Къде да купя EOS

Стъпка по стъпка инструкции за покупка 2021


EOS Kaufen - Anleitung

Цена в момента:

Loading

В тази статия ще ви покажем как успешно да купите криптовалутата EOS.

Има различни възможности за инвестиране:

Можете да търгувате с CFD на EOS или да купувате EOS CFD-и.

Вече можете да разберете какви са разликите между тези варианти – и коя опция е по-подходяща за вас:
Изследване

EOS Coin

Въведение

Какво е EOS?

Broker oder Börse?

Глава 1

Брокер или борса да избера?

EOS investieren - Icon

Глава 2

EOS купуване от брокер

EOS Coins kaufen - Icon

Глава 3

EOS купуване от борса

Ausführliche Informationen

Глава 4

EOS Технологията в детайли

EOS sicher aufbewahren - Icon

Глава 5

Съхранявайте EOS токените си безопасно

Предговор

Какво всъщност е EOS?


EOS Logo

EOS.IO е софтуер с мащабирана блокчейна архитектура, базиран на Ethereum със токен EOS. Дизайнът е подобен на операционна система, върху която могат да се изграждат различни децентрализирани приложения (dApps). Той е разработен от block.one, компанията на Даниел Лаример, който основава Bitshares и Steem. Няма такси за транзакции на платформата EOS.

Ако държите определен процент от токените EOS, имате директно право към съответното количество изчислителна мощност. И съответно това означава, че dApps трябва да купуват токени предварително, за да разработват приложението си на платформата.

EOS разчита на висока мащабируемост, както и на платформа, която предлага на възможно най-много разработчици лесно влизане в средата за разработка на blockchain.

EOS стартира като ICO на 25 юни 2017 г. и завърши на 4 юни 2018 г. за общо събрани приблизително 4 милиарда долара. Емисионната цена на токените EOS беше $ 0,99. Към 1 май 2019 г. пазарната му максимална стойност е 4,5 милиарда долара, а цената на токен е 4,83 долара. Най-високата цена за токен е достигала 21,46 долара.

Най-важните характеристики на EOS с един поглед


EOS мащабируемост

За разлика от повечето други блокчейн среди, EOS не използва децентрализация в полза на мащабируемостта и производителността. И това има доста смисъл с оглед на проблемите с производителността и мащабирането при Ethereum, които се появяват многократно поради силния растеж на мрежата.

EOS може да се справи с повече от 10 000 транзакции в секунда и този брой също трябва да бъде увеличен отново в средносрочен и дългосрочен план. В EOS блоковете са структурирани като кръгове, което намалява латентността и насърчава производителността. В тези кръгове текат отделни нишки. Подобно на слотовата система Cardano, тези нишки могат да протичат успоредно в отделни кръгове.

Масово обжалване

Масовата пригодност е една от основните грижи на EOS.IO. Трябва да има богат избор от dApps за голямо разнообразие от приложения, които са свободно достъпни и поддържат голям брой потребители. Както от гледна точка на разработчиците, така и от потребителя платформата EOS / EOS dApps е много добра, що се отнася до използваемостта / потребителското изживяване.

Това позволява на разработчиците да имат достъп до редица предварително изградени инструменти за управление на база данни и акаунти. Всички процеси, всеки интерфейс е интуитивен и може да бъде разбран за нула време. Освен това EOS.IO се харесва на много разработчици, което дава възможност да се пишат приложения на различни езици за програмиране. В допълнение към C ++ може да се използва всеки език за програмиране, който може да се компилира с WebAssembly (WASM) (Go, Haskell, JavaScript и много други).

От страна на потребителското изживяване, голям плюс е, че е възможно да се правят безплатни транзакции. Разходите за транзакциите често са критикувани от разработчиците на dApp и потребителите на Ethereum, освен това те не са фиксирани, а променливи.

EOS е ориентиран към растежа

Голям проблем с блокчейн средите е постигането на здрав растеж. Тук не говорим за цената на токена, а за растежа на общността и компаниите, които използват софтуер за EOS за своя продукт. За да се гарантира това, за партньорства са отделени 1 милиард долара.

