BNB цена живо, графика и актуален курс на Binance Coin

Константин КостовТекстът е актуализиран на 15 март, 2023

BNB
$ 341.80
0.96%

Когато става въпрос за цени на криптовалути, има няколко добре познати имена, които се споменават често. Три от най-популярните виртуални валути са Биткойн, Етериум и Лайткойн. От създаването си през 2017 г. досега Binance Coin (BNB) преживява необикновено пътуване. В тази публикация ще разгледаме всичко, което трябва да знаете за BNB: какво представлява, как работи и накъде се движи в бъдеще!

Цената на BNB на живо днес е $ 341.80, а 24-часовият обем на търговия е $ 1,100,634,785.

Ние актуализираме нашата цена на BNB към USD в реално време.

BNB цената се промени с 0.96% през последните 24 часа.

Текущата позиция по капитализация в крипто пазара е №4, като пазарната капитализация в реално време е $ 53,917,779,140.

Бинанс койн BNB: история на цената

Както вече споменахме, Binance издаде новия си токен през 2017 г. под формата на ICO. При безплатна търговия Binance Coin отпразнува въвеждане на цена от $ 0.10. В рамките на 4 месеца цената достигна ниво от около 10 щатски долара. Графиката достигна своя междинен връх на 13 януари 2018 г. на цена от 22,77 долара. Приблизително по същото време целият крипто пазар бе в спад. Курсът на BNB обаче беше до голяма степен стабилен и постоянно нарастваше след корекция през пролетта на 2018 г. Интересното е, че Binance отпразнува голям успех като борса и се превърна в една от най-популярните крипто борси.

На 22 юни 2019 г. БНБ постигна рекордното си ниво до тогава при обменния курс от 39,57 щатски долара. В хода на кризата с коронавирус цената на токена падна до 8,84 щатски долара, но се възстанови много бързо и оттогава показва стабилен растеж. В средата на февруари 2021-ва бинанс койн достигна сериозен скок до почти $350. A по късно през годината доближи $700. Впечатляващо.

бинанс койн графика снимка

Фактори, влияещи върху цената на Binance coin

Какво е бъдещето пред BNB?

Бъдещето на Binance Chain изглежда светло. От създаването си валутата се радва на огромен растеж и не показва признаци на забавяне. Можем да очакваме, че развитието на БНБ ще продължи и в бъдеще в резултат на нарастващата популярност на борсата Binance и все по-широкото възприемане на Binance Smart Chain. Благодарим ви, че отделихте време да прочетете тази статия! Надяваме се, че като се информираме за БНБ, ще бъдем по-добре подготвени да оценим нейния потенциал!

Автор: Константин Костов

Константин е главен редактор на Биткойн Капитал. Един от водещите български източници на информация за блокчейн и цялостната биткойн икономика. Той е създал най-ценните статии на този уебсайт. Константин научава за биткойн и блокчейн за първи път през 2016 г. Обича да чете книги за финанси и бъдещи технологии, особено такива, които изследват въздействието на новите технологии върху обществото като цяло.