eToro мнения и ревю: Нашия опит с еторо платформата

Време за четене 17 мин

Обновено на 22/02/2023

Ако търсите място за търговия, eToro мнения и подробно ревю, сте попаднали на правилното място. След като тествахме еТоро в детайли, споделяме с вас нашия опит с eToro платформата.

Платформата eToro дава възможност на инвеститорите да разглеждат, следват и копират водещите сделки в мрежата в реално време. Платформата също така позволява на потребителите да взаимодействат помежду си и да обсъждат инвестиционни стратегии, което я прави чудесно място за начинаещи с малко или без никакъв опит да се запознаят с търговията с криптовалути, акции и др.

Какво ни хареса в eToro

 • Възможността да копиране на водещи търговци
 • Безпроблемни транзакции с български банкови сметки и карти
 • Удобен за потребителя интерфейс
 • Скорост и леснота, с която може да се закупят крипто активи
 • Без такис за депозити и тегления с карта

Какво не ни хареса в eToro

 • Липса на български език на платформата
 • Липса на чат на живо на български език
 • Не е подходяща за напреднали търговци, които си служат с технически анализ

Как eToro се сравнява с други платформи


eToro-Icon
Хибрид

Биткойн Капитал рейтинг:

9.5/10

Макс. ливъридж 2:1
Такси за депозит Няма; минимален депозит 50 долара
Такси 1% Spread
Регулация FCA 7973792 + AFSL #491139 + CySEC 109/10,
Криптовалути 79+ BTC-Coin-IconETH-Coin-IconMIOTA-IconBCH-IconRipple-IconDASH-IconADA-Coin-IconEOS-IconLTC-IconNEO-IconXLM-IconZEC-IconEthereum-Classic-IconBNB-Icon
Разплащателни методи PayPal, дебитна/кредитна карта, Skrill, Neteller, SEPA банков трансфер, UnionPay, Yandex, WebMoney
Брой потребители 25.000.000+

Сигурност


Такси


Лесен за използване


Обслужване на клиенти


Посети сайта »

Крипто инвестирането се предлага от eToro (Europe) Ltd., а попечителството се осигурява от eToro Germany GmbH. Капиталът ви е изложен на риск.


Libertex лого
Брокер

Биткойн Капитал рейтинг:

9.2/10

Макс. ливъридж 2:1
Минимален депозит 100 EUR
Такси за търговия Само комисион
Регулация CySEC 164/12
Криптовалути BTCETHBCHXRPLTCETCADAXLMEOSNEOTRXQTUMXEMSTEEMDashIOTAZCashBinance CoinTezosMoneroChainlinkCosmosPolkadotVechainUniswap
Разплащателни методи SEPA банков превод, PayPal, Skrill, Neteller, Visa, Mastercard
Брой потребители 2.200.000+

Сигурност


Такси


Лесен за използване


Обслужване на клиенти


Посети сайта »
Съществува риск 75,3 % от частните сметки за CFD губят пари.


skilling cfd брокер лого
Брокер

Биткойн Капитал рейтинг:

9.1/10

Макс. ливъридж 2:1
Минимален депозит 100 EUR/USD/GBP
Такси 1%
Регулация CYSEC, FSA
Криптовалути 51+ (вкл. футболни токени) BTC-Coin-IconETH-Coin-IconMIOTA-IconBCH-IconRipple-IconDASH-IconEOS-IconLTC-IconNEO-IconXLM-IconZEC-IconEthereum-Classic-IconTezosMoneroCosmosVechainUniswap
Разплащателни методи SEPA, VISA, MasterCard, Trustly, Skrill, Neteller, Klarna, Swish
Брой потребители неизвестно

Сигурност


Такси


Лесен за използване


Обслужване на клиенти


Посети сайта »
Съществува риск 76% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват със CFD-та при този доставчик. Трябва да прецените дали разбирате как работят CFD и дали можете да си позволите да поемете високия риск да загубите парите си.

За кого е подходящ eToro?

