От къде да купя IOTA с Paypal?

Купете IOTA – Стъпка по стъпка ръководство 2021IOTA с Paypal

Цена в момента:

Loading

Решихте ли да инвестирате в IOTA?

Добро решение! Защото IOTA е една от най-обещаващите криптовалути на целия пазар!

Разберете защо – и как да закупите IOTA с PayPal или кредитна карта СЕГА:
Изследване

Къде да купя IOTA

Глава 1

Къде да купя IOTA с PayPal?

IOTA от брокер

Глава 2

Купете IOTA от брокер

IOTA от борса

Глава 3

Купете IOTA от борса

Какво е IOTA?

Глава 4

Какво точно е IOTA?

IOTA Coins

Глава 5

Съхранявайте безопасно IOTA

IOTA FAQ

Глава 6

FAQ – често задавани въпроси

Въведение

Какво трябва да търсите, когато купувате IOTA?


Купете IOTA с PayPal (и други методи на депозит) – в тази статия ви показваме как?

IOTA е една от най-иновативните технологии на пазара на блокчейн, поради което трябва да обърнете особено внимание на няколко неща!

Тъй като IOTA се различава значително в обработката от други блокчейн проекти като Bitcoin, Ethereum и др.

Обясняваме какво е, за да можете лесно да си отговорите на следните въпроси:

 • Къде е най-доброто място за купуване на криптовалутата IOTA?
 • Как да създам сигурен портфейл IOTA?
 • Защо не мога да използвам IOTA адреси повече от веднъж?
 • Как да защитя моите IOTA монети след покупката?

В тази статия препоръчваме IOTA борси и брокери, при които можете безопасно да купувате IOTA с PayPal и други разплащателни методи.

Има някои онлайн борси, които ви отказват да тегления, взимат ви невероятно високи такси или препродават вашата лична информация.

След задълбочени проучвания изключихме тези черни овце от нашия списък и препоръчваме само регулирани доставчици, които са обект на европейски финансов регулатор.

Глава 1

Как се купува IOTA?


IOTA е криптовалута със специална технология. Ето защо има няколко неща, които трябва да имате предвид, когато съхранявате вашите IOTA.
Прочетете, за да разберете дали трябва да изберете IOTA брокер или крипто борса!


Julian Boehm
Julian Boehm
Следи проекта IOTA от 2016 г.


Бързо ръководство: Как да закупя IOTA с PayPal

 1. Изберете реномирана платформа, която предлага PayPal, като метод за депозит
 2. Отворете акаунт и го потвърдете
 3. Депозирайте желаната от вас сума с PayPal
 4. Търгувайте валутата си за IOTA или други криптовалути
 5. Изплащайте своите IOTA в сигурен портфейлeToro

eToro

200€

Минимален депозит

България
посещение »

Предупреждение за риск 67% от частните инвеститорски сметки губят пари при търговия с CFD от този доставчик.


Plus500

100€

Минимален

България
посещение »

Предупреждение за риск - 76.4% от сметките на частните инвеститори губят пари при търговия с CFD от този доставчик.Стъпка 1

Изберете брокер или борса


Има два начина да инвестирате в криптовалути:

 • Чрез онлайн брокер на CFD
 • Купуване на криптовалута от борса

С брокерите спекулирате с повишаване или падане на цените (дълги или къси позиции) на криптовалутите.
Така можете да се възползвате от колебанията на валутния курс, без да се налага да се занимавате по-отблизо с технологията, която стои зад криптовалутите.

Но ако решите да купувате физически монети на криптовалутите, трябва да знаете какво точно правите в детайли.
Предимството на този метод е, че вие сте единственият собственик на вашите лични ключове и следователно сте 100% отговорни за парите си.