През април 2018 г. беше обявено стартирането на Фонда EOSIO за стратегически инвестиции в азиатски проекти, който е дарен с 200 милиона долара. Block.One също така си сътрудничи с Virginia Tech College, фонд от 100 милиона долара с FinLab AG за европейския пазар и „Tomorrow Blockchain Opportunities“ в сътрудничество с „Tomorrow Ventures“, където, например, Ерик Шмид (Google) участва. Целта на всички тези партньорства е да насърчават развитието на блокчейн в световен мащаб.

Подробна информация за EOS технологията може да намерите по-долу в статията.

Глава 1

Къде да купя EOS?


Препоръчителни платформи за търговия с EOSeToro

eToro

200€

Минимален депозит

България
посещение »

Предупреждение за риск 62% от частните инвеститорски сметки губят пари при търговия с CFD от този доставчик.


Plus500

100€

Минимален

България
посещение »

Предупреждение за риск - 76.4% от сметките на частните инвеститори губят пари при търговия с CFD от този доставчик.Стъпка 1

Крипто брокер или крипто борса:


Когато инвестирате в криптовалути имате избор между следните опции:

  • Търгувате с криптовалути през онлайн брокер
  • Купувате физически монети на криптовалута

Трейдингът при CFD брокерите или договори за разлика е с основна цел – да спекулирате с повишаване или спадане на цените (дълги или къси позиции) на криптовалутите. При този тип търговия можете да се възползвате от колебанията на цените, без да се налага да се занимавате по-отблизо с технологията зад криптовалутите и без да ги притежавате реално.

Но ако решите да купувате реални единици на криптовалутите, трябва да знаете точно какво правите.
Предимството на този метод е, че вие сте единственият собственик на вашите лични ключове (private keys) и следователно 100% отговорни за парите си.

CFD договориПредимства
+ Търговия в сигурна платформа
+ Инструменти за управление на риска
+ Възможно е ливъридж търгуване
+ Участвате в повишаването и намаляването на цените
+ Не е необходимо сами да управлявате портфейлите си


Недостатъци
– Те не дават “истински” монети
– На разположение са само 20-30- от големите криптовалути


Физически криптовалути


Предимства

+ Вие сте единственият собственик на вашите монети
+ Международни парични преводи с ниски такси
+ Участвате активно във финансовата революция
+ Огромен избор на крипто монети

Недостатъци

– Вие носите отговорност за сигурността
– Необходимо е техническо ноу-хау
– Ограничени възможнности за търговия (без ливъридж не са възможни къси позиции)
– Понастоящем ограничени възможности за изплащанеНезависимо на коя от двете опции ще се спрете, ще имате въозможност да се възползвате от бъдещ крипто бум.

Повечето от брокерите в нашия списък са под финансов надзор на ЕС и всеки клиент на компанията има покритие на средствата в размер на до 20 000 евро. А конкретно Plus500 участва в Инвеститорския Компенсационен Фонд за клиенти на Инвеститорски Фирми.

Избирам следния вариант

Глава 2

Купете EOS от брокер


Избрали сте крипто брокер за търговия на EOS.

Съставихме детайлен преглед, в който можете да сравните всички крипто брокери, регулирани от ЕС.

Ако искате да купите EOS чрез брокер, препоръчваме една от най-големите платформи за търговия в света, eToro. Освен Bitcoin и Ethereum, можете да използвате и други криптовалути, като например Рипъл.

Заедно с акции, златни и стокови сертификати, eToro предлага и платформа за социална търговия, където можете да следите сделки от професионални трейдъри.

eToro присъства на финансовия пазар от 2007 г. и през сезон 2019/2020 е партньор на 7 отбора от Premier League.

В допълнение към обичайните методи за депозит като банков превод или кредитна карта, можете също да депозирате чрез PayPal или Skrill за да купите ЕОС от eToro.

Стъпка 2

Създайте акаунт в eToro


Регистрацията отнема няколко минути.