 • Начинаещи търговци, които искат да използват функцията Copy Trading
 • Инвеститори, които искат да купуват и съхраняват криптовалути
 • Опитни търговци, които искат да печелят от уменията си, като набират последователи

Как правим преглед на платформите за криптовалути?

Цялостният процес на преглед на Биткойн Капитал оценява и класира платформите и компаниите, които позволяват на българските клиенти да търгуват с криптовалута, акции и други активи. Нашата цел е да предоставим независима оценка на доставчиците, за да ви помогнем да се снабдите с информация, за да направите преценка кои от тях ще отговорят най-добре на вашите нужди.

Събираме данни директно от доставчиците чрез нашия опит и провеждаме тестове и наблюдения от първа ръка.  Крайният резултат дава оценки от слаб 1 до отличен 10 по изброените показателите по-долу. Оценките закръгляме до най-близката десетица на цяло число.

Показатели, които разглеждаме и оценяваме са:

 • Налични активи за търговия
 • Такси и комисионни
 • Ниво на сигурност: регулации и лицензи
 • Налични разплащателни методи
 • Качество на обслужване на клиенти

Какво е eToro?

eToro е лицензирана платформа за търговия с множество активи, чиито офиси са регистрирани в Кипър, Израел и Обединеното кралство.

Платформата е основана през 2007 г. от братята Йони Асия и Ронен Асия заедно с Дейвид Ринг, а до днес е изградила добра репутация. Бързо се превръща във „водещата социална мрежа за търговия в света“.

Компанията е световен търговец, който е специализиран в социалната търговия и позволява на клиентите да търгуват с реални и криптовалути, както и с договори за разлика в различни класове активи.

Тестваната от нас платформа etoro има всички необходими лицензи за работа в ЕС, като най-важните от тях са регулаторните органи CySEC и FCA.

Повечето брокери за търговия не ви позволяват да купувате физическа криптовалута – вместо това трябва да закупите продукт, наречен CFD (договор за разлика).

В случаят е такъв и при etoro, но с една съществена разлика, че той предоставя портфейл eToroX за съхранение на реални криптовалути.

Социална търговия

Най-привлекателният елемент е социалната търговия, която може да се опише като купуване и продаване на стоки с помощта на вашите приятели. В света на онлайн инвестициите например има много сайтове за социални мрежи, подобни на Facebook или Twitter.

eToro е уникален с това, че можете да общувате с други потребители на платформата чрез публикации, коментари и харесвания. По този начин можете да обсъждате идеи за трейдинг с приятелите си инвеститори, без да се налага да напускате сайта.

На платформата има регистрирани над 25 милиона потребители, което я извежда на едно от челните места сред всички борси и платформи.

Налични  активи за търфовия eToro

etoro trading interface

Криптовалути (CFD) 76
Акции 3000+
ETF 250+
Индекси 16
Форекс двойки 49
Общо символи за търговия 3300+

Криптовалути

eToro е едно от най-добрите места за купуване на крипто активи. Платформата предлага повече от 76 крипто токена, към които редовно се добавят нови.

Налични са водещи токени като BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, SOL, както и популярни меме токени като DOGE и SHIB.

eToro изисква минимален трейд от $10. Например, ако BTC се търгува за $1000 и потребителят инвестира $10, това означава, че ще притежава 0.01 BTC токен. Това е особено подходящо за инвеститори, които искат да купят криптовалути с малък първоначален капитал.

След като заявката в eToro е изпълнена, токените автоматично се добавят към портфолиото на потребителя. Освен това, когато потребителят иска да ги изтегли, може да го направи в рамките на броени секунди.

Освен това платформата предлага отделен еТоро портфейл за криптовалути, с който ще ви запоезнаем по-късно в статията.

Акции

еТоро предлага голямо разнообразие от акции, наброяващи около 3000 символа.

Важно е да споменем, че акциите на всички пазари на еТоро са без комисионна.

