Къде да купя Chainlink (LINK)?

Иструкции – стъпка по стъпка 2021


Chainlink лого

Цена в момента:

Loading

В тази статия ви показваме как да инвестирате в Chainlink.

Има няколко начина за закупуване на LINK:

Или търгувайте CFD-и на Chainlink чрез брокер или купувайте LINK реални монети на криптовалутата.

Разберете как се различават двата метода – и кой вариант е най-подходящият за вас!
Изследване

Chainlink Icon

Въведение

Какво е Chainlink / LINK?

брокер-или-борса?

Глава 1

Брокер или борса да избера?

крипто CFD покупка

Глава 2

Chainlink купуване на CFD

купуване на реално крипто

Глава 3

Chainlink купуване на монети

технологията в детайли

Глава 4

Chainlink технологията в детайли

съхраняване на монети

Глава 5

LINK монети – сигурно съхраняване

Chainlink Kryptowährung

Предговор

Какво е Chainlink / LINK?


Chainlink е блокчейн платформа, която има за цел да изгради мост между света на блокчейн / криптовалутите и конвенционалните доставчици на платежни услуги като Visa, Wells Fargo и HSBC. Разработването на платформата започна през 2015 г. През 2017 г. имаше първоначално предложение за монети (ICO), в което можеше да се закупи ERC-20 токен на LINK. Цената за токен LINK беше $ 0,11 (0,00038 ETH). Така се достигна до капитализация от 32 милиона долара.

Chainlink дава възможност за свързване на различни блокчейн, като например Ethereum и Bitcoin чрез оракули с реални приложения, бази данни и различни интерфейси (API) на наследени системи. Oбработка на веригата включва интелигентни договори с параметри, които са дефинирани в SLA (Споразумение за ниво на услуга). Данните от оракулите се обобщават, проверяват, за да се предотврати манипулацията и се възнаграждават с LINK токени за това.

LINK токените в обръщение са 350 000 000 с обща доставка от 1 000 000 000 LINK. През юни и юли 2019 г. токенът предизвика сензация, защото преживя огромно увеличение на цената, включително поради различни анонси за нови партньорства, особено за това с Google.

Глава 1

Къде да купя Chainlink?


Препоръчителни платформи за търговия с Chainlink (LINK)Bitpanda

BitPanda

25€

Минимален депозит

България


Binance

Binance

Депозити само с криптовалути

България


Как да купя Chainlink (LINK)? (Кратко ръководство)

 1. Изберете надеждна платформа за търговия, която предлага вашия метод на депозит
 2. Отворете акаунт и се верифицирайте
 3. Депозиране в сметката на платформата за търговия
 4. Търгувайте вашата фиат валута (евро, долар) срещу Chainlink Coins (LINK)
 5. Изплатете закупените си монети и ги пазете в сигурен портфейл

Стъпка 1

Крипто брокер или крипто борса:


Когато инвестирате в криптовалути имате избор между следните опции:

 • Търгувате с криптовалути през онлайн брокер
 • Купувате физически монети на криптовалута

Трейдингът при CFD брокерите или договори за разлика е с основна цел – да спекулирате с повишаване или спадане на цените (дълги или къси позиции) на криптовалутите. При този тип търговия можете да се възползвате от колебанията на цените, без да се налага да се занимавате по-отблизо с технологията зад криптовалутите и без да ги притежавате реално.

Но ако решите да купувате реални единици на криптовалутите, трябва да знаете точно какво правите.
Предимството на този метод е, че вие сте единственият собственик на вашите лични ключове (private keys) и следователно 100% отговорни за парите си.

