[На живо] Bitcoin цена – новини, развитие, прогноза и още!

Биткойн курс – Може цената да бъде с вас!

Какъв е курсът на биткойн? Дори крипто борсите си задават тези въпроси няколко пъти на ден – и с право! Сегашната цена на биткойн се колебае много силно всеки ден.

Изясняваме всички относими за курса на биткойн. Курсът през 2009 г., неговото развитие, максимална цена, манипулация, прогноза, ценови приложения, цел и много други.

Актуален курс на биткойн

Текущата цена на биткойн може да бъде следена по всяко време:

 • Plus500 Bitcoin курс: www.plus500.bg (76,4% от сметките на непрофесионални клиенти губят пари от ДЗР)
 • eToro Bitcoin курс: www.etoro.com
 • Bitcoin среден курс: www.coinmarketcap.com

Биткойн цена 2009

През 2009 г. биткойн все още няма измерима стойност. Защо? Просто казано, не е имало никакви борси за биткойн за цена. През 2010 г. нямаше и много брокери, но във форуми като BitcoinTalk се появиха първите дискусии за цените и с това се формира неофициален пазар на търсене и предлагане.

Един Bitcoin през 2010 = 0,08 USD.

През есента на 2010 г. 1 Bitcoin = около $ 0,08. Ако приемем актуална цена от 1 биткойн = 10 000 долара, инвестиция от 100 долара през 2010 г., която тогава се е равнявала на 125 биткойна сега би имала стойност 1,25 милиона долара.

Развитие на курса на биткойн

Стойността на биткойните се е движила от 0 до малко над 20 000 долара (зима 2017/2018). В момента сме около половината от най-високата оценка.

Bitcoin-развитие-на-цената
Курс за биткойн от 2014 г. до днес.

Особено през последните няколко години стойността се увеличава бързо. По-специално, често се наблюдава феноменът на внезапно увеличение, последван от силен спад, последван от все по-силен ръст. Цената на биткойн е много вълнообразна, а най-високата стойност винаги надвишава предишната.

Ето малко цифри, които да ви дадат усещане за развитието на курса:

ДатаBTC цена [USD]
15.07.20185.433
01.01.201811.236
15.07.20171.811
01.01.2017930
15.07.2016602
01.01.2016399
15.07.2015266
01.01.2015263
15.07.2014458
01.01.2014537
15.07.201392
01.01.201313
15.07.20126
01.01.20123
15.07.201110
01.01.20110,24
01.09.20100,08

Манипулиран ли е биткойн курсът?

Наистина ли се манипулира курсът на биткойн? По дефиниция човек говори за манипулация, ако се упражнява целенасочено и скрито влияние. Както в статията “Какво е биткойн?” е описано собствениците на биткойните не се виждат директно, въпреки че Blockchain по всяко време е публичен. В този контекст говорим за псевдоним. След като свържете биткойн адрес с лице или компания, можете да проследите всички транзакции.

Тази псевдонимност се използва от големи играчи в биткойн мрежата, така наречените биткойн китове (често ранни осиновители). С големите количества биткойни можете (все още) значително да движите цените в желаната от вас посока. Това е възможно, тъй като ликвидността на пазара за търговия с биткойни все още е сравнително ниска. В този смисъл може да се каже, че курсът на биткойн може да бъде манипулиран до известна степен. Въпреки това, както във финансовия свят, какъвто го познаваме, повечето капитали имат най-голямо влияние върху свободния пазар.

Bitcoin курс в евро

Цената на биткойн обикновено се котира в щатски долари, тъй като повечето борси за криптовалути котират своите двойки с криптовалути в щатски долари. Пример за това е търговска двойка BTC / USD. Търговските платформи от Европа, които също предлагат BTC / EUR, навлизат все повече на пазара.

Bitcoin курс в долари

Курсът на биткойн в щатски долари е еталонът, когато говорим за курса на биткойн. Почти всички борси имат търговска двойка BTC / USD. Почти всички медии използват курса на биткойн в долари.

Купуване и продаване на биткойн

Когато търгувате с криптовалути, е изключително важно да изберете регулирана и реномирана платформа. Платформата трябва да бъде лицензирана, ако е възможно в ЕС. Биткойн борсите се разрастват с бързи темпове, които имат множество грешки или дори са хакнати. Ето защо трябва да действате с по-големите играчи на пазара тук, а освен всичко друго те обикновено имат дори по-ниски такси. Изброихме ви реномирани брокери за крипто CFD. Един от тях е Plus500, който е брокер, но не е борса и не предлага биткойн портфейл. Тук можете безгрижно да инвестирате, дори и с малък бюджет:

eToro

eToro

200€

Минимален депозит

България
посещение »

Предупреждение за риск 67% от частните инвеститорски сметки губят пари при търговия с CFD от този доставчик.