Всичко, което трябва да направите е да въведете основните си данни за откриване на сметката:

Как да купя Ethereum- Anmeldung eToro

След това ще получите имейл, с който да потвърдите акаунта с едно кликване.


Стъпка 3

eToro депозит


След като влезете в eToro, веднага ще видите много валутни двойки, с които можете да търгувате.

Долу в ляво е бутона Deposit Funds (депозиране на пари):

eToro депозит Screenshot

След това можете да изберете сумата и начина на плащане. Най-популярните методи за депозит са: PayPal, кредитна карта, MasterCard, банков превод, UnionPay, Skrill, Neteller. Според вашия предпочитан начин на плащане можете да изберете между USD и EUR. Ако депозирате BGN разлика почти няма, но ако депозирате от USD или EUR метод е препоръчително да изберете същата валута от менюто.

Методи за съхранение eToro


Стъпка 4

Покупка на EOS


След депозита можете веднага да започнете да търгувате.

Таблото за управление предоставя преглед на всички двойки криптовалути, като например BTC / USD (Bitcoin / USD), а също и търговски двойки за EOS.

Ethereum търговска двойка

Ако не можете да намерите EOS през таблото си за управление, отидете до лявата част на лентата на „Trade Markets“ – филтрирайте нагоре до „Crypto“ и потърсете двойката EOS от списъка.

Сега помислете за колко пари искате да купите EOS.

EOS купуване

Не на последно място eToro предлага възможността за инвестиция в крипто портфолио на други членове на общността.

Има такива, които са силно фокусирани в ефективното разпределение на различните криптовалути.

Цялата работа протича под термина “Социална търговия”. Изключително интересна тема.

Обаче ви съветваме внимателно да проучите човека, чието портфолио искате да копирате.

Дали смятате, че разпределението на портфолиото му изглежда логично? Има ли търговецът печеливша история? Спазва ли основни правила за поемане на риск? Колко професионално общува в платформата?

Всички тези фактори играят основна роля за ефективността на всеки търговец.

eToro Social Trading изследване

За покупка или продажба на EOS ви препоръчваме и друг от най-големите световни брокери за CFD (договори за разлика) търговия в мрежата, Plus500. В това число и с Bitcoin, Ethereum, Тезос и другите основни криптовалути, тук можете да търгувате със злато, акции и стокови сертификати.

Plus500UK Limited е със седалище в Лондон и се регулира от UK Financial Financial Authority (FCA). Plus500 от години е един от най-сигурните онлайн брокери в мрежата. Не са известни успешни хакерски атаки над брокера до момента.

Освен банков превод и кредитна карта, Plus500 ви предлага и опцията за депозиране чрез PayPal.
Препоръчваме един от най-големите световни брокери за CFD (договори за разлика) търговия в мрежата, Plus500. В това число и с Bitcoin, Ethereum, EOS и другите основни криптовалути, тук можете да търгувате със злато, акции и стокови сертификати.

Plus500UK Limited е със седалище в Лондон и се регулира от UK Financial Financial Authority (FCA). Plus500 от години е един от най-сигурните онлайн брокери в мрежата. Не са известни успешни хакерски атаки над брокера до момента.

Освен банков превод и кредитна карта, Plus500 ви предлага и опцията за депозиране чрез PayPal.Създайте акаунт в Plus500


За няколко минути ще сте преминали през процеса на регистрация.

След това можете да избирате между два типа акаунт:

  • Демо сметка
  • Сметка с реални пари

Безплатната демо сметка ще бъде кредитирана с виртуална сума от 100 000 лв. С тези „play money“ можете да направите първите стъпки на платформата за търговия без никакъв риск.

Разбира се, за да инвестирате в реални криптовалути, трябва да отворите истинска парична сметка.

За целта изберете опцията “Реални пари” и влезте с имейл адреса си и защитена парола.

Plus500-realni-pari-smetka

Тъй като Plus500 е брокер, регулиран от ЕС, първо трябва да проверите данните си.

Формулярът може да бъде в Меню -> Акаунт -> Потвърждаване на акаунта.