CFD брокери
Предимства
+ Висока сигурност + Лесно влизане + Възможно с ливъридж търгуване + Участвате в повишаването и спадането на цените + Не е необходимо сами да управлявате портфейлите си
Недостатъци
- Не притежавате „истински“ койни - Често са налични само 20-30 най-големи криптовалути

Криптовалути от борси
Предимства
+ Вие сте единствени собственици на вашите монети + Парични преводи в световен мащаб с възможни най-ниски такси + Участвате активно във финансова революция + Огромен избор на криптовалути
Недостатъци
- Вие носите отговорност за безопасността на вашето крипто - Необходимо е техническо ноу-хау - Ограничени възможности за търговия (без ливъридж, не са възможни шорт и лонг) - Към момента по-ограничени възможности за изплащане

Независимо на коя от двете опции ще се спрете, ще имате въозможност да се възползвате от бъдещ крипто бум.

Повечето от брокерите в нашия списък са под финансов надзор на ЕС и всеки клиент на компанията има покритие на средствата в размер на до 20 000 евро. А конкретно Plus500 участва в Инвеститорския Компенсационен Фонд за клиенти на Инвеститорски Фирми.

Избирам следния вариант

Глава 2

Купи Chainlink от брокер – как?


Направихме подробни инструкции стъпка по стъпка, за да знаете как лесно може да се купи Chainlink.

По-долу ще видите пълния процес за покупка и продажба на Link с Libertex, особено подходяща за начинаещи платформа за търговия с криптовалути. И една от малкото платформи за търговия, в които можете да търгувате с тази монета.

Libertex изпъква с особено опростената си система и най-големия избор на криптовалути с брокер. В допълнение към криптовалути като chainlink и polkadot, можете също да търгувате с акции и ценни метали в Libertex.

Компанията зад Libertex, ForexClub e основана през 1997г. С платформата Libertex компанията е регулирана, както във Великобритания, така и в ЕС и заедно с това е одобрена за финансови операции.


Стъпка 2

Създайте акаунт в Libertex


Как да си отворите сметка в Libertex?

Използвайте бутона „Register an account“, за да започнете регистрацията. Всичко, от което имате нужда е електронна поща и сигурна парола. За да защитите добре парите си, използвайте комбинация от малки и главни букви, цифри и специални символи в паролата си.

libertex-signup

След завършване на регистрацията в Libertex ще бъдете отведени директно до таблото за търговия. Не се изисква предварително потвърждение на имейл.

Акаунтът вече е отворен и можете да се логнете с поща и парола.

В сметката можете да избирате между депозит с реални пари или play money. Във виртуалната сметка ще получите сума от 50 000 щатски долара като пари за игра. Използвайте тези пари за игра и се срещнете с различните функции платформата. Все пак сте тук за да инвестирате истински пари и по този начин може да се избегнат потенциални грешки.

След като се почувствате комфортно с платформата, можете вече да закупите Chainlink с истински пари. За целта преминете към режим реална сметка, за да купите LINK.

Преди да сте предприели действия, трябва да потвърдите сметката си. За да целта, цъкнете върху името си в горния десен ъгъл и след това върху „Profile management“. Тук можете също да потвърдите своя имейл адрес за ваша собствена сигурност. Докато той не е потвърден е уязвим от хакери, които потенциално могат да го променят и да откраднат вашите активи! По-добре не рискувайте с това.

verifiy-email

Трябва също да потвърдите личните си данни и да въведете вашия телефонен номер. Това е единственият начин да гарантирате, че парите ви са наистина в безопасност.

Стъпка 3

Депозит на средства

Сега вече можете да депозирате във вашата сметка. След което да започнете трейдинга. При някои методи за плащане можете да задействате депозита в рамките на няколко секунди.

Вижте бутона за депозиране на пари директно горе в навигацията.

libertex-screenshot

Компанията трябва да потвърди вашата самоличност в рамките на 15 дни от първия депозит. За това се изисква копие на паспорта или личната ви карта. Освен това Libertex изисква фактура от битова сметка или мобилен оператор, за да гарантира автентичността на вашите документи за самоличност. От една страна, разбира се, това е усилие, но инвестирането на пари е редно да бъде усилие.

