непрекъснато, за разлика от Bitcoin, където това се случва на интервали от две седмици.

Емисии и инфлация

Премиите за минното дело падат непрекъснато след всеки блок, но не постепенно, с наполовина на всеки четири години, какъвто е случаят с биткойн например. От лятото на 2022 г. Monero вероятно ще достигне „емисиите на опашката”, които биха се изчислили на 0,6 XMR / 2-минутен блок. През 2040 г. ще има повече XMR монети от биткойни (21 милиона), 2130 35 милиона, 2300 62 милиона Monero. Няма горна граница.

Консенсус

Както при всички криптовалути на PoW (доказателство за работа), мрежата на Monero също изисква миньори, за да може съответно да продължи да валидира транзакциите в blockchain. За разлика от други монети, тук не се използва алгоритъм SHA (т.е. защитен хеш алгоритъм), а хеш алгоритъм, наречен „CryptoNight“, който принадлежи към протокола „CryptoNote“. Той гарантира, че запасите от памет се използват, което прави XMR криптовалута, която също може да се добива, например, на стандартни настолни компютри.

Мащабируемост

Мащабируемост в контекста на криптовалутите описва връзката между възможността за растеж със съответното търсене. За разлика от Bitcoin, Monero (XMR) няма фиксиран размер на блока. Специална система за възнаграждение не позволява спамърски активности; ако размерът на блока е над средната стойност на последните сто блока, премията за миньорите на този блок се намалява.

XMR като платежно средство?

Основен проблем с много криптовалути е липсата на полезност.

За какво ви е пореден нов начин на плащане, ако не можете да го използвате никъде?

Това отдавна е проблем с XMR.

Тази ситуация обаче се променя все повече, тъй като криптовалутите се адаптират и течение на времето винаги се появяваха нови доставчици на платежни услуги и (онлайн) търговци на дребно, които сега предлагат XMR като платежно средство за своите услуги и продукти.

Изчерпателен списък с всички точки за контакт можете да намерите тук:

https://www.getmonero.org/community/merchants/

Monero als Zahlungsmethode

Monero получи по-голямо внимание в този контекст чрез проекта „Coral Reef”, инициатива на „fluffypony” (Riccardo Spagni, основател на XMR), чрез който 50 онлайн магазина от известни музикални артисти приемат XMR като метод на плащане.

След този първи удар на инициативата, през 2019 г. последва новината, че XMR вече може да се използва и за плащане в магазина за стоки на популярната компютърна игра “FortNite”.

Други опции за използване на XMR

Ако се купи Monero, често срещано погрешно схващане е, че частни и анонимни криптовалути като XMR се използват само от престъпници.

И наистина подобни технически иновации не са безинтересни за хора от подземния свят.

Въпреки това делът на незаконното използване все още е незначителен и не е по-висок, отколкото при конвенционалните фиатни валути.

Лична сигурност:

Хората, които имат цяло състояние в криптовалути, могат да използват валути като XMR, за да защитят количеството на това богатство от любопитството на трети лица (частни лица, компании, както и официални, държавни органи / организации).

Свобода на използване:

Без значение дали политически дисиденти, журналисти, критични към правителството; всички те могат да купуват криптовалути като XMR и да ги използват за изпращане / получаване на „пари“, без да се страхуват от правителствени репресии.

Каква е технологията зад XMR?

След като по-горе се запознахте с това как да се купи Monero, нека се запознаем с технологията зад този крипто проект. Основата на технологията на Monero е протоколът CryptoNote, със свързания хеш-алгоритъм на Cryptonight.

Криптонотът има за цел да подобри аспекта на поверителност на криптовалутите. Ако прехвърлите напр. Монети в Bitcoin Blockchain, тази транзакция е обществено видима за всички.

Плащанията винаги могат да бъдат проследени обратно до портфейла и в резултат на това текат пълни плащания, т.е. множество транзакции за всеки период от време.

Криптонотът също използва обществена книга, но не е ясно от кой портфейл е извършена транзакцията. Може да се засече само общият брой монети.

CryptoNote Protokoll Logo

Протоколът CryptoNote е разработен през 2012 г. и е един от първите блокчейн протоколи, фокусирани върху темата „поверителност“.

Първата бяла книга за това беше публикувана от „Nicolas Van Saberhagen“, но това е само псевдоним. Подобно на Сатоши, никой не знае кой се крие зад него.