Ако търсите идеи какви акции можете да купите, разнообразните филтри на таблото ще ви помогнат. Например инвеститорите могат да търсят акции по тип на индустрия.

eToro също представя кои акции са имали най-големи увеличения и спадове в цените за последния 24 часа.

ETF

През последните години борсово търгуваните фондове (ETF) станаха все по-популярни сред инвеститорите на дребно – и за това има основателна причина. Те осигуряват лесен и директен начин за придобиване на експозиция към широк спектър от финансови активи, обхващащи стоки, облигации, акции и дори недвижими имоти. Търговията с ETF е за предпочитане пред използването на взаимни фондове, тъй като при тях не се налагат същите такси за търговия и съотношения на разходите, като същевременно се осигурява достъпността на възможността да се отварят и затварят позиции многократно дневно, както при търговията с акции.

Нашето eToro проучване доситгна до извода, че брокерът е силен и в ETF сектора. На платформата има популярни ETF, предлагани от iShares, Vanguard и над 250 други.

Предлага се всичко от S&P 500 до дивидентни акции, благородни метали и други. Минималният размер на ETF сделка в eToro е само $10, независимо от цената на му. еТоро не таксува комисионна за ETF позиции.

Разширяване на експозицията с индекси

Индексите са перфектен начин да инвестирате в цялостното движение на фондовия пазар, с гъвкавостта да управлявате експозицията си, както намерите за добре.

Не можете да инвестирате директно в индекси, но можете да се възползвате от движението на цените им, като търгувате с финансови продукти, които отразяват тяхното представяне, например договори за разлика (CFD).

В eToro търговията с индекси е лесна и инвеститорите имат възможност да търгуват с широка гама от основните борсови индекси.

Стоки / суровини

В eToro търговията със суровини е лесна. Платформата на eToro е лесна за използване и позволява на търговците и инвеститорите да търгуват с широк спектър от суровини.

Съществуват редица начини за търговия със стоки.
Един от най-лесните начини обаче е чрез договори за разлика (CFD).

Договорите за разлика са финансови инструменти, които предлагат на търговците и инвеститорите възможност да печелят от движението на цените на дадена ценна книга, без реално да притежават базовата ценна книга.

eToro такси и комисионни

Spread в eToro

eToro използва широко приета методология за спредове. Разликата между цените на покупка и продажба на даден актив е известна като спред. eToro е силно конкурентен в сравнение с други платформи за търговия в това отношение. При трейдинг с всички налични на платформата криптовалути, спреда е фиксиран и е 1%

Общи такси

 • Депозит с карта: без такси
 • Купуване на bitcoin: 1% спред
 • Прехвърляне на BTC към eToro портфейл: 0,5%; минимална такса $1; максимална такса $50
 • Теглене: $5
 • Такса след 12 месеца неактивност: $10 на месец

Разплащателни методи в eToro

Може да се депозира чрез различни електронни портфейли, като PayPal, Skrill, Neteller, Webmoney и други. За да се позволи депозирането на пари с електронни портфейли, може да се наложи първоначално депозиране с карта. Банковият превод също е възможен, но може да отнеме до една седмица или повече.

Останалите методи работят мигновено. Налични са:

 • дебитна и кредитна карта от Visa или MasterCard
 • Paypal
 • Skrill
 • Neteller
 • Yandex
 • Webmoney

VISA MasterCard maestro PayPalSkrill Neteller
Основното предимство е наличието на PayPal за депозит и теглене на пари. С това eToro се отличава от повечето брокери, които най-често не предлагат тази опция за разплащане.

Минимална сума за депозит

Минималната сума на търговията на eToro е 10 шатски долара, а минималният депозит е 50 USD, ако се извършва чрез дебитна карта или връзка с банкова сметка. Компанията предлага възможност за инвестиране в дробни акции, което означава, че можете да закупите малка част от акция с всяка сума над 10 шатски долара.

Tеглене от еТоро: време и такси

Времето за теглене за еТоро зависи от това, към кой разплащателен метод теглите вашата сума. Според официалния сайт etoro.com приблизително време за всеки разплащателен метод е различно.

