Нов проект на Binance за 500 милиона долара за миньори на биткойн и доставчици на инфраструктура

Време за четене 2 мин

Крипто борсата Binance обяви проект на стойност 500 млн. долара в подкрепа на доставчиците на услуги за добив на биткойни и инфраструктура.

Binance Pool ще предоставя услуги по дългово финансиране на публични и частни компании със сини чипове в областта на добива на Биткойн и инфраструктурата за цифрови активи в световен мащаб, съобщават от компанията.

Миньорите на Биткойн изпитват затруднения, тъй като цената на Биткойн се срина през годината. Междувременно степента на трудност на добива достига рекордни стойности, а цените на енергията в Америка и ЕС се увеличават.

Трудността за добив на биткойн достигна исторически връх в понеделник, скачайки с 13,5%, за да надхвърли границата от 35,61 трилиона, сочат данни на BTC.com. Средната скорост на хеширане, или количеството изчислителна мощност, необходима за верифициране на трансакциите в блокчейн, нарасна до 257 EH/s.

биткойн чип с флаш памет

Допустимите кредитополучатели ще имат достъп до срочни заеми с продължителност от 18 до 24 месеца и лихвени проценти от 5% до 10%. Те ще трябва да предложат обезпечение под формата на физически или цифрови активи, които са “задоволителни” за Binance

Binance Pool възнамерява също така да пусне продукти за облачно добиване и търси доставчици, с които да работи. Binance твърди, че хеш мощността за облачно добиване ще се закупува директно от доставчици на услуги за добив на биткойни и цифрова инфраструктура.

Цените на акциите на публично търгуваните миньори като Marathon Digital (MARA), HIVE Blockchain (HIVE), Hut 8 Mining (HUT), CleanSpark (CLSK) се сринаха с между 65% и 80% досега през тази година.

Повече за Binance:

Binance мнения, ревю, такси и как се работи с борсата Бинанс

Автор: Калоян Тодоров

Калоян се потапя в света на криптовалутите през 2017 г. Той е по-известен в различни онлайн форуми като “Cryptosummer”. Понастоящем онлайн маркетологът се намира в София и е предприемач и автор в света на криптовалутите. Той също така предоставя маркетингови услуги за блокчейн проекти и пише за няколко уебсайта, свързани с крипто.

Leave a Comment