Libertex оформя най-популярните размери на депозитите като пакети. Всеки, който вкара 500 евро, получава златен статус и спестява 3% при търговия. Пакетът Gold + ще взмете след депозит от 1450 евро – той включва отстъпка от 4% при комисионни за търговия. Статусът на платина при 1500 евро е особено интересен. С този пакет търговците могат да спестят до 20% от търговията.

методи за плащане

Всички индивидуални суми, които са в конкретния диапазон, отговарят на условията за съответния пакет.

По отношение на минималната сума на депозит при този брокер – когато депозирате пари чрез банков превод, не се изисква минимална инвестиция. Докато при всички други начини на плащане трябва да депозирате поне 100 евро.

Депозирането чрез PayPal, Skrill и кредитна карта са най-бързите опции. Парите ви ще са на разположение за търговия, веднага след приключване на процеса на плащане. При другите начини на плащане времето за изчакване е до 48 часа. Банковите трансфери могат да отнемат от 2 до 5 дни.

Така след като изберете желаната сума и начин на плащане, можете да завършите процеса чрез натискане на “Deposit“. Средствата ще ви бъдат кредитирани според използвания начин на плащане.

Най-сигурният начин за депозиране е чрез PayPal. Просто въведете сумата и вашата електронна поща. След това ще бъдете пренасочени към финансовия оператор PayPal, където можете да продължите с познатия за вас процес.


Стъпка 4

Купувайте и продавайте CFD на Чейнлинк / LINK


Сега стигнахме до най-важната стъпка, закупуването на Chainlink. Най-лесният начин да намерите Chainlink е като използвате функцията за търсене. Просто въведете „Chainlink“ или „LINK“ в лентата за търсене. След това Libertex ще ви покаже сертификата LINKUSD. Това е CFD, който се котира в щатски долари.

търсене-chainlink

Можете също така да отворите търговска позиция директно. Преди да започнете да търгувате обаче, трябва да помислите дали спекулирате с нарастващи или спадащи цени. С продажба на Chainlink залагате на падащи цени, докато покупката означава растящи цени.

Можете също да избирате между market и limit поръчки. Избирайки limit поръчки, можете да получите желаната от вас цена. За да направите това, просто кликнете върху „At the price“. След това определяте покупната си цена, сумата на търговията и множителя. По-специално начинаещите, които все още нямат опит с нестабилността на пазара, е добра идея да се въздържат от използване на множител.

купи-chainlink

След това можете да добавите лимит за печалба и загуба. С такъв лимит можете да хеджирате позицията си за търговия. Като кликнете върху „Buy“ или „Sell“, вие отваряте своята сделка.

Глава 3

Chainlink (LINK) купуване от борса


Ако искате да закупите физически LINK монети чрез борса, в момента препоръчваме Bitpanda. В допълнение към Bitcoin и Ethereum, можете да намерите и други криптовалути там, като например да купите Tezos.

BitPanda е стартъп от Австрия, чрез който можете да закупите и други криптовалути с ниски такси и след това да ги прехвърлите в портфейла си.

Стъпка 2

Отворете сметка в BitPanda


Първо трябва да създадете акаунт в Bitpanda.

За целта кликнете върху „Get started“ в горния десен ъгъл и въведете вашите данни. След което верифицирайте/потвърдете сметката си (Start verification).

BitPanda Daten Verifizierung


Стъпка 3

BitPanda депозит


След като успешно отворите сметката си, вече можете да депозирате кредит с евро.

Кликнете върху синия бутон в горната част на таблото за управление на BitPanda с „Депозит“ и изберете Фитнес портфейли и предпочитания от вас начин на депозит.


Стъпка 4

Chainlink покупка!


След като депозирате, можете официално да инвестирате в Линк.

В таблото за управление ще намерите „слайдшоу“ с всички криптовалути, които могат да бъдат закупени на BitPanda.