За дебитнa и кредитнa карти се чака до 10 дни. Максимум толковa се чака и за банковите преводи. Теглене към електронни портфейли, като Paypal и Skrill отнемат до 2 дни.

Въпреки опита ни показва, че обикновено времето за теглене е доста по-кратко. Oсобено при случаите с Visa, MasterCard карти и електронни портфейли.

Таксата за теглене от еТоро е фиксирана и е $5.

Как се прави регистрация в eToro безплатно?

Регистрирате се, като попълните имената и имейл адреса си, изберете парола и кликнете Create Account. Ще получите имейл с връзка за потвърждаване на регистрацията. След като кликнете върху връзката, влезте в системата, като използвате предоставените потребителско име и парола за достъп до платформата. На eToro платформата за търговия демо сметка също е налична.

Верификация

Препоръчително е до 14 дни да потвърдите сметката си. Всички документи, от които имате нужда за да потвърдите напълно сметката си са:

 • Валиден документ за самоличност (паспорт, лична карта и др.)
 • Валиден документ с потвърждаване на адрес (банково извлечение, сметки за комунални услуги)

etoro signup

Завършване на еторо профила

Първо, за да премахнете лимита на депозита, ще трябва да отговорите на няколко въпроса. (Това е стандартна процедура за всички платформи и личната ви информация ще бъде защитена). Щракнете върху бутона “Compete Profile” и следвайте стъпките.

Депозиране на пари

Бутонът “Deposit Funds” ще ви отведе до дълъг списък с методи за плащане, налични в лицензираната платформа. Банковият трансфер може да отнеме няколко дни, но другите методи най-често работят мигновено. Въведете сумата пари, която искате да депозирате (минимумът е 50 USD), след което потвърдете транзакцията.

разплащателни опции за купуване на криптовалута или акции чрез etoro

Купуване и търговия с биткойн или друга криптовалута

За да закупите биткойн, етериум или други крипто активи с депозираните вече пари в баланса, отидете на „Trade Markets“ и изберете желаната от вас валута от “Crypto” менюто. След това избирате BUY (купува) и въвждате броя на единиците на bitcoin, с които искате да търгувате. И накрая е нужно да натиснете бутона “Open Trade”.

бутон купуване на биткойн

След като преминете стъпките, вие вече сте част от блокчейн революцията. Ако прецените, че е дошъл подходящ момент, можете затваряте и отваряте отново вашата позиция в желания актив.

На платформата можете да използвате множител (левъридж) 2:1. Така например с $600 позиция, вие на практика участвате с $1200. С този вариант при повишаване на цената потенциалните печалби се умножават х2. Но бъдете много внимателни с този инструмент, тъй като при понижаване на цената вашите загуби също се умножават по две.

Как да прехвърля криптовалута към портфейл?

Можете да изтеглите поддържаните криптовалути от eToro във външен портфейл чрез eToro Money. Това е мобилно приложение, което eToro разработи достъпно за устройства с iOS и Android. Вашето потребителско име и парола за приложението eToro Money ще съвпадат с данните за вход в сметката ви в eToro.

След като сте инсталирали и сте влезли в приложението eToro Money, ще видите опцията за прехвърляне на крипто трейдове към вашия крипто портфейл в прозореца „Edit Trade“ на съответния трейд в платформата eToro.

* За разлика от други платформи, eToro позволява прехвърляне на крипто активи само в една посока. Всички активи, които прехвърляте от портфейла си към платформата eToro, не могат да бъдат прехвърлени обратно.

* Трябва да изчакате 60 дни, за да можете да прехвърляте от сметката си към портфейла.

Обработката на заявката за прехвърляне в eToro може да отнеме до пет работни дни.

Mнения за портфейла eToroX в нашето etoro ревю

eToro се ангажира да направи инвестирането по-достъпно и приобщаващо за всички. Един от начините, по които от компанията са обявили, че планират да постигнат това, е чрез токенизиране на всички активи, като криптовалутите са първата стъпка в този преход.