Технологията Монеро в детайли

За да разберем основните аспекти на технологията, която стои зад XMR, изброяваме по-долу пример за транзакция, като се взема предвид всички важни аспекти на сигурността:

 1. Stealth адреси се създават автоматично с всяка транзакция. Този „еднократен ключ“ определя получателя на транзакцията. Външни хора обаче не могат да използват този ключ.
  Публичният ключ за изпращане и ключът за преглед са съставени от 95 знака на портфейл Monero. Когато се извърши транзакция, се добавят произволни данни, които създават нов ключ, който от своя страна може да се използва за издаване на XMR.След това частният ключ в портфейла гарантира, че изпратените монети пристигат в правилния портфейл и могат да бъдат издадени. Това означава: частните ключове никога не се виждат в blockchain, получателят защитава тяхната поверителност; транзакцията може да бъде проследена само от други хора, които имат частния ключ за преглед.
 2. Ring подписите се състоят от различни компоненти, всеки от които има една и съща стойност, като само една част е валиден подпис на лицето, изпратило XMR.
  Всички останали са произволно извлечени от по-стари транзакции на blockchain. Не е възможно да се проследи кой подпис е от подателя.
 3. Ring CTs (CT = Confidential Transaction) уверете се, че няма информация на блокчейна за това колко XMR са изпратени в транзакция; сумата от входовете винаги съответства на тази на изходите.Ако имате вход 8 XMR и искате да изпратите 6 XMR, пълният вход е разделен на два изхода (1. 6 изход за транзакция XMR; 2. 2 XMR промяна на изхода).Доказателство за обхвата гарантира, че сумата на транзакцията надвишава нула.
 4. “Kovri” е вътрешна разработка на екипа от разработчици на Monero.Тъй като решенията на TOR и VPN имат пропуски в сигурността, те решават да създадат свое собствено решение.В противен случай IP адресите на потребителите на мрежата ще бъдат публично видими – основен проблем с криптовалута, която е предназначена за анонимността на вашите потребители.„Kovri” предлага анонимен достъп и работи въз основа на I2P мрежа. IP адресите на потребителите са затъмнени и данните са недостъпни за трети страни.Всеки възел в мрежата добавя нов „защитен слой“. Тези защитни слоеве могат да бъдат премахнати само с десния бутон.

Глава 5

Как да съхраня моята XMR инвестиция?


Monero Wallet Screenshot

Както всички други криптовалути, никога не трябва да оставяте монетите си на търговска платформа.

Последните събития като хак от cryptopia.co.nz или трагичния случай на Exchange QuadrigaCX (управляващият директор почина неочаквано и никой друг няма достъп до студените портфейли) показват, че това просто крие прекомерен риск от пълна загуба.

Ако сте решили, че да се купи Monero CFD е най-подходящата опция, можете да пропуснете този раздел.

Брокерът се грижи за сигурността на вашата инвестиция съгласно правителствените разпоредби и регулации.

Ако обаче сте на мнение, че да се купи Monero и да се съхранява индивидуално с инвестиране на време за нужното ноу хау, вижте как да запазите монетите си на сигурно място:

 1. Винаги използвайте най-новата версия на онлайн портфейла.
  Препоръка за онлайн портфейла Monero винаги можете да намерите на официалния уебсайт: https://ww.getmonero.org/downloads/#mobilelight
 2. Внимание: Ако използвате MyMonero, ще получите ключ, състоящ се от 13 думи. Това обаче се отнася само за MyMonero, а не за други портфейли.Този портфейл е подходящ за ежедневна употреба, т.е. малки суми за плащане на по-малки транзакции.
 3. Използвайте офлайн портфейл.
  Освен онлайн портфейл, можете да използвате и офлайн портфейл.За това се използва „Monero Offline Wallet Generator“, който създава хартиен портфейл за вас, т.е. 25-словово мнемонично семе, което съдържа и трите важни ключа.За разлика от ключа на MyMonero (онлайн портфейл), можете да го използвате, за да възстановите Monero във всеки XMR портфейл.
 4. Пазете личния си ключ.
  Независимо дали е онлайн или офлайн портфейл – нищо не е по-важно от това да пазите ключовете си безопасни и недостъпни за другите.Всеки, който притежава ключа ви, може да получи достъп до вашия портфейл и да изпрати вашия XMR до друг портфейл.Препоръчваме ви да закупите хардуерен портфейл за по-големи инвестиционни суми. С помоща този USB флаш никой, няма да има достъп до вашите монети.

Заключение

XMR (Monero) е една от малкото криптовалути, за които експертите смятат, че има полза за широката публика и бъдеще като действителна, дигитална форма на плащане.

Екипът на Monero е умел, има богат опит и вероятно ще продължи да работи, за да направи Monero още по-сигурен.

Все още има предизвикателства по отношение на мащабируемостта и адаптацията.

Ние от Bitcoin-Capital.bg сме оптимисти, че опитният екип на Monero ще се опита да реши предизвикателствата, така че монетата да продължи да бъде една от най-добрите криптовалути на пазара.

Разберете най-важните крипто новини навреме

Абонирайте се за нашия бюлетин сега и получавайте инвестиционни тези, анализи на монети и актуализации на пазара своевременно по имейл.
Гарантирано безплатно и без спам!
Leave a Commentзапиши се за нашите имейл новини:
запиши се за имейл новини и получавай всичката нова информация в крипто пространството на твоя мейл 100% и без спам!

.