Превъртете малко надясно, докато не попаднете на ЛИНК/ Chainlink.:

Chainlink kaufen Bitpanda

Синият бутон по-долу ви отвежда в менюто за покупки.

Въведете тук колко единици на Chainlink искате да закупите и потвърдете влизането си.

Честито! Вие успешно купихте първите си ЛИНК монети и по този начин инвестирахте в Chainlink!

LINK Kryptowährung kaufen

Глава 4

Криптовалутата Chainlink в детайли


Всички важни свойства на Chainlink чрез един поглед

Преди да разгледаме свойствата на технологията Chainlink, бихме искали накратко да опишем проблема на по-голямата част от всички съществуващи блокчейн. Повечето хора вече са чували за биткойн. Дигитална валута, базирана на блокчейн технологията. Но защо тази технология трябва да бъде революционна за мнозина не е ясно.

За първи път в историята блокчейнът дава възможност за счетоводно отчитане на троен запис („счетоводство с тройни записи“), което се поддържа от разпределена мрежа от компютри в състояние да намерят общ консенсус в главната книга. Непознати вече не се нуждаят от надеждна трета страна, за да улесняват и документират търговията помежду си, но могат да разчитат на децентрализиран протокол за извършване на транзакции помежду си (P2P). Резултатите от които се записват в обща главна книга, до която всички участници имат достъп. Въпреки че това беше сериозен напредък, проблемът беше в това, че блокчейните бяха ограничени до единични функции, като например Bitcoin се използва само като P2P пари.

Ethereum изведе функционалността на blockchains на следващото ниво, предоставяйки интелигентни договори. Това означава, че вашата blockchain може да изпълнява различни функции, използвайки код, състоящ се от параметри if / then за създаване на транзакции, като например когато “x” входовете са направени, те произвеждат “y” изходи.

Какво стана възможно с Ethereum и Smart договорите му?

Вече не е необходимо блокчейн да се ограничава само до криптовалутите. Други активи като физическите активи (продукти, недвижими имоти и др.), Данни и ценни книжа и т.н. вече могат да се показват цифрово на блокчейн на Ethereum и да бъдат оборудвани с договорни условия за прехвърлянето им. Тези договорни условия могат да бъдат задействани от външни данни, напр. спортен залог, който зависи от резултата от спортна игра или плащания на облигации, които зависят от текущите лихвени проценти на банковите институции.

По същество хората биха могли да имат различни договорни задължения с хора, които не познават и все още се доверяват, че договорът ще се изпълни по план, стига умният договор да получи правилните данни. Проблемът е, че интелигентните договори не могат толкова надеждно да получават необходимите данни за запис, нито да се свързват със съществуващи външни системи. Това води до първия важен случай за използване на Chainlink: свързаност.

Във връзка с горното функция, ако “х”, тогава “у”, първият въпрос е какво е “х” и какво е “у”? “x” представлява записи в договора, които винаги ще се правят от източник на данни. Тези данни могат да бъдат спортни данни, пазарни данни, данни за събития, данни от системна база данни или данни отвсякъде другаде. Данните се въвеждат в интелигентния договор, който след това логиката на смарт договора извежда “y”. „y“ представлява действие, което обикновено е под формата на плащане, трансфер на данни, достъп / разрешение, което е предоставено или отказано. Тоест, умните договори могат да използват външни данни, за да взаимодействат с тяхната логика и след това да генерират продукция, която задейства някакъв вид действие.

Chainlink: Свързване на наследени системи с blockchain

Докато повечето проекти, базирани на blockchain, имат за цел да изкоренят и заменят днешните наследени системи, Chainlink използва различен подход, като свързва старите наследени системи (извън веригата) и новите blockchain системи (on- chain). Това е изключително важно, тъй като повечето от данните, необходими за задействане на интелигентни договори, се намират в стари системи. Тези стари системи няма да изчезнат в краткосрочен план. Ето защо е важно блокчейн да работи с тях. Наследените системи могат също така да направят редица процеси по-ефективни, като интегрират технологията на разпределената книга и по този начин използват технологичния напредък на блокчейна.