Тук се появява портфейлът на eToro, който предоставя на потребителите на приложението защитено цифрово място за съхранение на криптовалута.

Използването на портфейла eToroX включва следното:

 • Прехвърляне на криптовалута като Bitcoin от платформата за търговия eToro
 • Изпращане и получаване на крипто активи към и от други портфейли

Конвертиране от една криптовалута към друга (напр. BTC към ETH)

Обърнете внимание:

Портфейлът на eToro поддържа над 120 различни криптовалути и има функция за конвертиране в приложението, която може да обработва до 500 различни комбинации от криптовалути.

Мобилно приложение

Приложението на EToro е налично за iOS и Android и получава предимно положителни отзиви.

В кои страни можете да използвате eToro?

Може би сте чули, че eToro е забранена в доста на брой държави. Компанията не се разрешава за инвеститорите в дълъг списък от държави да откриват сметки за търговия.

Някои от страните, които не могат да се регистрират дори на уебсайта на eToro, включват Канада, Хонконг, Исландия, Португалия и Турция.

Списък със страните, в които оперира eToro:

Австралия, Андора, Ангола, Австрия, Аржентина, Азербайджан, Бангладеш, Бахрейн, Белиз, Боливия, Бразилия, България, Виетнам, Гваделупа, Германия, Гибралтар, Грузия, Дания, Доминиканска република, Египет, Еквадор, Еритрея, Естония, Индия, Ирландия, Испания, Италия, Казахстан, Кения, Колумбия, Кувейт, Мадагаскар, Макао, Мексико, Монако, Нигерия, Нидерландия, Нова Зеландия, Норвегия, Оман, Полша, Румъния, Русия, Саудитска Арабия, Сенегал, Словакия, Тайланд, Украйна, Унгария, Филипини, Финландия, Франция, Чехия, Чили и Швейцария.

CopyTrader в eToro – какво представлява и може ли да бъде печелившо?

В нашето еторо ревю разглеждаме друг интересен и иновативен инструмент, с който компанията набра популярност – CopyTrader. Той позволява на потребителите да копират сделките на други успешни търговци.

Как работи функцията CopyTrader на eToro?

Публично най-добрите търговци с опит в тази платформа разкриват предварително своите методи за трейдинг и портфолио от криптовалути, акции и др. за да могат новодошлите да се учат от тях.

Copy Trading на eToro ви позволява да копирате и търгувате автоматично въз основа на движенията на други търговци.

CopyTrader“ функцията е достъпна в менюто, където ще видите списък от търговци и тяхната годишна история на печалбите.

Избирате инвеститора, когото искате да копирате, и с едно кликване можете да започнете да отразявате позициите му автоматично (с възможност за задаване на ниво на стоп-загуба). По този начин ограничавате потенциалните си загуби.

Минималната сума за копиране на потребител е $200, а $500 000. Едновременно могат да бъдат копирани до 100 търговци. Потребителите могат да получат достъп до милиони портфолиа на търговци, статистически данни и оценки на риска, дори ако не използват CopyPortfolios.

Какво е eToro Academy?
Независимо дали сте напълно начинаещ, опитен инвеститор или нещо средно между тях, онлайн академията за търговия на eToro може да ви помогне да задълбочите разбирането си за пазарите и да развиете инвестиционните си умения.

 • Курсове: за разширяване на знанията за финансовите пазари с безплатни виртуални курсове. Стратегии и методи за инвестиране в акции, ETF-и и други
 • Видеа: колекция от образователни видеоклипове, включително уроци стъпка по стъпка и записани финансови уебинари
 • Уебинари: на живо с експертите на eToro можете да получите задълбочен поглед и анализ на световните пазари, включително последните тенденции, предстоящите събития, които движат пазара и потенциалните инвестиционни възможности
 • Подкасти: последни финансови новини и експертни прозрения в забавен и развлекателен формат
 • Ръководства: За тези, които искат да навлязат по-дълбоко в различни инвестиционни теми, ръководства на eToro на професионално ниво отговарят на най-важните въпроси

Имайте предвид, че към този момент Академията eToro е достъпна на английски език.