IOTA от брокерПредимства
+ Восока сигурност
+ Лесно влизане
+ Възможно е действието с ливъридж
+ Участвате в повишаването и намаляването на цените
+ Не е необходимо сами да управлявате портфейлите си


Недостатъци
– Те не дават “истински” монети
– На разположение са само 20-30- от големите криптовалути


Физически криптовалутиПредимства
+ Вие сте единственият собственик на вашите монети
+ Международни парични преводи с ниски такси
+ Участвате активно във финансовата революция
+ Огромен избор на крипто монети


Недостатъци
– Вие носите отговорност за сигурността
– Необходимо е техническо ноу-хау
– Ограничени възможнности за търговия (без ливъридж не са възможни къси позиции)
– Понастоящем ограничени възможности за изплащане


Тъй като в IOTA трябва да се спазват специални мерки за сигурност, препоръчваме на всички читатели, които едва наскоро влязоха в крипто света, да инвестират в IOTA чрез брокер.

Крипто брокерите в нашия списък са обект на финансов регулатор на ЕС и предлагат допълнително обезпечение, като гаранция за депозит до 20 000 евро за всички инвеститори.

Ако вече сте инвестирали в други криптовалути и бихте искали директно да извлечете предимствата на заплитането (безплатни транзакции, висока скорост на транзакциите), препоръчваме комбинацията от крипто борса + хардуерен портфейл.

Избрахте ли опция? Много добре! Тогава сега депозираме на борсата или при крипто брокер!


Tim-Kaiser
Тим Кайзер
Крипто-ветеран от 2013

Избирам следния вариант за мен…


Глава 2

Купете IOTA CFD от брокер


Избрали ли сте крипто CFD брокер?

Определено добро решение, защото не е нужно да се притеснявате от задръствания в мрежата или хакове от портфейла IOTA.

В нашия преглед сме изброили всички регулирани брокери за България.

В нашия подробен тест стигнахме до извода, че Plus500 е най-добрият избор за крипто инвеститорите. В допълнение към IOTA и разбира се биткойни, можете да търгувате и с други крипто CFD, като Ethereum, Ripple, Cardano и т.н.

Plus500UK Limited е базирана в Лондон и се регулира от Финансовия регулатор на Обединеното кралство (FCA). Plus500 от години е един от най-сигурните онлайн брокери. Към днешна дата нито един хакер не е атакувал успешно тази платформа.

Това, което отличава Plus500 особено: Освен кредитната карта и банковия превод, можете да депозирате и чрез PayPal.Стъпка 2

Отворете сметка в Libertex


По-долу ще ви покажем как да създадете акаунт в Libertex.

Libertex предлага на инвеститорите демо сметка за опознаване на платформата и депозит с реални пари. Не е задължително да изпробвате демо сметката. Там обаче ще получите начален капитал от 50 000 евро, който може да използвате, за да придобиете първоначален опит на платформата. Правете грешки с демо сметката, тук те не струват пари.

Тoзи линк ви отвежда директно до Libertex. Всичко, което трябва да направите, за да се регистрирате, е да въведете своя имейл адрес и защитена парола. Уверете се, че дадените данни наистина съществуват и че използвате защитена парола.

libertex-signup

След това трябва да потвърдите условията и да дадете съгласие за обработката на вашите данни. След като завършите регистрацията, ще бъдете отведени директно на таблото за търговия.

Веднага след като завършите регистрацията, все пак трябва да потвърдите своя имейл адрес – тази стъпка обаче не е задължителна веднага. За целта кликнете върху потребителското си име в горния десен ъгъл и отидете на „Profile management“.

Там ще видите своя имейл адрес за да го потвърдите. По този начин се уверявате, че никой друг не може да въвежда нов имейл адрес за вашия акаунт и да променя паролата или начините ви на плащане.

verifiy-email


Стъпка 3

Депозит на средства


След като свършихте административните задачи, най-накрая можете да внесете пари в Libertex. Просто кликнете върху „Deposit“ в горния десен ъгъл. Libertex ви отвежда директно към функцията за покупка.

payment-options

В горното падащо меню можете да видите преглед на всички поддържани начини на плащане. След това можете да въведете сумата, която искате да преведете. Libertex определя четири различни нива за инвеститори, според големината на депозита:

 • Gold статус: Ако сте инвестирали поне 500 евро, получавате постоянна 3% отстъпка от комисионните за търговия. Съпорт ви е достъпен чрез чат на живо.
 • Gold+ статус: Инвестирали сте поне 1450 евро и получавате постоянна отстъпка от 4% отстъпка при комисионни за търговия. Поддръжката ви е достъпна чрез чат на живо.
 • Platinum статус: При минимална инвестиция от 1500 евро ще получите постоянна 20% отстъпка от всички комисионни. Получавате директна поддръжка и преференциални изплащания.
 • VIP статус: Инвестирали сте общо 5000 евро. Получавайте 30% отстъпка от комисионни за търговия, заедно с първокласно обслужване на клиенти.

