CoinLoan мнения и ревю – заеми и депозити в криптовалути

Константин КостовТекстът е актуализиран на 15 май, 2022

CoinLoan е създадена през 2017 г. и е добре позната платформа за P2P кредитиране със седалище в Естония. Тази платформа предлага на потребителите много добри лихвени проценти за заеми, като същевременно предлага най-добрия фиксиран лихвен процент за тези, които биха искали да получават пасивен онлайн доход.

Според нашия преглед на CoinLoan, ICO на CoinLoan е стартирано в началото на 2017 г. с цел набиране на средства за нейното развитие. Тази платформа позволява на потребителите да заемат средства както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Продължителността на заемите варира от 30 дни до 3 години. Въз основа на продължителността на заема потребителите трябва да плащат лихва за заетите средства, точно както правят при всеки доставчик на заеми.

Ако тепърва стартирате с търговията с биткойн, разглеждаме, оценяваме и споделяме мнения за специализирани платформи като eToro.

Какво е CoinLoan?

coinloan печелене на биткойн лихва
CoinLoan е една от най-сигурните платформи за крипто заеми, която обслужва както кредитополучателите, така и кредиторите. Ако потребителят иска да заеме средства, тази платформа функционира подобно на всеки доставчик на заеми. Инвеститорът трябва да използва своите фиатни валути или криптовалута като обезпечение.

Освен това, ако използвате токени на CoinLoan (CLT), те могат да придобият по-висока възвръщаемост. Потребителят може да вземе назаем до 70% от своите фиатни или криптовалутни средства като заем към стойност. Използвайки платформата CoinLoan, потребителите могат да купуват, разменят и продават активи. Тази платформа поддържа преводи на акции чрез SEPA, SWIFT, MasterCard, Visa, AdvCash и банкови преводи.

Как работи CoinLoan?

С лиценза на Естонския финансов орган CoinLoan има добра репутация и покрива средствата си чрез застраховка в Lloyd’s на стойност 200 млн. долара.

CoinLoan предоставя ключови финансови услуги като фиатни и крипто заеми, лихви по депозити и дори крипто обмен. CoinLoan оперира в повече от 150 държави по света, включително Обединеното кралство, САЩ и някои големи европейски държави.

Според нашия преглед на CoinLoan, CoinLoan поддържа повече от 15 цифрови валути за незабавни заеми или обмен на криптовалути. Освен това потребителите могат да изтеглят и депозират своите валути чрез някои от обичайните платежни опции, предлагани за достъп до функционалността на платформата. Потребителят трябва да премине през процес на KYC, който може да бъде завършен в рамките на няколко минути. Потребителите трябва да се регистрират в платформата CoinLoan и да депозират криптовалута или фиатна валута в лихвените си сметки. Чрез тази сметка всеки месец те ще получават лихвени плащания. Тези пари се използват от CoinLoan за предлагане на заеми на кредитополучателите. Кредитополучателите използват своите наличности от криптовалута за обезпечаване на заема. Когато заемът бъде изплатен, кредитополучателят получава обратно своята предварително заложена криптовалута.

CoinLoan е регулиран и лицензиран от няколко органа, включително FATCA FFI, FinCEN MSB, лиценз на финансовата институция MTR и лиценз на портфейла за виртуална валута MTR.

CoinLoan – предимства и недостатъци

Предимства
  • Лесна за използване платформа
  • Предоставя заеми във фиат и в криптовалута 
  • Заемит с крипто обезпечение
  • Предлага както фиатни, така и крипто лихви по депозити  
  • Не начислява такси за депозит или теглене
Недостатъци
  • Тъй като криптовалутите се влияят от волатилността, тя може да се отрази на кредита
  • Получената лихва ще бъде по-ниска, ако потребителят не използва монетата CLT

Крипто заеми, предлагани от CoinLoan

CoinLoan предлага различни видове заеми, като някои от тях са заеми от крипто към фиат, от фиат към крипто или от крипто към крипто. Тези заеми се предлагат с няколко уникални характеристики като гъвкав погасителен план, без блокиране и без проверка на кредитната история. CoinLoan е платформа за крипто кредитиране и ви позволява да заемате кредити, обезпечени с крипто и да печелите лихви върху активите си.

