Cardano прогнози: потенциално развитие 2021-2024

Cardano ADA прогноза

Какви Cardano прогнози се открояват за 2021 г. и следващите години? В момента мнозина се питат точно това. Амбициозната компания е все още млада, но има много опит и големи планове за бъдещето. Как ще се отрази това на цената, ако купувате Cardano и може ли фондацията да изпълни графика си?

Cardano фундаментален преглед

Cardano е основан от Чарлз Хоскинсън, наред с други, който също е допринесъл за основаването на Етериум. Според Хоскинсън Cardano е 3-то поколение блокчейн технология. Докато Биткойн беше първото, а Ethereum второто поколение, Cardano трябва да надгражда върху него и да коригира неговите слабости. Проектът се фокусира върху разработването на усъвършенствани софтуерни инструменти.

Cardano е много иновативен и има някои предимства. Те биха могли да осигурят решаващото конкурентно предимство и да доведат проекта далеч напред и да имат положителен ефект върху прогнозата на Cardano:

 • Платформата използва Ouroboros, което се счита за нова по-добра версия на класическия Proof of Stake
 • Блокчейнът Cardano е проектиран по такъв начин, че да може да обработва до 10 000 транзакции в секунда
 • Пълна съвместимост с други блокчейни
 • Висока гъвкавост на мрежата чрез подобрена инфраструктура
 • Подобрена сигурност
 • Разширени функции за интелигентни договори
 • Повече децентрализация чрез подобряване на администрацията и контрола

Cardano (ADA) Roadmap

Cardano все още има няколко цели за 2020 г., които искат да изпълнят. Като цяло пътната карта се състои от 5 фази, някои от които вече са започнали или са почти изцяло приложени:

 1. Byron: Въвеждане на основната мрежа на Cardano. Потребителите могат да търгуват и прехвърлят местния ADA токен. Тази фаза до голяма степен е завършена; разработчиците в момента се фокусират към подобряване на блоковото съхранение. Проектът Rust също е в процес на разработка и трябва да бъде кутия с инструменти или библиотека с отворен код с голямо разнообразие от продукти.
 2. Shelly: Трябва да осигури по-голяма децентрализация чрез създаване на стимули за заинтересованите страни и чрез подобряване на мрежите и инфраструктурата. Синхронизацията на мрежата и портфейла също беше подобрена през тази фаза.
 3. Goguen: Тази фаза се фокусира върху подобряване и интегриране на интелигентни договори. За тази цел е разработена нова виртуална машина IELE, която трябва да бъде по-бърза, по-лесна и същевременно по-сигурна.
 4. Basho: На този етап развитието се фокусира върху подобряване на производителността, сигурността и мащабируемостта. Все още е в ранните етапи на развитие.
 5. Voltaire: Последната фаза е свързана със сигурността, мащабируемостта, децентрализацията и преди всичко устойчивостта. Въвеждането на система и управление на хазната трябва да означава, че общността може да се управлява самостоятелно и блокчейнът е самодостатъчен.

На срещата на върха на IOHK в Маями екипът на Cardano представи времевата рамка за бъдещи разработки. По този начин техническият прогрес оказва голямо влияние върху прогнозата за цените на Cardano. Разработената пътна карта може да бъде намерена на официалния уебсайт.

Cardano прогнози: важните фактори

Като цяло прогнозата за Cardano изглежда положителна. Повечето експерти и алгоритми се съгласяват, че Cardano ще увеличи стойността си:

 • Smartereum: Експертът на Smarteum Адам Уеб вярва, че Cardano е стабилна криптовалута, която трябва да бъде добавена към всяко портфолио. 5-годишната тенденция е положителна. Дотогава цената може да надхвърли 10 долара, според експерта. Той обосновава тази оценка, наред с други неща, с предстоящото партньорство между Cardano и Metaps Plus, един от най-големите доставчици на безжични услуги в Южна Корея.
 • UToday: Тук наблюдаваме същата линия като при Smarteum. Дългосрочната оценка обаче е много по-предпазлива. След пет години цената може да бъде около 5 щатски долара.
 • Cryptoground: В дългосрочен план Cryptoground е убеден, че цената ще бъде над 1 щатски долар след 5 години.
 • WalletInvestor: Тук хората са по-малко оптимисти. WalletInvestor очаква цената да падне с до цена от 0,0138 щатски долара.

Колко ще се увеличи цената на ADA и през какъв период от време все още не е ясно. Това зависи отчасти от това как ще се промени пътната карта след срещата на върха и дали Cardano ще съумее да спази графика си. Общото развитие на пазара естествено влияе и върху цената на Cardano, така че няма гаранция за оценките.

Ако искате да търгувате или купувате криптовалути, вижте нашето сравнение – 3-те най-добри крипто брокериeToro-Icon

eToro

200€

Минимален депозит

посещение »

Предупреждение за риск 67% от частните инвеститорски сметки губят пари при търговия с CFD от този доставчик.


Plus500

100€

Минимален депозит

посещение »

Предупреждение за риск - 76.4% от сметките на частните инвеститори губят пари при търговия с CFD от този доставчик.

Leave a Commentзапиши се за нашите имейл новини:
запиши се за имейл новини и получавай всичката нова информация в крипто пространството на твоя мейл 100% и без спам!

.