Обслужване на клиенти на eToro

Когато се свържете с брокер, независимо дали сте начинаещ инвеститор или опитен търговец, ще търсите бързо и наистина полезно обслужване на клиентите. Тези качества, от своя страна, ще зависят от обхвата на наличните канали и уместността на техните отговори.

За да можете от пръв поглед да разберете какво трябва да очаквате от обслужването на клиенти на eToro, събрахме следната информация, която трябва да знаете.

На теория обслужването на клиенти на eToro е достъпно на всички 21 езика, които предлагат уеб и мобилните платформи за търговия. Ние тествахме обслужването на клиенти само на английски език, тъй като български език все още не е наличен, но се очаква да бъде.

Можете да се свържете с отдела за обслужване на клиенти на eToro чрез уеб базирана система за издаване на билети. Когато я тествахме с някои основни въпроси, обикновено получавахме отговори в рамките на 48 часа. От друга страна, получихме обратна връзка от потребители, че на eToro често са необходими до 14 дни, за да отговори при по-сложни случаи, което според нас е изключително дълго време и ниско ниво в това отношение при обслужването.

Понастоящем чатът на живо е достъпен само за членовете на клуба. Най-ниското ниво на членство в eToro Club е Silver, което може да се достигне, ако човек има повече от 5000 долара собствен капитал в сметката си.

Налични канали за обслужване

Един от най-важните компоненти на добре функциониращото обслужване на клиенти е броят на каналите, по които можете да потърсите помощ. Обикновено колкото повече платформи за комуникация има, толкова по-вероятно е някой да отговори на въпросите ви навреме.

Можете да се свържете с eToro по следните начини:

 • email

eToro не е на разположение 24/7, така че имайте това предвид, преди да потърсите помощ по въпрос, който се нуждае от незабавен отговор.

Качество на обслужването на клиентите на eToro

Определяме качеството на обслужването на клиенти на даден брокер въз основа на бързината на отговора (напр. ако отговорят в рамките на няколко минути, това се счита за бързо, но ако ви накарат да чакате много, това се счита за лоша бързина на отговора) и релевантността на отговора (т.е. дали разбират добре какво питате; дали дават ясен отговор на вашите въпроси или двусмислен отговор, който се нуждае от допълнително разяснение).

Скорост на реакция в eToro

eToro отговаря на имейла ви в кратък срок, обикновено в рамките на един ден.

Релевантност на отговора в eToro

Чрез имейл eToro ви предоставя всички необходими отговори на вашите въпроси, като ви връща обратно с подробно и ясно резюме.

eToro регулации и лицензи

Лиценз за Европейски съюз

eToro (Europe) Ltd. е регулирана от Комисията за ценни книжа и фондови борси на Кипър (CySEC) и притежава трансграничен лиценз от CySEC за предлагане на услугите си в държавите членки на Европейското икономическо пространство и извън него.

eToro (Europe) Ltd е регистрирана в De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) като доставчик на крипто услуги. DNB осъществява надзор върху спазването от страна на eToro (Europe) Ltd на Закона за предотвратяване на изпирането на пари и финансирането на тероризма и Закона за санкциите от 1977 г. eToro (Europe) Ltd не подлежи на пруденциален надзор от страна на DNB или на надзор върху извършването на стопанска дейност от страна на AFM. Това означава, че за криптоуслугите няма надзор на финансовите изисквания или бизнес рисковете и няма специална финансова защита на потребителите.

Лиценз за Великобритания

eToro (UK) Ltd. се регулира от Financial Conduct Authority (FCA) и притежава трансграничен лиценз от FCA за предлагане на услугите си в държавите членки на Европейското икономическо пространство, за подробен списък на държавите и разрешенията.

