Крипто с Ledger или Trezor е по-сигурно?

Големият тест за сравнение на Hardwarе портфейли
2022


Ledger Nano XLedger Nano STrezor Model TTrezor One
Ledger-Nano-XLedger-Nano-STrezor-модел-TTrezor-One
СъвместимостMac, Windows, Android, Linux, Chrome Mac, Windows, Android, Linux, Chrome Mac, Windows, Android, Linux, Chrome Mac, Windows, Android, Linux, Chrome
Криптовалути 40+; 700+ DApp Coins 40+; 700+ DApp Coins51 Coins; 450+ DApp Coins 18 Coins; 450+ DApp Coins
МаркаLedger Ledger Trezor Trezor
ДоставкаNano X; USB кабел; инструкции; лист за възстановяване; ключодържател Nano S; USB кабел; инструкции; лист за възстановяване; ключодържателTrezor Modell T; магнит; USB-C кабел; 2 листa за възстановяване; стикери Trezor One; USB кабел; 2 листa за възстановяване
Altcoins
Open Source
Тегло34g16g16g12g
Размери72 mm x 19 mm x 12 mm 98 mm x 18 mm x 9 mm64 mm x 39 mm x 10 mm 60 mm x 30 mm x 6 mm
Взаимодействиедва бутонадва бутонаTouch-Displayдва бутона
ИнтерфейсBluetooth, USB-C USBUSB-C, mircoSD USB
Провери цена

Ledger Nano X Test →

Провери цена

Ledger Nano S Test →

Провери цена

Trezor Model T Test →

Провери цена

Trezor One Test →

Победител

Ledger-Nano-X

Ledger Nano X

Bluetooth хардуерен портфейл

(4.4/5.0 )

Провери цена

Ledger Nano X Test →


Ledger-Nano-S-FotoLedger Nano S

Настоящият лидер на пазара на Bitcoin уолети.

(4.6/5.0 )

Провери цена

Ledger Nano S Test →


Trezor-Model-T-AbbildungTREZOR Model T

Усъвършенстваният хардуерен портфейл TREZOR

(4.4/5.0 )

Провери цена

TREZOR Model T Test →


Trezor-One-картинкаTREZOR One

Първата версия на TREZOR

(4.3/5.0 )

Провери цена

TREZOR One Test →

продажба-на-биткойни

Съхранявайте и прехвърляйте криптовалути безопасно

Как мога да съхранявам безопасно своите Bitcoin, Ethereum, EOS и др.?

За да подсигурите криптовалутите си има три опции: хартиен портфейл, настолен портфейл или така наречените хардуерни портфейли. Хардуерните портфейли се считат за най-доброто решение за съхранение и притежание, освен това са лесни за използване, бързи и разполагат с най-високи стандарти за сигурност, които в момента могат да бъдат постигнати в крипто индустрията.

Защо имам нужда от хардуерен портфейл?

Златното правило в сферата на криптовалутите казва: Контролирайте личните си ключове първо, след това контролирате 100% от криптовалутите си. Вашият личен ключ, вашата парола за вашите койнове, можете да запазите само за себе си. Можете да запишете личния си ключ на лист хартия и да го скриете. Това се нарича Paper-Wallet или Cold-Wallet (хартиен или студен портфейл). Можете също да изтеглите настолен портфейл. За целта ви е необходимо много място, защото зареждате цялата блокчейн информация към вашия компютър. Като алтернатива на тези хартиени методи, хардуерен портфейл от Ledger, Trezor или KeepKey може безопасно да съхранява вашите лични ключове и да пази криптовалутите ви в безопасност. Устройството е лесно за използване, може да се вземе навсякъде и се актуализира автоматично. Внимание, дръжте криптовалутите си възможно най-кратко на крипто борсите! Частният ключ принадлежи на борсите, а не на вас. Въпреки целия комфорт и лекота, този вариант трябва да се избягва. С хардуерен портфейл за криптовалута вие сами сте личната си банка!

Какво представлява точно хардуерният портфейл?

Хардуерният портфейл е специален тип портфейл за биткойн, който съхранява частните ключове на защитено устройство. Обикновено е под формата на USB флашка или има USB интерфейс. Чрез този интерфейс устройството може да бъде свързано към компютъра, лаптопа, таблета или смартфона. Бихте могли да кажете, че съхранявате вашите биткойни на USB флашка. Данните не могат да бъдат прехвърлени или откраднати в текстов вид от този носител. Освен това портфейлът е заюитен срещу компютърни вируси, които биха могли да бъдат инсталирани на компютър. Хардуерният портфейл е външна, самодостатъчна, сигурна и интерактивна среда, която никога не влиза в контакт с потенциално заразени с вируси софтуери. Софтуерът на хардуерния портфейл е безплатен и достъпен за всички потребители, а също е с отворен код.

