Биткойн се покачи до над 22 000, пазара отбеляза повишаване

Време за четене 2 мин

Обновено на 13/10/2022

В понеделник биткойн и другите криптовалути поскъпнаха, тъй като оптимизмът обхвана както пазара на цифрови активи, така и фондовия пазар.

Цената на Биткойн BTC/USD се повиши с 6% през последните 24 часа до 22 300 долара – най-високите нива, откакто разпродажбата в средата на юни свали най-голямата криптовалута от 33 000 долара до едва 18 000 долара.

Други цифрови активи също бяха в подем. Етерът, вторият по големина токен, поскъпна с 7% до над 1450 долара, като по подобен начин достигна най-високите си нива от повече от месец. Сред алткойните, или по-малките криптовалути, се наблюдаваше повече от същото, като Solana и Cardano +8% скочиха с по 6%. Междувременно Polygon нарасна с 13%.

Действията на пазара на криптодеривати предполагат, че търговците са станали твърдо бичи настроени към Биткойн.

Обобщеният открит интерес към фючърсите върху Биткойн – който представлява общата стойност, заключена в текущи договори, залагащи на бъдещата цена на Биткойн – е на едно от най-високите нива от средата на юни. Това е силен сигнал, че търговците се борят за позиция, тъй като се очаква ново голямо движение.

Освен това процентът на финансиране на фючърсите върху Биткойн е твърдо положителен за първи път от началото на месеца, което показва, че най-популярният залог сред трейдърите е, че най-голямата криптовалута ще поскъпне.

През последната седмица криптопазарът отбеляза силно възстановяване, като основните крипто токени поскъпнаха с до 70%. Най-голямата криптовалута – биткойн, рязко нарасна в понеделник, за да достигне границата от 22 000 долара.

Глобалната пазарна капитализация на криптовалутите се повиши с повече от 3%, за да си върне границата от 1 трилион долара. Общият обем на криптопазара надхвърли 1 млрд.

Според специалистите по проследяване на пазара криптопазарът може да разочарова още повече в краткосрочен план. Те предлагат на високорисковите инвеститори да обмислят водещи на пазара проекти в областта на игрите и Metaverse.

От друга страна, Баиг от KoinBasket вижда последен етап на корекция до 30% в рамките на едно тримесечие и казва, че пазарът може да остане ограничен в диапазона в близко бъдеще.

“Инвеститорите трябва да се съсредоточат върху проекти от първо ниво, които са налични със солидна отстъпка в сравнение с последните им върхове, като например Bitcoin, Ethereum, Polkadot, Chainlink и други”, добави той.

Автор: Константин Костов

Константин е главен редактор на Биткойн Капитал. Един от водещите български източници на информация за блокчейн и цялостната биткойн икономика. Той е създал най-ценните статии на този уебсайт. Константин научава за биткойн и блокчейн за първи път през 2016 г. Обича да чете книги за финанси и бъдещи технологии, особено такива, които изследват въздействието на новите технологии върху обществото като цяло.

Leave a Comment