IOTA прогнози 2021 до 2025

Време за четене 4 мин

Обновено на 13/10/2022

Повечето крипто инвеститори предполагат, че общият пазар ще се развива положително през следващите години. И след катастрофата ковид, това настроение се отразява в курсовете на криптовалутите. От представянето си през юни 2017 г. IOTA и нейният местен токен MIOTA са особено интересни проекти.

Но могат ли инвеститорите да очакват цените да се повишат? За да си отговорим на този въпрос, разглеждаме отблизо IOTA прогнози за 2021 до 2025 г. и изясняваме дали IoT Coin наистина има смисъл в дългосрочен план

IOTA (MIOTA): основите

Преди да можем да разгледаме действителната прогноза на IOTA, бихме искали да разгледаме по-отблизо компанията зад нея и нейните цели и решения.

IOTA е проект с отворен код, основан през 2015 г. Фокусът му е върху Интернет на нещата (IoT), който трябва да осигури комуникация между устройствата. По този начин, проекта не се конкурира пряко с Биткойн. С помощта на IOTA мрежовите устройства трябва да записват и изпълняват автоматични транзакции.

Фондацията IOTA би искала да се превърне в новото стандартно решение в IoT сектора. Интересът към IOTA от Bosch и други големи корпорации, като Volkswagen показва, че бизнес моделът предлага и добавена стойност и за индустрията.

Текущо техническо развитие на IOTA?

IOTA 2.0, етап на разширение на Tangle без координация, се тества и трябва да премахне последните известни проблеми на протокола IOTA. Актуализацията носи корекция на максималните поръчки за транзакции, нова проверка на подписите, нов процес на валидиране и редица нови API. Фондация IOTA получи висока оценка от Европейския съюз за развитието си в този контекст. Като така наречения „ключов иноватор“, ЕС вижда IOTA като оптимална концепция за използване в електронната мобилност и за децентрализирани енергийни мрежи.

Актуални партньорства

Партньорствата винаги са били важна тема за базираната в Берлин фондация IOTA. Важно е да отбележим, че фондация IOTA ще подкрепи разработването на голям проект от японското правителство. The Tangle, модифицирана форма на класическа блокчейн, трябва да служи като цялостен носител за съхранение в този проект. Японското правителство иска да използва проекта, за да подобри дълголетието на машини от различни индустриални сектори.

Добре познати корпорации като Innogy, Siemens, RWE, Intel и Maersk регистрираха множество патенти въз основа на IOTA протоколи. Според фондацията IOTA вече са регистрирани над 300 патента. Ако компаниите успеят да превърнат тези патенти в реални случаи на употреба, базирани на Tangle продукти, могат значително да завладеят пазара в бъдеще.

IOTA прогнози: важните фактори

Според различни експертни изявления Интернет на нещата, наричан на английски Internet of Things (IoT) е един от предстоящите етапи на съвременната икономика. В бъдеще почти всички устройства трябва да комуникират помежду си и по този начин да позволяват напълно нови случаи на употреба.

Следователно потенциалът на IOTA като платежно средство в мрежов свят е почти неограничен. Поради тази причина IOTA Foundation се фокусира и върху различни сектори, в които може да се използва собствена технология. В момента се полагат усилия в следните области:

