Крипто борсата Bitstamp интегрира PayPal като депозит метод

Време за четене 4 мин

Bitstamp, борса за криптовалути интегрира PayPal, за да предложи на клиентите си лесен начин за купуване на биткойн и други криптовалути.

Сега клиентите могат незабавно да финансират покупките си на криптовалути с PayPal с няколко кликвания чрез уеб платформата на Bitstamp.

Ако потребителите вече имат акаунт в PayPal, те могат веднага да започнат да извършват трансакции в Bitstamp. Не е необходимо да се добавят допълнителни банкови сметки или номера на кредитни карти към акаунта в Bitstamp, тъй като клиентите могат да използват PayPal, за да управляват и следят споделената информация.

Закупуване на криптовалута в Bitstamp с помощта на PayPal

bitstamp paypal
източник: bitstamp

За да купите криптовалута в Bitstamp с помощта на PayPal, първо изберете избраната от вас криптовалута, след което кликнете върху Buy with PayPal или кликнете върху Директна покупка на криптовалута на страницата за депозити. След като въведете сумата във фиатни единици, която искате да похарчите, изберете Buy with PayPal. След това ще бъдете насочени към екрана за вход в PayPal, където ще трябва да се уверите, че името, свързано с вашия PayPal акаунт, съвпада с тези, свързани с вашия акаунт в Bitstamp.

Когато сте влезли в системата и сте потвърдили транзакцията на екрана на PayPal, вие успешно сте закупили криптовалута чрез PayPal. Няма да е необходимо да влизате отново в нея за бъдещите си покупки.

Ще можете да извършвате покупки на криптовалути на стойност до 2500 USD/EUR/GBP дневно, използвайки PayPal, и да се възползвате от 0% такса за търговия с всички монети за първите 1000 USD (или еквивалента им) в обем на търговията през предходния 30-дневен променлив период.

Ако искате да знаете как и къде другаде можете да купите Биткойн с Paypal, вижте това ръководство.

PayPal и криптовалута

През 2022 г. PayPal вече направи някои стъпки в света на криптовалутите. През юни например компанията обяви, че ще позволи на потребителите да прехвърлят криптовалути във външни портфейли. Функцията е достъпна за избрани потребители в САЩ. Въпреки че PayPal започна да позволява на клиентите си да купуват, продават и държат Bitcoin, Ethereum, Bitcoin cash и Litecoin през октомври 2020 г., на потребителите не беше позволено да прехвърлят крипто авоари от платформата ѝ по-рано.

По-късно, през август 2022 г., PayPal добави функции за криптовалути към мобилното си приложение. От 15 август потребителите на приложението можеха да купуват, продават и прехвърлят няколко криптовалути. Криптоактивите, до които сега може да се получи достъп чрез приложението, са Етериум, Биткойн, Биткойн Кеш и Лайткойн. Според официалния уебсайт средствата остават защитени без никакъв цифров ключ. Мобилната версия ще поддържа само вътрешни трансфери и не изисква акаунт в MetaMask.

Акцентът върху дигиталните портфейли е едно от трите неща, които придобиха приоритет, тъй като PayPal съкрати някои области като маркетинга и броя на служителите и стесни фокуса си. Освен дигиталните портфейли компанията изтъкна като приоритетни и две други области на бизнеса: чекирането, ядрото на бизнеса на PayPal, и Braintree, която дава възможност на търговците да персонализират своите колички за пазаруване и да ги интегрират със собствените си платформи.

Въпреки че PayPal засега потвърждава ангажимента си към криптовалутите, не е ясно дали променящите се приоритети на компанията и натискът от страна на инвеститорите активисти ще променят нещата за криптовалутите в бъдеще.

Особено когато досега през 2022 г. криптовалутите наблюдаваха сериозен спад, като най-популярната криптовалута, Биткойн, е спаднала с около 50% от началото на годината, а втората най-популярна криптовалута, Етер, с около 55%.

За борсата Bitstamp

Bitstamp е една от най-старите борси криптовалути и е с произход от Европа. През 2011 г. идеята за разработване на тази криптовалута е представена от двама словенски колежани, Неджч Кодрич и Дамижан Мерлак, като алтернатива за потребителите на Биткойн от Словения и други околни държави.

Европейските търговци намират Bitstamp за ефективен начин да обменят еврото си за криптовалута. От много години тя се счита и за надежден крипто портал, което я прави една от най-популярните форми на криптообмен.

Освен вече с PayPal, сметките в Bitstamp могат да се финансират чрез сметки Wire и Swift, картови плащания и криптовалути, наред с много други възможности. Bitstamp предлага ограничен набор от монети, които потребителите могат да купуват. Те предлагат търговия за Litecoin, Bitcoin, Bitcoin Cash, Ripple и Ethereum.

Като се има предвид, че Bitstamp изисква KYC (“Познай своя клиент”), от решаващо значение е потребителите да се идентифицират напълно, ако желаят да купуват и продават криптовалути, използвайки платформата на Bitstamp.

Въпреки че Bitstamp претърпя сериозни хакерски атаки в началните си дни, а също така напълно фалира през 2014 г., тя успя да възстанови загубите си и да се превърне в една от най-надеждните платформи за търговия с криптовалути.

Тъй като повишиха нивото на играта си с няколко степени, те успешно увеличиха потребителската си база, след като се сдобиха с национален лиценз. Те са си партнирали и сътрудничат с много финансови институции като Чикагската стокова борса и много други.

Автор: Константин Костов

Константин е главен редактор на Биткойн Капитал. Един от водещите български източници на информация за блокчейн и цялостната биткойн икономика. Той е създал най-ценните статии на този уебсайт. Константин научава за биткойн и блокчейн за първи път през 2016 г. Обича да чете книги за финанси и бъдещи технологии, особено такива, които изследват въздействието на новите технологии върху обществото като цяло.

Leave a Comment