Сега кликнете върху „Deposit” и в зависимост от избраната услуга ще стигнете до съответната страница. За кредитни карти Visa и Mastercard все още трябва да въведете код за сигурност, който вашата банка ще ви предостави. С PayPal ще бъдете пренасочени директно към обичайния уебсайт и можете да завършите всичко там. Само имайте предвид, че минималният депозит в Libertex е 100 евро.

Поздравления, вече сте депозирали в Libertex. Можете да прегледате салдото по сметката си по всяко време от менюто. Така можете да виждате текущото си салдо, състоянието на сметката си и можете да отворите друга сметка. Ако следвате различни стратегии за търговия, това може да е напълно логично.


Стъпка 4

Купете IOTA като CFD


Сега стигнахме до вероятно най-важната стъпка – купуването на IOTA. Най-лесният начин да намерите MIOTA е да използвате функцията за търсене. Просто въведете “IOTA” там. По този начин Libertex ще ви покаже сертификата IOTAUSD. Следователно този CFD е дериват на IOTA, котиран в щатски долари. Като алтернатива можете да търгувате и с IOTAETH. Тук стойността на IOTA е пряко свързан с развитието на Етериум.

изберете IOTA

В следващата стъпка вече можете да отворите своята търговска позиция. Преди да започнете да търгувате обаче, трябва да помислите дали спекулирате с нарастващи или с падащи цени. С продажба на IOTA залагате на падащи цени, докато покупката означава растящи цени.

купете IOTA

Можете също да избирате между пазарна поръчка (market) и лимитирана поръчка (limit). Винаги препоръчваме да използвате лимитирани поръчки, ако искате да получите желаната от вас цена. За да направите това, просто кликнете върху „At the price“. След това определяте покупната си цена, размера на сумата на позицията си както и множителя. Ако търгувате с криптовалути за първи път и не сте запознати с високата им волатилност, не съветваме да използвате ливъридж (множител), преди на натрупате опит.

След това можете да добавите лимит за печалба и загуба. С такъв лимит можете да хеджирате позицията си за търговия. Като кликнете върху „Buy“ (купете IOTA) или „Sell“ (продайте IOTA), вие отваряте своята сделка.


Стъпка 5

Продайте и купете IOTA


Поздравления, успешно сте закупили или продали IOTA – всичко зависи от вашата търговска стратегия.

Вече можете да управлявате позицията си по всяко време от елемента на менюто. Можете да увеличите сумата за търговия – това е полезно, ако продължавате да вярвате в текущата тенденция, а можете и да затворите позицията си по всяко време

“IOTA портфейл” →

Глава 3

Купете IOTA с PayPal


Ако решите да закупите физически IOTA монети, трябва да сте сигурни, че можете да отговорите напълно на следните въпроси.

 • Как да генерирам сигурно IOTA семе?
 • Какъв е рискът да се използва IOTA адрес повече от веднъж?
 • Как да съхранявам IOTA на хардуерен портфейл?

Все още не сте на 100% сигурни в някои от отговорите? Тогава по-добре разгледайте инструкциите за IOTA от брокер.

Всичко е лесно за вас?

Много добре! Тогава е по-добре да продължете четенето.

За съжаление IOTA все още се предлага на доста малко крипто борси, поради сложната технология.

Bitfinex беше първата голяма борса, която предложи търговски двойки IOTA, следвана от Binance и BitPanda.

За съжаление, само професионални инвеститори с минимален депозит от 10 000 евро могат да се регистрират на Bitfinex – а Binance изобщо не предлага депозити с евро или щатски долари.

Ето защо преоръчваме крипто борсата eToro, за купуване на IOTA.


eToro първоначално беше чист CFD брокер, докато през 2018 г. не беше въведена поддръжка за физически монети.