  1. Автомобилна индустрия: Нашата добре позната мобилност е на път да се промени. На пазара се изсипват автономни превозни средства, нови концепции за задвижване и множество нови концепции за мобилност. В бъдеще различните превозни средства ще трябва да правят милиарди транзакции. MIOTA може да играе важна роля в това.
  2. E-Health: Пазарът на здравеопазване също е един от секторите на растеж в бъдещето. Вече се създават нови концепции за грижи и съвременните машини позволяват по-добра диагностика на сложни клинични картини. Дигитализираните здравни досиета, базирани на IOTA, могат да осигурят по-добро управление на правата за достъп.
  3. Умни градове: Многобройни големи градове искат да се трансформират в умни градове. Това включва интелигентни пътни планове, адаптирани ограничения на скоростта, автоматични измервания на въздуха. А също така и нови концепции за доставки като интелигентни мрежи за енергоснабдяване или зарядни станции с модерни концепции за плащане.
  4. Умни домове: Новите жилища вече имат множество функции за интелигентен дом. Голям риск при интелигентния дом обаче е сигурността. Съответно, технология като IOTA може да осигури по-голяма сигурност в тази област.
  5. Индустрия 4.0: Една от най-важните области на приложение за IOTA е Индустрия 4.0. По-специално в индустриалната среда има множество машини и роботи, които могат да комуникират помежду си в бъдеще. Например, целият производствен процес на устройствата може да бъде наблюдаван с помощта на IOTA. Ролф Вернер, управляващ директор на Fujitsu, също вижда потенциала на Tangle, като огромен.

IOTA прогнози 2020 – 2025:

Разбира се, прогнозата не е надеждно обещание за по-нататъшното развитие на курса. Въпреки това има многобройни начини за прогнозиране на по-нататъшното развитие на даден актив. Ако погледнем прогнозата на няколко експерти, консенсусът показва, че MIOTA ще добие стойност в дългосрочен план.

Има обаче и експерти, които са критични. Базираната на AI услуга Walletinvestor.com очаква цената да бъде $ 0,131 до края на годината. В момента монетата се търгува на $ 0,40. Съответно има потенциал за намаляване от около 67%. До 2023 г. монетата може да загуби общо 95% от сегашната си стойност.

Оценката на Walletinvestor обаче е технически анализ. Съответно, не се прилагат качествени фактори като развитие, сътрудничество и потенциал. Ето защо други прогнозни уебсайтове стигат до напълно противоположна оценка на цената на MIOTA. В детайли изглежда така:

Trading-Education.com: Прогнозата на Trading-Education.com се основава по същество на голям брой технически анализи. Уебсайтът оценява анализите и ги използва за прогнозиране на бъдещото развитие. До края на 2021 г. анализаторите очакват цена между 0,23 в мечия и 0,81 щатски долара при бичия сценарий. За следващите години се прогнозира положителна тенденция. Съответно IOTA ще достигне цена до $ 1,22 през 2022 година. През 2023 г. това може да достигне до 2,32 долара, а през 2025 г. – до 6,35 долара. В сравнение с текущата цена (0,40 щатски долара / към 01/2021 г.) това би било увеличение с над 1300 процента.

CoinSwitch: Анализаторите на CoinSwitch вярват в потенциала на проекта. Преди всичко сътрудничеството с важни компании в отделните отрасли осигурява повишаване на цените. През 2023 г. IOTA да се разменя за 9,85 щатски долара. Според прогнозата IOTA ще надвиши 15 щатски долара за първи път през 2025 година.

TradingBeasts: Ако следваме оценката на TradingBeasts, тогава инвеститорите не могат да очакват значителни промени през 2021 година. Максимумът за 2020 г. е $ 0,4347. През 2022 г. инвеститорите трябва да видят цената от 0,625 щатски долара.

Captain Altcoin: Прогнозата на IOTA за 2021 до 2025 г. е много положителна като цяло. MIOTA ще може да достигне рекордното си ниво от 5,69 щатски долара до 2020 г. Ако приемането от потребителите продължи да расте, както през следващите няколко години, MIOTA може да струва над 560 щатски долара до 2025 г.

Как се купуват криптовалути като IOTA е обяснено ръководството: “Как мога да купя криптовалути?”

Автор: Константин Костов

Константин е главен редактор на Биткойн Капитал. Един от водещите български източници на информация за блокчейн и цялостната биткойн икономика. Той е създал най-ценните статии на този уебсайт. Константин научава за биткойн и блокчейн за първи път през 2016 г. Обича да чете книги за финанси и бъдещи технологии, особено такива, които изследват въздействието на новите технологии върху обществото като цяло.

Leave a Comment