Plus500-smetka-potvarzhdavane

Стъпка 3

Плащайте в кредити


Депозитът може да бъде направен и за секунди.

В менюто “Търговия” ще намерите опциите за депозит и теглене.

Plus500-depozit

Можете също да отидете на страницата за управление на капитала. Там ще видите минали транзакции и баланса на текущата ви сметка.

А сега обратно към депозита:

Сигурно отдавна сте открили възможността да платите чрез PayPal. Ако искате да депозирате по банков път или кредитна карта, ще намерите тези опции лесно в списъка.

Plus500-paypal-deposit

Сега въведете вашия имейл адрес в PayPal и сумата за плащане в прозореца (мин. 100 €). Останалата част от процеса е както вече го знаете от PayPal.

Стъпка 4

EOS CFD Trading


За да можете да търгувате EOS CFDs с вашия депозиран кредит от PayPal, трябва да се върнете към интерфейса „Търговия“.

Кликнете върху „Криптовалута“ в списъка, за да се показват само криптовалути и изберете EOS.

EOS-kupuvane-kriptovaluti

Отказ от отговорност: Цена при писане на статията

Ако сега кликнете върху „Купи“, се отваря прозорец, в който можете да изберете в колко EOS единици искате да инвестирате.

На снимката цената в момента е 2,74 USD за EOS единица.

Така например, ако искате да инвестирате 685 USD с ливъридж от 2: 1 в EOS, можете да закупите 500 договора за EOS за цената.

EOS mit Hebel kaufen

Отказ от отговорност: Цена при писане на статията


Стъпка 5

EOS CFD трейдинг или купуване на валута


Можете да търгувате или продавате инвестицията си в същото меню, в което сте направили покупката. Можете просто да посочите цената, на която искате да продадете вашите EOS договори и след това да потвърдите поръчката си.

След успешно изпълнение ще получите кратко съобщение за потвърждение и можете да продължите да търгувате с новия актив.

И това би било!
Успешно инвестирахте в криптовалутата EOS.

Напред към “Технологията EOS в детайли” →

Глава 3

EOS купиване от борса


Ако искате да закупите реални EOS монети чрез борса, препоръчваме една от най-големите платформи за търговия в световен мащаб, eToro. В допълнение към Bitcoin и Ethereum, можете да намерите и други криптовалути там, като например LTC.

Освен акции, златни и стокови сертификати, eToro предлага и платформа за социална търговия, където можете да следите сделки от професионални търговци.

eToro е на финансовия пазар от 2007 г. и в момента е спонсор на бундеслига клуб Айнтрахт Франкфурт.

В допълнение към обичайните методи за плащане, като банков превод или кредитна карта, можете да закупите и EOS с PayPal или Skrill от eToro.

Стъпка 2

Създайте акаунт в eToro


Регистрацията става само за няколко минути.

Всичко, което трябва да направите е да въведете основните си данни за отваряне на акаунта:

etoro-create-account

След това ще получите имейл, с който можете да потвърдите акаунта с едно кликване.


Стъпка 3

eToro депозит


След като влезете в eToro, веднага ще видите много валутни двойки, с които можете да търгувате.

Долу в ляво е бутона Deposit Funds (депозиране на средства):

eToro депозит Screenshot

След това можете да изберете сумата и начина на плащане. Най-популярните методи за депозит са: PayPal, кредитна карта, MasterCard, банков превод, UnionPay, Skrill, Neteller. Според вашия предпочитан начин на плащане можете да изберете между USD и EUR. Ако депозирате BGN разлика почти няма, но ако депозирате от USD или EUR метод е препоръчително да изберете същата валута от менюто.

Методи за съхранение eToro


Стъпка 4

EOS купуване

След депозита можете вече да търгувате официално.

В таблото за управление ще намерите преглед на всички двойки за търговия с криптовалути, напр. BTC/USD, а също и търговската двойка за EOS.