В края на 2018 г. излезе дългоочакваният eToro Wallet, който ви позволява да изплащате монетите си на собствения си портфейл.

В момента опцията за плащане е ограничена до потребители, които са платили по банков път. Въпреки това, eToro увери, че скоро ще бъдат подкрепени и други методи на плащане.

Също така интересно: Немската Commerzbank е акционер в eToro от 2015 г.

Това означава, че eToro е подчинено на законодателството на ЕС и отговаря на всички свързани стандарти относно защитата на депозитите и защитата на инвеститорите.

Стъпка 2

Отворете сметка


За да можете да закупите IOTA с PayPal, първо трябва да отворите акаунт.

След като успешно се регистрирате, ще бъдете пренасочени към интерфейса за търговия.

Тук можете да изберете дали искате да инвестирате в криптовалути, акции, форекс или други деривати. Освен това eToro има платформа за социална търговия, на която можете да копирате сделки от професионални търговци.

Стъпка 3

Депозирайте с PayPal или друг метод


Първо кликнете върху синия бутон за депозит в долния ляв ъгъл.

eToro крипто борса

Ще бъдете отведени в менюто за депозит, където можете да изберете PayPal като начин на плащане. Разбира се, можете да депозирате и по банков път или с карта.

Въведете сумата на депозита, с който искате да закупите IOTA, и преминете през процеса на плащане чрез PayPal, както сте свикнали.

eToro-PayPal

Стъпка 4

Купете IOTA с Paypal от etoro


Веднага след като депозитът е успешно завършен, вие сте готови да направите инвестицията си в IOTA!

В интерфейса за търговия можете да филтрирате криптовалути в падащото меню горе вляво.

eToro-

Там ще видите актуална графика за движението на цената.

Информацията и инструментите на тази страница могат да се използват като допълнителна поддръжка, за да ви помогнат да направите прогнози за движението на IOTA курса.

eToro-Bitcoin

За да купите, кликнете върху синия бутон “Trade” в горния десен ъгъл.

Въведете сумата и броя на IOTA монети, които искате да закупите и потвърдете търговията с „Open Trade“.

eToro-Bitcoin-покупка

Поздравления, успешно сте закупили IOTA с PayPal! 🙂

Към “IOTA портфейл” →

Глава 4

Какво предсвавлява IOTA всъщност?


Чували ли сте някога за Интернет на нещата (IOT – internet of things)?

Огромна мрежа от машини и сензори, които могат да комуникират помежду си независимо и без човешка намеса.

Автомобили, които автоматично плащат за билета за паркиране или хладилници, които сами поръчват храна, ако запасите се изчерпят.

IOTA интелигентна машина

Това е една от визиите, които биха могли да се сбъднат с IOTA технологията.

Но IOTA не е подходящ само за такива футуристични приложения. Протоколът също е идеален за използване в индустрията за проследяване на веригите за доставки или за безопасно съхраняване и прехвърляне на данни.

Някои индустриални гиганти вече обявиха интереса си към протокола IOTA. В допълнение към Bosch и Volkswagen, много други компании работят по проекти, които се осъществяват активно по IOTA Tangle.

И разбира се IOTA може да се използва и като “проста” криптовалута за пренос на стойност.

Но IOTA се различава от другите криптовалути.

Технически погледнато IOTA всъщност не е блокчейн.

Заплитането на IOTA

След 1-во поколение блокчейн (Bitcoin) и Blockchain 2.0 проекти (като Ethereum), IOTA навлезе в третата ера на технологията за счетоводната книга.

IOTA вече не използва blockchain, а така наречената плетеница „Tangle“.

Тази плетеница се основава на математически модел от теорията на графите, а именно на така наречения „директен, ацикличен график“ (DAG).

IOTA-Tangle-vs-Blockchain-Illustration

DAG обещават да разрешат някои традиционни блокчейн проблеми:

Предимства на IOTA

 • Мащабируемост (изключително висока скорост)
 • Пълна децентрализация (премахване на миньорите)
 • Без транзакционни разходи (което дава възможност за микротранзакции)

По-конкретно безплатните транзакции са огромна иновация в света на криптовалутите.