CoinLoan borrow е име, дадено на набор от възможности за заемане на средства, които са на разположение в CoinLoan. Тя предлага силно персонализирани инструменти, които разполагат с кредити, обезпечени с криптовалути, както за фиатни, така и за цифрови валути.
CoinLoan е платформа за обезпечени и легитимни заеми; тя не изисква от потребителите кредитна история и ако те предложат обезпечителен актив като гаранция за изплащане на заема, това е достатъчно за обезпечаване на заема.
Срокът на заема се определя между 30 дни и 3 години, а кредитополучателят може да се ангажира с предсрочно погасяване, без да покрива разходите. Той трябва да изплати остатъка от заема, като използва свой актив по избор или с актива, използван като обезпечение.
Що се отнася до лихвените проценти, крайното ниво се определя въз основа на съотношението между стойността на кредита и неговата стойност (LTV). Ако потребителят предостави по-високо обезпечение, той получава по-добри условия. Също така потребителят може да увеличи условията на размера на обезпечението, след като получи заем. По този начин потребителят може да покрие лихвите по заема без затруднения.

Стейбъл койн заеми с CoinLoan

Списък с предлаганите заеми в стейбъл койни на платформата, към момента на писане на статията.

стейбъл койн заеми с CoinLoan

Фиат заеми с CoinLoan

Списък с предлаганите заеми с фиатни валути на платформата, към момента на писане на статията.

фиат заеми с CoinLoan

Крипто заеми с CoinLoan

Списък с предлаганите крипто заеми на платформата, към момента на писане на статията.

крипто заеми с Coinloan

Сметка за лихви с CoinLoan

CoinLoan позволява на потребителите да печелят сложна лихва, когато депозират средства в лихвената си сметка в CoinLoan. Лихвената сметка е една от най-важните опции, налични в нейната платформа, която предлага повече изгодни функции. Тя предлага фиксирани лихвени проценти до 12,3% APY за депозити, направени в EUR или със стабилни монети. Лихвената сметка е една от най-изгодните функции, предлагани на потребителите в сравнение с традиционните методи за банкиране.

Казано по-просто, потребителят може да изтегли активите си по всяко време без глоби. На потребителите се предлагат ежедневни лихвени проценти и тя предлага гъвкав инструмент, който е безопасен за увеличаване на спестяванията, докато потребителят има пълен достъп до средствата си.

CoinLoan мнения – заключение

В заключение, CoinLoan сравнително нова компания, която тепърва предстои да се развива. Откроява се, като платформа за крипто заеми, на която потребителите могат да печелят лихви върху своите крипто активи. Тази платформа е официално регулирана и лицензирана и предоставя отлични характеристики като най-високо ниво на сигурност, отлично обслужване на клиентите за своите потребители.

CoinLoan се разраства експоненциално на криптопазара, като предлага няколко интересни функции като 24×7 поддръжка на живо, интуитивен потребителски интерфейс и модерно мобилно приложение, което помага на потребителите да управляват своите цифрови активи в движение. Освен това CoinLoan се отличава с това, че предлага на своите инвеститори лихва върху криптоактивите си – нова функция, която не се предлага от много други платформи в крипто пространството.

 

Автор: Константин Костов

Константин е главен редактор на Биткойн Капитал. Един от водещите български източници на информация за блокчейн и цялостната биткойн икономика. Той е създал най-ценните статии на този уебсайт. Константин научава за биткойн и блокчейн за първи път през 2016 г. Обича да чете книги за финанси и бъдещи технологии, особено такива, които изследват въздействието на новите технологии върху обществото като цяло.