Какво е хардуерен портфейл за биткойн или биткойн портфейл?

Терминът биткойн портфейл или Bitcoin hardware wallet обикновено e синоним на общ портфейл, който може да съхранява криптовалути. Хардуерният портфейл не само съхранява биткойни, но и множество други криптовалути като Ethereum, IOTA, Cardano, Litecoin, Dash, Bitcoin Cash, Stellar, Ripple и други.

Предимствата на bitcoin wallet или hardware wallet

  • Вие сте банката: пълен контрол върху вашите криптовалути
  • Пълна прозрачност: софтуер с отворен код и следователно няма тайни
  • Сигурна среда: Няма връзка със софтуери от заразени компютри
  • Основна поверителност: Промяната на адресите затруднява проследяването
  • Пълен контрол върху таксите: Можете да преглеждате и коригирате таксите
  • Гъвкавост: Преносим навсякъде
  • Актуализиран: Само с няколко кликвания имате най-новия софтуер за всички криптовалути

Тест на хардуер портфейл

Тествахме най-често срещаните хардуерни портфейли за вас. Кой е най-добрият портфейл за криптовалутите, по-скоро е въпрос на вкус. Функционалностите, особено в портфейлите Ledger и Trezor Wallet, са много сходни. Убедете се, че тествахме и сравнихме портфейлите Trezor и Ledger Krypto в следните статии: Тест на хардуерния портфейл: Тест на портфейла за криптовалути – топ или флоп? Преглед на хардуерния портфейл Trezor: Trezor – най-добрият хардуерен портфейл за криптовалути?

Какво трябва да търсите, когато купувате хардуерни портфейли?

Най-значимият вектор за атака срещу хардуерен портфейл би бил, ако софтуер на трети страни, който не идва от производителя, е бил инсталиран на терминала. За да предотвратите този сценарий е важно да поръчате директно от официалния сайт на Ledger, Trezor или KeepKey. Моля, никога не купувайте хардуерен портфейл в ebay, обяви или други онлайн магазини. Когато получавате стоките, също така е важно да проверите дали всичко е в оригинална опаковка. Опаковката е запечатана с прозрачно фолио. Ledger и Trezor също имат печат. И накрая, можем да ви дадем покажем как сами да напишете така нареченото семе или сийд. Семената обикновено се състоят от 12 или 24 думи на английски език, напр. “house”, “cat”, “girl” и т.н. Ако сийдовете вече са написани на прикрепен лист хартия, когато си купувате портфейла, значи нещо не е наред и не бива да използвате хардуерния портфейл повече.

Кои криптовалути поддържа хардуерният портфейл?

От една страна, това зависи от решението на компаният (Ledger, Trezor, KeepKey). От друга страна, различните модели поддържат и различни криптовалути. Като цяло обаче можете да предположите, че всички основни криптовалути се поддържат от всички тествани хардуерни портфейли. Също така, DApps (децентрализирани приложения), които са базирани на Ethereum ERC-20 стандарта, са лесни за запазване. За други криптовалути е нужно да проверите от страна на производителя дали хардуерният портфейл поддържа IOTA, Cardano, Monero или Verge. През текущата година 2022 компанията Ledger поддържа повече от 40 криптовалути (+700 DApps), а Trezor около 50 криптовалути (+450 DApps).

Какво се случва с хардуерния ми портфейл в случай на загуба или кражба?

Ние като парамедици първо ви казваме – останете спокойни! Никаква физическа вреда не може да бъде причинена от физически достъп от трета страна, освен ако лицето няма вашият 4-8 цифров ПИН код за портфейла или не знае вашия сийд (24 думи за възстановяване на устройството и ПИН код). Ако търсачът или крадецът притежава и вашия ПИН код, трябва да смените достъп до вашите криптовалути възможно най-скоро със семена (за възстановяване). Не е задължително да въвеждате това семе в същото устройство. Можете да въведете семето чрез друг хардуерен или настолен портфейл, който ви предоставя достъп до вашите криптовалути. Ако те все още са там, трябва да прехвърлите криптовалутите на други адреси. Междувременно, в допълнение към ПИН кода все още съществува опция за създаване на повече ПИН кодове за различни акаунти. Например, на Bitcoin Wallet 1, Bitcoin Wallet 2, Ethereum Wallet или Ripple Wallet 2 може да бъде добавен по допълнителен ПИН, което прави вашето устройство още по-сигурно. Като цяло се смята, че хардуерните портфейли са най-сигурният начин за лесно запазване на криптовалутите в безопасност.запиши се за нашите имейл новини:
запиши се за имейл новини и получавай всичката нова информация в крипто пространството на твоя мейл 100% и без спам!

.