Дори 1 IOTA, частица от цент, може да бъде изпратена без такси за транзакции!

Ще обясним по-късно как точно технологията Tangle може да направи това възможно.

Във всеки случай трябва да се отбележи, че е наистина впечатляващо това, което направиха разработчиците на IOTA!

IOTA като платежно средство за машините?

Ако можете да вярвате на изследователи в технологичната индустрия, едно е сигурно:

Интернет на нещата ще промени изцяло нашето ежедневие.

Все още никой не може да каже доколко тази технология ще се отрази на живота ни, но се подозира, че ще придобие подобно измерение като това на Интернет преди 20 години.

Дигитализиране-IOTA
снимка: Langhof

Един пример е визията на основателя на Amazon Джеф Безос.

Последният наскоро обяви, че пакетни поръчки от Amazon могат да бъдат доставяни чрез дронове след няколко години.

Това би било отлично приложение за валутата на IOTA.

Всеки дрон може да бъде оборудван с портфейл IOTA, който се допълва с кредит, след като дронът успешно достави пакета. С този кредит IOTA дронът ще бъде напр. в състояние да се презареди в слънчевите станции на връщане.

Звучи лудо?

Ние също мислим така! Технологичният прогрес обаче се случва толкова бързо в момента, че тази визия определено би могла да бъде реализирана.

Доминик Шийнер също се спря точно на тази тема в тази изключително информативна (но за съжаление само англоезична) лекция в TNW:

Jaguar Land Rover интегрира IOTA Smart Wallet

Update April 2019

На 29 април 2019 г. Jaguar Landrover Ltd. обяви, че IOTA Smart Wallets ще бъдат интегрирани във вашите модели автомобили.

В бъдеще тази техология ще позволи на шофьорите на автомобили да печелят криптовалутата IOTA като награда за автоматично споделяне на данни.

Възможните данни са например отчети за задръствания, пътни данни или предупреждения за щети на пътя и др.

След това IOTA могат да бъдат изплащани или използвани за автоматично плащане на такси за паркиране.

Огромна стъпка към адаптацията на криптовалута!

Технически преглед: DAGs (насочени ациклични графики)

IOTA-Tangle

В този раздел ще разгледаме по-подробно технологията Tangle.

Но не се притеснявайте, опитваме се да пресъздадем математиката зад нея възможно най-просто и лесно разбираемо.

Както бе споменато по-горе, “Tangle” на немски език може да се преведе като “бъркотия”.

Гениалният трик на механизма за консенсус IOTA е да се наложи ред в тази огромна бъркотия на транзакциите.

За разлика от блокчейн, в който транзакциите са организирани в блокове, IOTA може да обработва транзакции асинхронно.

Това означава, че всеки от блоковете, които виждате на снимката, представлява една транзакция.

В същото време обаче това означава също, че потребителите трябва да станат миньори.

Но не се притеснявайте, нямате нужда от изключително мощен компютър, за да потвърдите вашите IOTA транзакции.

IOTA се базира на друг вариант на POW, а именно на така наречената „Network-bound POW“.

За разлика от „CPU-bound Proof of Work“, IOTA трябва само да реши малък хеш пъзел. Просто толкова малък, че дори и най-малките сензори и микроконтролери могат да го направят.

Ако потребителят иска да бъде валидирана транзакцията му от мрежата, той трябва предварително да провери две други транзакции.

Следователно трябва да се търси цялата история на транзакциите, за да се види дали потребителят наистина има подходящ цифров подпис (т.е. собственост на токена) и да се гарантира, че тези символи не са били вече осчетоводени.

Тази работа се извършва от софтуер, наречен Wallet IOTA.

Phew …

Това беше много информация наведнъж. Най-добрият начин да се обобщи всичко това:

Как работи IOTA:

 • Няма блокове, всяка транзакция се разглежда индивидуално
 • Потребителите стават миньори
 • Проверката на работата вече не е толкова сложен математически процес в мрежата
 • 2 предишни транзакции трябва да бъдат потвърдени преди всяка транзакция

Добре, но какви са предимствата премахването на миньорите?