EOS auf Krypto Börse kaufen

Ако не откривате EOS на таблото за управление, отворете „Trade Markets“ в лентата вляво – филтрирайте „Crypto“ в горната част и изберете двойката EOS от списъка.

Сега помислете за каква сума искате да купите EOS.

Echte EOS Coins kaufen

Освен всичко друго eToro предлага възможността за закупуване на крипто портфолио от други членове на общността.

Има крипто портфолиа, които са силно фокусирани в ефективното разпределение на различните криптовалути.

Цялата работа протича под термина “Социална търговия”. Нашумяваща и интересна тема.

Съветваме ви внимателно да проучите човека, чието портфолио искате да копирате.

Смятате ли, че разпределението на портфолио изглежда логично? Търговецът има ли печеливша история? Спазва ли определени правила за поемане на риск? Колко професионално общува той в платформата?

Всички тези фактори играят основна роля за рентабилността на даден търговец.

eToro Social Trading изследване

Глава 4

Какво е EOS?


Свойства и особености на EOS

Най-специалното по отношение на EOS технологията е DPoS, „Делегирано доказателство за залог“, вътрешно разработено от Дан Лаример. В DPoS има избиратели, свидетели и делегати. Притежаването на токен представлява право на глас. Свидетелите се избират с тези гласове, при което правата на глас не са равностойни. Колкото повече токени държите, толкова повече тежест има гласът ви. След това избраните свидетели могат да валидират нови блокове.

EOS Delegated PoS Governance Modell

Гласоподавател (EOS общност)

Общността EOS гласува както за свидетелите, така и за делегатите. В допълнение, също и за предложения от делегатите, например за предложения за промяна на размера на блока.

Свидетели

Броят на свидетелите е ограничен до 100. Свидетелите гарантират мрежова сигурност и може да бъде гласувано за тяхносто избиране. С нарастването на платформата и увеличаването на броя на потенциалните свидетели става все по-труден нов избор, което служи като мотивация на съществиващите вече свидетелите да изпълнят задачите си.

Делегати

Освен всичко друго, делегатите са отговорни за поддържането на мрежата EOS, управлението и предлагането на технически промени.

ПолзиНедостатъци
Повишена производителностОграничена децентрализация
По-малко консумация на енергия от PoWВъзможно е формиране / подкупване на картели в избирателната система
Избирателна система със стимули
Не е нужен майнинг хардуер

Възможно приложение на EOS

Както бе споменато в началото, акцентът е върху разнообразни приложения за широк кръг потребители. Към днешна дата има най-различни приложения и екосистемата EOS е една от най-активните наред с Ethereum и Tron:

EOS Ökosystem Übersicht

В момента най-успешните са хазартните приложения, водени от EOSBet. Тук потребителите могат да играят различни игри в децентрализирано казино (например зарове) и да използват BTC + EOS чипове. Характеризира се с демонстративна справедливост, нисък марж на казиното и няма такси за транзакциите. EOSBet беше първото верижно казино, което получи лиценз за хазарт от Министерството на правосъдието на Кюрасао.

Броят на потребителите на EOSBet и други хазартни платформи в blockchain разкриват, че хазартът има голям потенциал. Ето статистиката за EOSBet:

EOS Bet Statistiken

Други приложения за хазарт, които работят на EOS, са напр. Hold’em Poker King, Big Game, Fast Win и Quick Win.

Платформата е вълнуваща и ще трябва да изчакате, докато повече потребители се заинтересуват от приложения в други области. Основата вече е положена по отношение на разнообразието.

В допълнение към децентрализираните приложения, екипът на EOS иска да изгради и партньорства със съществуващи компании. Tapatalk, мобилна платформа за общност с около 300 милиона потребители, обяви в края на февруари 2019 г., че биха искали да използват блокчейн EOS за тяхната така наречена „Gold Point Reward System“.

Потребителите на платформата могат да получават награди за определени дейности или в резултат на страницата и рекламните импресии. Тази система съществува от 2017 г. и след това потребителите могат да обменят тези награди за различни виртуални джаджи. Чрез сътрудничеството с EOS обаче ще бъде възможно да се обменят тези точки за токени на блокчейн EOS, а те от своя страна в Bitcoin.