Chainlink Blockchain Netzwerk

Свойството за свързаност е да направи интелигентните договори приложими в реалния свят, но това се случва само когато защитата на вашите данни е от първостепенно значение, което ни отвежда до второто специално свойство на Chainlink: сигурността.

Една от причините за голямата популярност на blockchains е тяхното високо ниво на сигурност в сравнение с конвенционалните системи от бази данни. Тъй като те са организирани по децентрализиран начин и работят на хиляди компютри едновременно, които управляват копие на книгата, те не могат да бъдат хакнати, за разлика от централизираните системи.

Ако обаче работите със смарт договори и оракули, проблемът е, че настоящите решения на Oracle не работят прилично. Или това са решения на трети страни или вътрешни оракули, създадени от една от участващите страни. Сигурността на интелигентните договори вече не е гарантирана, тъй като централизираният Oracle е точка на атака и може да се манипулира. Това е причината за необходимост от децентрализирани оракули.

Chainlink дава възможност на създателя на интелигентен договор да избере толкова оркестри, колкото иска (разпределени оракули), както и кой и колко източници на данни (разпределени източници). Компания, която търгува с акции, може например да събира данни от различни доставчици (Ройтерс, Блумбърг и др.) и да ги обработвa допълнително.

Повече функции за сигурност в Chainlink:

 • Trusted Execution Environment (TEE): Страната, която изисква издателя на данни, може да избере възли, които използват определен тип надежден хардуер, като например Intel SGX. Това допълнително намалява атакуващата повърхност на оракулите.
 • Zero Knowledge Proof (ZKP): ZKP могат да се използват за проверка дали определен възел е извършил транзакция, без да разкриват допълнителни подробности за транзакцията. Тази технология се използва, наред с други неща, в криптовалутата Zcash. Този принцип е приложен при Chainlink при взаимодействие на възли и оракули.

Друг проблем с blockchain технологията е ограничената мащабируемост. Chainlink решава това с помощта на WebAssembly (WASM) програми, които могат да се изпълняват в рамките на TEE. В резултат на това много функции могат да работят извън веригата в TEE, които са много по-бързи от изчисленията във веригата.

Chainlink комбинира три от най-важните свойства на blockchain платформите: свързаност, сигурност и мащабируемост. Това означава, че в момента той е един от най-интересните проекти, когато става въпрос за свързване на реалния свят с технологията на споделената счетоводна книга (distributed ledger technology).

Възможни приложения на Chainlink

Потенциалните приложения на Chainlink са разнообразни, защото всички налични данни могат да се въвеждат и обработват. Ето няколко примера:

 • Данни на валутните курсове: Точно разпределение на stable coins към фиатните валути
 • Данни за капиталовия пазар: Цени на токенизирани активи / ценни книжа.
 • Референтни данни за сравнение: включване на лихвени проценти в интелигентни финансови деривати
 • Сертифициране: Напр. документи за самоличност, издадени от правителството.
 • Статични / псевдостатични данни: индикатори за сигурност, кодове на държави, валутни кодове
 • Данни за времето: Изчисляване на застрахователни премии въз основа на прогнозите за времето.

Идеята да можем да свързваме всички системи и бази данни по целия свят без големи усилия и разходи вече е доста привлекателна. Но ако си представите, че тези системи могат да си взаимодействат помежду си без човешка намеса, само на базата на данни, това лесно ви води до идеята за четвърта индустриална революция. Chainlink може да стане пионер в дигитализацията на всички свързани процеси.