Много просто:

Най-голямото предимство със сигурност е, че огромната консумация на енергия, с която другите блокчейн мрежи трябва да се борят, е сведена до минимум.

Вероятно сте го прочели някъде: Екологичната тежест от компютърния майнинг е една от най-големите критики на Биткойн и др. от години.

Иновативният механизъм за консенсус на IOTA показва възможно решение, но също така идва и с недостатък.

Мрежата изисква минимална “пропускателна способност” (т.е. минимално количество обработка на транзакции), за да защити мрежата от нападатели.

Координаторът ви вижда – координаторът ви наблюдава

Да вземем краен пример:

Средно се изисква само една транзакция на минута в мрежата. (Разбира се, това е повече от нереалистично, но е много подходящо за изясняване.)

Тогава, въпреки ограничаването на латентността на мрежата, би било лесно за хакер да атакува мрежата и да я наводни със злонамерени транзакции.

Но..

Колкото повече транзакции се извършват, толкова по-сигурна и още по-бърза ще бъде мрежата на IOTA.

IOTA-Blockchain

След като се създаде Интернет на нещата с милиони свързани сензори, тази минимална пропускателна способност със сигурност няма да е проблем.

Но докато това не се случи, е необходим механизъм за подмяна.

“He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past.”

“Този, който контролира миналото, той контролира бъдещето. Който контролира настоящето, той контролира и миналото.”

Този цитат идва от световно известния Джордж Оруел, 1984г.

Той описва доста удачно какво би се случило, ако нападател получи контрол в дистрибуторската мрежа.

Знание
Ако нападателят контролира мрежата в настоящето, той е в състояние да отмени предишни транзакции, а също и да повлияе на бъдещи транзакции.[Br]

За да предотврати точно това, фондацията IOTA (базирана в Берлин) създаде така наречения „координатор“.

В крайна сметка координаторът е просто възел в мрежата, който привързва транзакции към тангъла в определен ритъм.

Тези транзакции се наричат “основни етапи” и не прехвърлят парични стойности, но съдържат чисти данни.

Местоположенията на всички транзакции, които са били прикачени към Tangle преди координатора са запазени.

Изключения от това са, разбира се, злонамерени транзакции. Това означава, че транзакциите без правилния цифров подпис или „Опитите за двойно изразходване“, т.е. опитите да се изпращат пари два пъти до два различни адреса, се изключват от координатора.

Това означава, че всички потребители в мрежата могат да бъдат сигурни, че транзакциите, потвърдени от координатора, идват от честни потребители на мрежата.

Координаторът става с отворен код

Update April 2019

Междувременно оригиналният координатор е заменен от вариант с отворен код – компасът IOTA Compass IOTA.

Кодът на IOTA Compass е напълно видим на Github и дава възможност на разработчиците да създават свои собствени тестови мрежи IOTA.

В дългосрочен план обаче ще продължи работата по пълната децентрализация на координатора, така наречения Коордицид.

Глава 5

Как да си подсигуря инвестицията в IOTA?


Подобно на много други криптовалути, IOTA все още е много нова технология.

Следователно трябва да проявявате особено внимание, когато съхранявате монетите си.

IOTA от CFD брокери ви позволяват да инвестирате във валутата на IOTA без риск от хакери или мрежови грешки. Не е нужно да настройвате портфейл.

Ако обаче все пак сте избрали физически IOTA монети, уверете се, че винаги спазвате следните 5 правила за обезопасяване на вашите IOTA монети:

1. Винаги използвайте най-новата версия на портфейла

С Trinity Wallet Фондацията IOTA предостави страхотен софтуер, който можете да използвате за съхранение на вашите маркери IOTA.

Уверете се, че винаги използвате най-новата версия от официалния уебсайт на IOTA.

2. Използвайте хардуерен портфейл

Trio Wallet IOTA може лесно да се свърже с Ledger Nano S Wallet.

Само с хардуерния портфейл можете да сте сигурни, че вашите IOTA монети са защитени от хакери.