Лиценз за САЩ

eToro USA LLC е регистрирана във FinCEN като компания за парични услуги.
eToro USA Securities Inc е член на FINRA (www.finra.org) и SIPC (www.SIPC.org).

Мнения на клиенти

еТоро е оценен с 4.3/5 в Trustpilot с близо 20 000 мнения, което може да се счита за “страхотно”. Повечето от клиентите им се възхищават на бързите и сигурни услуги за търговия на акции и на интуитивното приложение.

Но можете да прецените истинските достойнства на дадена услуга само като се задълбочите в реалните впечатления на клиентите. Ето защо прегледахме 100 потребителски мнения за eToro в Trustpilot.

И ето какво е интересното: цели 20% от тези отзиви са “1-звезда”! Уау.

И така, какво наистина се е случило за лоши мнения?

Открихме, че повечето от лошите мнения се въртят около досадния им процес на проверка и неочакваното замразяване на сметката, при което клиентите нямат достъп до позициите си до завършване на проверката.

Нашият съвет?

Подгответе се да преминете през някои препятствия, за да пуснете в действие новата си регулирана и потенциално много полезна трейдинг услуга.

Не чакайте да ви проверят а се верифицирайте още с отваряне на сметката. Също така е добре да проверите два пъти документите си, преди да ги изпратите за проверка.

eToro мнения – правилен избор ли е?

Настоящето еторо ревю откри, че за инвеститорите в криптовалути, които искат да отразяват движенията на сериозните криптотрейдъри, социалната платформа за инвестиране на eToro е привлекателно предложение. С над 70 криптовалути за покупка, eToro разполага с по-голям избор от някои други брокери. Добавянето на акции и селекция от ETF през 2022 г. прави брокера по-завършен избор за инвеститорите, които искат да инвестират в множество активи.

eToro е платформа за търговия форекс брокер, която предоставя две основни предимства: социална търговия и възможности за копиране на трейдъри.

Статистиката и информацията, които eToro предоставя за всеки търговец, са интригуващи, но бихме предпочели да са по-прозрачни при показването на баланса и размера на сделките на всеки потребител. Например, печалба от 10 долара може да се счита за 100% възвръщаемост на капитал от само 10 долара.

eToro е подходящ за три типа потребители:

 • Опитни търговци, които искат да печелят от уменията си и да печелят последователи
 • Новодошли търговци, които искат да копират сделките на успешните трейдъри
 • Инвеститори, които искат да hodl-ват крипто активи, без технически знания за собствено съхранение в хардуерен портфейл

А вие какво мислите за eToro? След като вече знаете какви са функциите, таксите и спецификите на etoro, вече можете да ги използвате за да направите правилен избор, според вашите нужди.
Ако се разпознавате от някоя от тези групи, тогава може да е добра идея да използвате услугите на eToro.


eToro-Icon
Хибрид

Биткойн Капитал рейтинг:

9.5/10

Макс. ливъридж 2:1
Такси за депозит Няма; минимален депозит 50 долара
Такси 1% Spread
Регулация FCA 7973792 + AFSL #491139 + CySEC 109/10,
Криптовалути 79+ BTC-Coin-IconETH-Coin-IconMIOTA-IconBCH-IconRipple-IconDASH-IconADA-Coin-IconEOS-IconLTC-IconNEO-IconXLM-IconZEC-IconEthereum-Classic-IconBNB-Icon
Разплащателни методи PayPal, дебитна/кредитна карта, Skrill, Neteller, SEPA банков трансфер, UnionPay, Yandex, WebMoney
Брой потребители 25.000.000+

Сигурност


Такси


Лесен за използване


Обслужване на клиенти


Посети сайта »

Крипто инвестирането се предлага от eToro (Europe) Ltd., а попечителството се осигурява от eToro Germany GmbH. Капиталът ви е изложен на риск.


Свързано: Вижте още ревюта на платформи

Често задавани въпроси за eToro

Подходящ ли е eToro за начинаещи инвеститори?