Екипът на EOS

EOS.IO е основана от софтуерната компания с отворен код block.one, базирана на Каймановите острови. Управляващ директор и съосновател е Брендън Блъмър, който преди това е бил в стартиращата сцена и напр. основал е Accounts.net. Платформата реализира печалба от над 1 милион долара на месец.

Дан Лаример е главен технически директор (STO) и съосновател. Той може да бъде описан като ръководител на EOS, като преди това е създал децентрализираната борса „Bitshares” (2014) и платформата на общността steemit (2016).

Главният оперативен директор на Block.one е Роб Джесудасон, който преди това е работил в Commonwealth Bank of Australia като главен финансов директор (CFO) и в Credit Suisse като ръководител на глобалните нововъзникващи пазари. Неговата зона на отговорност включва растежа на екосистемата EOS.

Вътрешният юрисконсулт на Block.one е Лий А. Шнайдер, който се грижи за всички въпроси по спазването на закона и регулациите. Преди това той работи за Mc Dermott Will & Emery.

Глава 5

EOS портфейл – сигурно съхраняване на монетите


Информация: Ако сте избрали инвестиция в CFD, можете да пропуснете този раздел, защото брокерът се грижи за сигурността на вашите депозити.

Как да си подсигуря инвестицията в EOS?

Както всяка криптовалута, вие трябва да съхранявате своя EOS в софтуерен или хардуерен портфейл, за да имате контрол върху частните ключове и по този начин вашите инвестиции.

Хардуер портфейли за EOS

Всички монети и токени, които искате да задържите в дългосрочен план, не трябва да се оставят на платформа за търговия, а да бъдат защитени в софтуерен или хардуерен портфейл.

Има селекция от различни портфейли, за да съхранявате безопасно вашите EOS токени. За да ги използвате, се нуждаете от име на EOS акаунт. Това е име с 12 свободно избираеми символа, което се съхранява в блокчейна на EOS. Този акаунт може да бъде собственост както на физическо лице, така и на група, в зависимост от настройките за оторизация. Без такъв акаунт не можете да направите EOS транзакция.

Можете да създадете такъв акаунт тук: https://zeos.co/en/home

Популярни EOS портфейли:

EOS Mobile Wallet

FreeWallet (mobile)

FreeWallet е портфейл за мобилни устройства. В допълнение към EOS се поддържат ~ 30 други криптовалути. Той е достъпен за Android и iOS и предлага допълнителни функции за защита, като ограничения за броя на транзакциите на ден / седмица, за да се предотврати кражба.

GreyMass (Desktop)

GreyMass е портфейл с отворен код, в който частните ключове са защитени с криптиране AES-256. Гласуването за EOS мрежата също може да бъде направено от този портфейл.

Scatter Wallet (Browser)

Този портфейл е разширение на Google Chrome и може да се изтегли безплатно. Настройката е проста, но интерфейсът може да затрудни начинаещите и затова е по-препоръчителен за напреднали потребители. Данните за вход се запазват локално. Ethereum също се поддържа и екипът вече обяви, че ще поддържа още повече криптовалути в бъдеще.

Ledger Nano (Hardware)

Ако предпочитате хардуерен портфейл, се препоръчва Ledger Nano S. Освен EOS, тук можете да съхранявате и много други криптовалути.

Заключение

Препоръчително е да следите EOS. Дан Лаример на два пъти е бил много успешен с blockchain проекти (BitShares, SteemIt) и е изградил добра инфраструктура с block.one. Дори ако EOS е критикуван от общността поради липсата на децентрализация, той има своите предимства, по-добро представяне и по-добра мащабируемост.

В дългосрочен план огромните финансови ресурси, които следва да бъдат налични, трябва да гарантират, че се създават все повече (изключителни) партньорства с вече създадени компании.запиши се за нашите имейл новини:
запиши се за имейл новини и получавай всичката нова информация в крипто пространството на твоя мейл 100% и без спам!

.