Бързо ръководство за настройка на портфейла на Ledger за IOTA можете да намерите тук:

3. НЕ използвайте генератори за семена

Никога не се доверявайте на уебсайт или софтуер, които ви съветват за генериране на безопасни семена на IOTA!

Или използвайте инструмента за парола KeePass, препоръчан от IOTA Foundation, или още по-добре:

Генерирайте собствено семе от главни букви (A-Z) и числото 9 чрез зарове или друг случаен метод.

4. НИКОГА не използвайте адреси два пъти

IOTA се основава на така наречените еднократни подписи.

Това означава, че след като бъде публикуван цифров подпис за потвърждаване на транзакция, голяма част от сигурността на този адрес се губи.

Обикновено софтуерът на портфейла IOTA автоматично гарантира, че след това се генерира нов адрес.

Може обаче да се случи, че монети IOTA се изпращат на един и същ адрес няколко пъти (например, ако въведете адрес за дарения на вашия уебсайт).

Веднага щом направите изходяща транзакция от този адрес, монетите, които впоследствие се прехвърлят към нея, вече не са защитени!

5. Пазете семето си за себе си

В никакъв случай не трябва да споделяте 81-цифреното си семе с никого.

Семето ви е сравнимо с ПИН на вашата банкова карта.

Ако искате да предадете своя „номер на акаунт“, това са вашите IOTA адреси, които можете да генерирате в софтуера на портфейла.

Трябва да запишете личното си семе на хартия и да го пазите. Ако семето ви се загуби, вече няма шанс да си възвърнете IOTA монетите.

Създадохме шаблон за това, който можете да разпечатате и след това да напишете семето си върху него.

Препоръчваме да ламинирате хартиения портфейл IOTA, за да го предпазите от влага.


Точно както обработката на имейл адреси преди 20 години все още беше доста технически тромава, така е и безопасното пазене на криптовалутите в момента.

Сигурни сме обаче, че работата за потребителите ще бъде много по-лесна в следващите 4-5 години.

Дотогава CFD брокерите предлагат много добра възможност за инвестиране в криптовалути без техническите препятствия.

Допълнителна информация

IOTA FAQ – Често задавани въпроси


 • Мога ли да депозирам или изтегля с PayPal, използвайки IOTA?

  Понастоящем PayPal не поддържа криптовалутни депозити или тегления. За да обмените IOTA за евро или щатски долари, трябва да се регистрирате на крипто борса, която поддържа PayPal.


 • Мога ли да купувам други криптовалути с PayPal?

  Други криптовалути могат да бъдат закупени само с IOTA в ограничена степен, тъй като много малко криптовалути предлагат алтернативни IOTA търговски двойки. Повечето двойки IOTA са на eToro, където можете да обменяте IOTA за Bitcoin, Ethereum, щатски долари или евро.


 • Какво е IOTA Hack?

  В периода от 2017 до 2018 г. хакер успя да открадне повече от 10 милиона евро от IOTA койни. Той създаде зловреден уебсайт, където потребителите трябваше да могат безопасно да генерират своите 81-цифрени IOTA семена. Тези семена служат като пароли и се предават от уебсайта директно на (сега установения) хакер. Никога не трябва да генерирате вашите семена или пароли на други уебсайтове! Винаги използвайте добре познати инструменти за пароли като KeePass или ги създавайте ръчно чрез зарове или други произволни методи.


 • Трябва ли да се притеснявам за портфейла си като купувам IOTA от брокер?

  Не, защото при CFD-и на IOTA брокерът се грижи за сигурността на парите ви. Не е нужно да се притеснявате дали да обезпечите портфейла си или да генерирате вашите IOTA семена. Препоръката на нашия брокер Plus500 също е обект на Британския финансов регулатор, който ви предлага като инвеститор застраховка на депозит до 20 000 евро.


 • Мога ли да купя IOTA с PayPal без проверка?

  Тъй като всички регулирани (и следователно сигурни) крипто борси са обект на финансов регулатор, вашите документи за идентификация винаги са необходими за проверка.

Leave a Commentзапиши се за нашите имейл новини:
запиши се за имейл новини и получавай всичката нова информация в крипто пространството на твоя мейл 100% и без спам!

.