Въз основа на нашето ревю и мнения eToro е особено подходящ за начинаещи. Тяхната платформа за търговия е лесна за използване, интуитивна, с ясни такси и защитен вход. Някои инструменти могат да се търгуват безплатно. eToro предлага демо сметка, нисък минимален депозит и чудесна мобилна платформа за търговия, което я прави идеална за начинаещи.

В безопастност ли са парите ми при еТоро?

eToro е високо регулиран брокер, който се контролира от няколко високопоставени органа, като FCA в Обединеното кралство, Cysec в ЕС и ASIC в Австралия. Многобройните регулации добавят високо ниво на сигурност към eToro. Клиентите, които търгуват с регулираните от FCA и CySec структури на eToro, имат право на защита на инвеститорите. Освен това eToro предоставя частна застраховка на своите клиенти, приети при тези три регулатора. Паричните средства на клиентите, депозирани в тяхната сметка в eToro, се съхраняват в регулирани и лицензирани американски банки и са застраховани от FDIC до 250 000 USD. Личните данни се съхраняват под SSL криптиране.

Измама ли е eToro?

Не. eToro е реномирана компания, на която се доверяват милиони потребители от цял свят. От 2007 г. насам са лидер във финтех индустрията и онлайн инвестирането.

Добра платформа за търговия ли е eToro?

Да, eToro е популярна и реномирана платформа за онлайн търговия, известна с удобния си интерфейс и разнообразието от инвестиционни продукти.

Предлага ли eToro търговия без комисиона?

Да, eToro предлага търговия без комисиона за избрани активи.

Има ли eToro някакви скрити такси?

Не, eToro е прозрачна по отношение на своите такси, които включват такса за конвертиране на валута, такса за неактивност и такса за изтегляне.

Мога ли да изтегля парите си от eToro?

Да, можете да изтеглите парите си от eToro по всяко време при спазване на правилата и условията на платформата.

Мога ли да търгувам с криптовалути в eToro?

Да, eToro предлага широка гама от криптовалутни активи, които можете да търгувате, включително Bitcoin, Ethereum и други.

Предлага ли eToro социална търговия?

Да, eToro е известен със своите функции за социална търговия, които позволяват на потребителите да следват и копират сделките на успешните търговци в платформата.

Мога ли да използвам eToro от България?

eToro работи в над 140 държави, вклютиелно България.

Предлага ли eToro мобилно приложение за търговия?

Да, eToro предлага мобилно приложение за устройства с iOS и Android, което ви позволява да управлявате инвестициите си в движение.
** eToro е универсална платформа за търговия, в която можете да инвестирате както в криптовалута и традиционни акции, така и да търгувате със CFD-та.

Трябва да се има предвид, че CFD са сложни инструменти и са свързани с висок риск от бърза загуба на пари поради ливъридж. 78% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари при търговия със CFD-та с този доставчик. Трябва да прецените дали разбирате как работят CFD-тата и дали можете да си позволите да поемете високия риск от загуба на парите си.

Резултатите в миналото не са непременно показателни за бъдещия успех. Споменатата търговска история е за пет или по-малко години и може да не е достатъчна, за да се основават на нея инвестиционните ви решения.

Copy trading е услуга, предоставяна от eToro (Europe) Ltd., която е оторизирана и регулирана от Кипърската комисия за ценни книжа и борси.

Инвестирането в криптоактиви не е регулирано в някои държави от ЕС и в Обединеното кралство. Няма защита на потребителите. Капиталът ви е изложен на риск.

Автор: Константин Костов

Константин е главен редактор на Биткойн Капитал. Един от водещите български източници на информация за блокчейн и цялостната биткойн икономика. Той е създал най-ценните статии на този уебсайт. Константин научава за биткойн и блокчейн за първи път през 2016 г. Обича да чете книги за финанси и бъдещи технологии, особено такива, които изследват въздействието на новите технологии върху обществото като цяло.