Plus500

100€

Минимален

България
посещение »

Предупреждение за риск - 76.4% от сметките на частните инвеститори губят пари при търговия с CFD от този доставчик.

Биткойн курс приложения

Може да бъде пристрастяващо да проверявате често вариращите цени на криптовалутите. За да улесните това в движение, препоръчваме следните приложения за курс на Bitcoin, където могат да се проверяват цените и на други криптовалути:

 • Blockfolio: www.blockfolio.com, е най-популярното приложение за създаване и наблюдение на крипто портфолио. Той е лесен за използване и е безплатен. За Android и iOS.
Bitcoin-цена-приложение-Blockfolio
Биткойн цена в мобилно приложение: Blockfolio.
 • Delta: на www.delta.app. също можете да създадете портфолио и да проверявате редовно курсовете. Той е безплатен и се предлага за Android и iOS.
Bitcoin-цена-приложение-Delta
Биткойн цена в мобилно приложение: Delta.

Цена на биткойн – прогноза

Обвързването с прогноза за цената на биткойн би било повече от съмнително. Тук дори като съветник по криптовалутите няма да сложим ръце в огъня. Виждаме обаче, че след вълна от частни инвеститори през 2017/2018 г., друга вълна от инвеститори вече инвестира в биткойни.

Тези инвеститори са институционални инвеститори като фондове, предприятия за рисков капитал, фирми за частен капитал и семейни офиси. За да бъдат обслужвани тези инвеститори, трябва да има определени условия като правна сигурност, сигурно пазене и регулиран обмен. Тук има силно позитивно развитие. Доколко “големите пари” се движат към Bitcoin и останалия крипто сектор, неизбежно ще се отрази на курса. Освен това можем да видим сериозен технически напредък. Адаптирането на бизнес моделите на Blockchain в ежедневието се увеличава и можем да намерим много таланти в областта на блокчейн, за да реализират своята кариера и бъдещето си там. Всичко това ни кара да се чувстваме позитивно.

1 BTC will be worth $ 1 million by the end of 2020 – John McAfee

Tweet-John-McAfee-криптовалути
Twitter: Биткойн прогнозна цена от John McAfee.

Разбира се, има и цветни личности, като например основателят на антивирусната програма Джон Макафи, който се осмелява да обяви ценови цели за биткойн. Той публично записа стойността на биткойн на 1 милион долара през 2020 г. Широко разпространен туит, който достигна дори до американските телевизионни канали и е широко приет като сценарий за най-добър възможен случай. Надяваме се!

Заключение

Курсът за биткойн претърпя огромно покачване от 2009 г. насам. Който е изнвестирал само 100 долара по онова време, сега е биткойн милионер. Биткойн е силно променлив. Въпреки това, променливостта намалява малко по малко. Особено в сравнение с други криптовалути, Bitcoin е далеч по-малко променлив. На къде точно ще се развива цената на биткойн, не е надеждно да се прогнозира. Едно е сигурно, криптовалутите, особено биткойн, се развиват бързо и новосъздадената инфраструктура предразполага потенциалното създаване на гигантска стойност. Ако решите да участвате в Биткойн, ставате част от потенциала му. Ако пък смятате, че е добра идея да погледнете в посока алтернативни критповалути, сериозен инвеститорски интерес привличат прокети като Етериум или Тезос. Купуването и продаването преминава гладко и е отличен старт с брокери като Plus500 или eToro.

Често задавани въпроси


 • Как да конвертирам цената на биткойн в евро?

  Посетете www.CoinMarketCap.com, за да видите текущия курс на долар за биткойн и други криптовалути. В горния десен ъгъл на уебсайта можете също да преминете към евро.
  Освен това можете просто да конвертирате обменния курс на щатския долар в евро или лева чрез Google, като въведете Google в лентата за търсене. въведете “1000 USD to BGN”.


 • Къде мога да търгувам с биткойни?

  Биткойните трябва да търгуват при реномирани биткойн брокери или борси за биткойни. Уверете се, че борсите са лицензирани и установени. Доброто обслужване на клиентите, безупречната платформа за търговия, както и общите методи за депозиране и теглене са други фактори, за които трябва да се внимава. На нашия уебсайт сме разгледали някои платформи за вас под микроскоп.


 • От какво зависи цената на биткойн?

  Хората често се опитват да проведат въздействащи събития, за промяната на курса на биткойн. Често тенденцията на цените на пазара на криптовалути не може да бъде обяснена, тъй като пазарът се движи основно от непрофесионални инвеститори.запиши се за нашите имейл новини:
запиши се за имейл новини и получавай всичката нова информация в крипто пространството на твоя мейл 100% и без спам!

.