Партньорството на Chainlink и Google

Partnerschaft zwischen Chainlink und Google

Chainlink предизвика сензация през пролетта на 2019 г. като „Google Cloud“, подразделението за облачни изчислителни услуги на гиганта на търсачките, като обяви, че работят върху хибридни блокчейн / облачни приложения с Ethereum и Google Cloud. Chainlink също беше споменат в това издание. Следователно Chainlink трябва да превежда и проверява данни от Интернет.

„Показахме как услугите на Chainlink се използват за предоставяне на данни от публичните крипто записи на BigQuery във веригата. Тази техника може да се използва за намаляване на неефективността (случай на използване на подводници за изпращане), а в някои случаи и добавяне на изцяло нови функции (хеджиране на случаите на използване) към умните договори на Ethereum, така че във веригата да се появят нови бизнес модели. ,“ – Allen Day (Google)

В допълнение към партньорството с Google, вече има още много:

 • Dapps Inc:Заедно с Dapps Inc. от Сан Франциско, Chainlink ще интегрира своята система Oracle в платформата EBC Dappsuite, която също се използва от Salesforce.
 • Matic, GoChain & Harmony: Тези три крипто проекта също ще интегрират Chainlink Oracle.
 • KAIKO: Kaiko е доставчик на услуги за данни за пазара на криптовалути и ще служи като източник на данни за мрежата на Chainlink Oracle.

За разлика от много други blockchain платформи, които също обявяват много партньорства, Chainlink има конкретна приложимост още от самото начало.

Екипът на Chainlink Research

Chainlink Research Team

Ann Grackin – Главен изпълнителен директор

Ан Гракин ръководи Chainlink Research и е особено отговорна за стратегията на веригата за доставки. Преди това тя е била вицепрезидент по стратегията на веригата за доставки в AMR Research, ръководила е отдела за продажби и управление на продукти в Verilytics, а преди това изпълнителен вицепрезидент в Avicon, компания за консултантски услуги в областта на информационните технологии.

Bill McBeath – Главен изследователски директор

Като главен изследователски директор, McBeath координира научната работа на екипа. Има над 20-годишен опит в бизнес и технологични изследвания и софтуерна архитектура. Преди да създаде Chainlink Research, той е бил директор на мрежите, производителността и системната интеграция.

Останалите членове също са висококвалифицирани и могат да предложат богат опит в различни индустрии. В дългосрочен план това е много добра основа за устойчиво по-нататъшно развитие на екосистемата Chainlink.

Глава 5

Chainlink Wallet – LINK как да го пазя?


Info: Ако сте решили за инвестиция в CFD, можете да пропуснете този раздел, защото брокерът се грижи за сигурността на вашите депозити.
Само ако имате контрол над личните ключове, токените LINK наистина ви принадлежат. Тъй като токенът LINK е токен ERC-20, можете да използвате всички софтуерни и хардуерни портфейли, които поддържат Ethereum.

Хардуерни портфлейли

Ledger Nano S и портфейлът Trezor са подходящи като хардуерни портфейли, върху които можете да използвате и други криптовалути, като например Може да съхранява Bitcoin и Ethereum.

Софтуерни портфейли

MetaMask се инсталира като приставка за Firefox или Google Chrome и не изисква регистрация. MetaMask е интерфейсът към мрежата на Ethereum и е необходим за използване на децентрализирани приложения в блокчейн Ethereum. Бързата настройка и интуитивният дизайн го правят един от най-популярните портфейли на ETH.

Заключение

Chainlink определено е един от блокчейн проектите, които трябва да излезе под светлините през следващите няколко години. От технологична гледна точка концепцията е новаторска и ако бъде успешно приложена, би могла да промени съществено взаимодействието между големите компании в реалния свят и DLT (distributed ledger technology). Общността вече е голяма и може да се предположи, че ще продължи да се разраства. Всеки, който инвестира в крипто пазара, трябва да помисли за позиция в LINK.запиши се за нашите имейл новини:
запиши се за имейл новини и получавай всичката нова информация в крипто пространството на твоя мейл 100% и без спам!

.